Alt til hus og bolig Der gikk komfyren fløyten (endelig) - hva kjøper vi?

steinost

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
8.845
Antall liker
4.543
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
IKEA sine playetopper er etter min mening bra og billig.
Den vi har på hytta ble 10 år, men det var han som skriver her som knuste den.
Men den virker fortsatt.
 

Hønndjevelen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.04.2010
Innlegg
2.203
Antall liker
1.936
Sted
Oslo
I motsetning til noen andre bransjer så har faktisk hvitevare bransjen klart å ha standardiserte mål.
Det skarrem ha!
 

WayAhead

Æresmedlem
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
14.347
Antall liker
3.349
Sted
Sky No Limit....
Torget vurderinger
0
Jada, ikke noe feil med de men mener å huske at om man trenger reservedeler til W er Ikea stedet.
 

Halair

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2014
Innlegg
1.270
Antall liker
1.133
Sted
Sandefjord
Det finnes spesielle lokk som man kan bruke slik at det ikke koker over.
Til pastavann:
Legg en tresleiv på tvers oppå gryten (uten lokk...)
Da velter boblene (stivelse + vann) innover mot sleiven i stedet for opp og utover.

Til pastakoking bruker jeg forøvrig en større gryte enn nødvendig, slik at pastavannet kanskje fyller 50%.
Dette begrenser også søl ut.
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
1.973
Antall liker
1.294
Torget vurderinger
1
Koketopper så er de fleste kjente leverandører gode, Electrolux, Siemens etc. Litt ukjente merker så er det mye dårlig.
Stekeovn så er jeg veldig godt fornøyd med Siemens, man kan hive på 250C på ovnen i flere timer og glasset i front kan man holde hånda på og fronten blir ikke varm! Touch på noen funksjoner med klokke og steketermometer, men ikke touch på vanlig bruk. Blir fort varm og pyralyse er fine greier.
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.031
Antall liker
944
Torget vurderinger
4
Skulle jeg kjøpt koketopp på nytt ville jeg valgt en man kan vaske med en fuktig fille uten at den begynner å pipe.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
11.236
Antall liker
5.733
Sted
Lørnschkog
På en måte litt hyggelig å se at jeg ikke er alene om å hate touchfunksjon på koketopp. På den jeg har piper det i tillegg hver gang man trykker på ett av betjeningspunktene, og for hvert halve steg man justerer varmen opp eller ned. Kommer man uforvarende borti dem når man lager mat kan hele greia skru seg av. Legger man fra seg noe oppå koketoppen når den ikke er i bruk så begynner den jammen meg å pipe da også. Men det verste er man må stå og trykke seg gjennom halve steg for skru varmen opp eller ned.

I tillegg har jeg ankepunkter mot induksjon, og da spesielt at ikke hele platene varmes opp, men at man får 'hot spots' der induksjonsspolene er. Har sett litt mer proffe folk enn meg også bemerke det samme, og at dette er et problem med induksjonsteknologien som må løses.

Og forresten, hvis det ofte koker over når man koker vann eller andre ting, bruke en større (høyere kanter) kjele. :)
 

MML

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.02.2010
Innlegg
1.630
Antall liker
934
Torget vurderinger
1
Koketopper så er de fleste kjente leverandører gode, Electrolux, Siemens etc. Litt ukjente merker så er det mye dårlig.
Stekeovn så er jeg veldig godt fornøyd med Siemens, man kan hive på 250C på ovnen i flere timer og glasset i front kan man holde hånda på og fronten blir ikke varm! Touch på noen funksjoner med klokke og steketermometer, men ikke touch på vanlig bruk. Blir fort varm og pyralyse er fine greier.
Jeg har Siemens er og svært misfornøyd pga ovenen varmer ujevnt. Dette er så stort problem at man må snu baksten halvveis i stekingen. Dette er en 10 år gammel Siemens ovn (en av de dyreste) og det er mulig dette er blitt bedre nå. Allikevel har to andre venner også Siemens der de opplever akkurat det samme. Kundestøtte hos Siemens sier at det er "brukerfeil" og vedkjenner seg ikke problemet. Deres forslag var å måle elementet til en kostnad på 4000kr som sannsynligvis ikke ble refundert.
 

steinost

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
8.845
Antall liker
4.543
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Jeg har Siemens er og svært misfornøyd pga ovenen varmer ujevnt. Dette er så stort problem at man må snu baksten halvveis i stekingen. Dette er en 10 år gammel Siemens ovn (en av de dyreste) og det er mulig dette er blitt bedre nå. Allikevel har to andre venner også Siemens der de opplever akkurat det samme. Kundestøtte hos Siemens sier at det er "brukerfeil" og vedkjenner seg ikke problemet. Deres forslag var å måle elementet til en kostnad på 4000kr som sannsynligvis ikke ble refundert.
Jammen mye dumt en skal høre fra kundeservice.
Brukerfeil når den varme forskjellig, satt brettet på høykant da eller?
 
  • Liker
Reaksjoner: MML

WayAhead

Æresmedlem
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
14.347
Antall liker
3.349
Sted
Sky No Limit....
Torget vurderinger
0
Misfornøyd med induksjonsplater jeg og. Samme problemer som beskrevet over. Ingen slike problemer med ordinære keramiske topper for min del.
Fikk ved en tilfeldighet tat i en brukt antagelig kostbar Høyangkjele av ikke helt ny dato som var merket for Ind. Den er ekstremt bra. Teflonish belegg og formet som en krukke, smalner inn mot toppen. Veldig bra mot stekesprut. Ellers legger jeg tørkepapir under kjeler og panner på induksjonsplater. Det går helt utmerket om kjeler og panner ikke er av støpejern. Fanger opp sprut. Reagerer ikke på IND.
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
6.703
Antall liker
2.221
Sted
Holmestrand
Jeg fant ingen uten touch på Elkjøp, var derfor jeg egentlig startet denne tråden. Men blir nok en tur, da.. håpet noen hadde hatt samme erfaring som meg 😔
Svigermors gamle har touch som jeg hater.
Vår, kjøpt på IKEA i 2015 fungerer brillefint.
Den har direkte regulering av hver "plate", ikke noe tull.
At den største "plata" varmer noe ujevnt er en annen sak.
Betjening er glimrende, induksjon er helt "chef" ....
 

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
1.973
Antall liker
1.294
Torget vurderinger
1
Om baking er det viktigste så ville jeg kanskje sett på en stekeovn med dampfunksjon som kan bidra positivt til baking og ekstra heving, og evnt. en ovn som er slik innvendig (smalere i toppen enn i resten, så den ikke er helt firkantet innvendig): https://www.power.no/hvitevarer/mat...sYLlU__USlGF3BrWR54aAjCZEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
Denne har aquaclean, det er noe annet enn dampfunksjon som jeg tenker på.

Personlig baker vi lite her i huset så en ovn med slikt kom ikke med på mine kriterier når vi byttet kjøkken for noen få år siden.
 

Pink_Panther

Æresmedlem
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
16.412
Antall liker
6.110
Ikea = Whirlpool.
Lenge siden det. Nå er det Elektrolux/Siemens på IKEA hvitevarer. Service og deler er det lokale uavhengige verksteder som har.
Ikke protester, jeg monterte IKEA kjøkken for et par år siden og har hatt servicemann hjemme en gang.
 

morbid

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.08.2018
Innlegg
1.830
Antall liker
1.013
Svigermor kjøpte whirlpool 6th sense ifjor, makan til søppel skal man lete lenge etter. Styr unna. Kjøp de "dummeste" hvitevarerene. "Billig" smarte hvitevarer er noe hærk.
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.934
Antall liker
902
Jeg har Siemens er og svært misfornøyd pga ovenen varmer ujevnt. Dette er så stort problem at man må snu baksten halvveis i stekingen. Dette er en 10 år gammel Siemens ovn (en av de dyreste) og det er mulig dette er blitt bedre nå. Allikevel har to andre venner også Siemens der de opplever akkurat det samme. Kundestøtte hos Siemens sier at det er "brukerfeil" og vedkjenner seg ikke problemet. Deres forslag var å måle elementet til en kostnad på 4000kr som sannsynligvis ikke ble refundert.
Litt sent inn i denne tråden.
Grunnen til at de fleste ovner i dag, billig eller dyr, steker gjærbaksten noe ujevnt er at varmeelementene ikke er plassert (vanlig over/undervarme) under hele bunnen, ligger vanligvis plassert i bakkant og rundt den ene siden. I gamle dager, typisk 60/70-tallet dekket varmeelementene jevnt hele området.
Så hvorfor ble det sånn? Billigere produksjon + at å bake gjærbakst selv er et litt nordisk fenomen, prioriteres ikke av de store produsentene.

Har selv induksjonstopp. Slår seg av bare det kommer litt vann på touchpanelet når man f eks løfter på er lokk og kondensvann drypper ned på panelet. Utrolig irriterende.
 

mvno_subscriber

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.03.2020
Innlegg
597
Antall liker
611
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Jeg endte for øvrig opp med å droppe ny platetopp og heller vente, men til stekeovn kjøpte jeg Gorenje til 5500. Har hatt en av toppmodellene deres i frittstående komfyr før og var da veldig fornøyd (savner den voldsomt).

Den nye stekeovnen er kjempefin, varmer jevnt og jeg kan fint heve deig i den.
 

Cyber

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.07.2005
Innlegg
9.771
Antall liker
3.021
Torget vurderinger
5

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
6.703
Antall liker
2.221
Sted
Holmestrand
Jepp på koketopper så er det det ja.
Har jevn og fin opvarming på hele flaten.
Det er akkurat det jeg er misfornøyd med på vår IKEA/WhirlPool(?) induksjonstopp.
De "mindre platene" er fine, de 2 store er det ikke.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
11.236
Antall liker
5.733
Sted
Lørnschkog
Det er akkurat det jeg er misfornøyd med på vår IKEA/WhirlPool(?) induksjonstopp.
De "mindre platene" er fine, de 2 store er det ikke.
Det er jo et kjent problem på de fleste induksjonstopper. Vil gjerne høre om det hvis finnes induksjon som ikke har denne svakheten.

En annen ting er at man må være ekstra forsiktig hvis man har ting som kanskje er litt tynnere i godset enn vanlig. Min crepes panne er bare 2 mm tykk tror jeg, og det ser ut som induksjon har klart å gjøre den litt skjev under. På tross av forsiktig oppvarming og moderat, jevn varme under bruk.

Min mening er at induksjon i beste fall er en uferdig teknologi, eller iallfall at løsningene vi tilbys ikke er gjennomtenkte nok.
 

steinost

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
8.845
Antall liker
4.543
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
Det er akkurat det jeg er misfornøyd med på vår IKEA/WhirlPool(?) induksjonstopp.
De "mindre platene" er fine, de 2 store er det ikke.
Snodig, den er mye bedre AEG vi har hjemme.
Den str den er oppgitt til på IKEA er varm men ikke på AEG hjemme. Mulig en feil i produksjonen.
 

Norwegianwoodpecker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.02.2007
Innlegg
498
Antall liker
515
Sted
Nordland
Min minimorris-platetopp røk her om dagen. Jeg skal ha en ny, det er nesten livsviktig at toppen er med touch-styring for lett rengjøring, OG det må være dedikerte touch-styring til hver enkelt plate og innebygd timer. Koke sensor er ett must. Ja, også varme-funksjon så slipper man vannbad 🥳 I mitt nykjøpte hus skal minimorrisen på 60 cm byttes ut med en topp på 90cm! Jeg er dog ikke fan av "bridge-løsninger. Jeg ønsker fem plater, helst 4x21cm +en i midten på 14/26/28cm. Boost er det vel på alle i denne ligaen.. Det man skal passe seg for er at store plater ofte ikke tar veldig små kasseroller🤨Har en favoritt; https://www.skousen.no/hvitevarer/platetopp/induksjons-platetopp/product/witt-wif-90-5/ Mulig jeg slår til på den. Minus for kronglete display og at platene ikke er oppmerket. Ikke den billigste, men bra tror jeg. Størrelsesmessig er jeg fan av platestørrelser som Siemens q300, men den har kun ett display.. https://www.whiteaway.no/hvitevarer...yjBUAKd2RAzTehKi7OxoCcc0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
 
Sist redigert:

MB-S124

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.05.2012
Innlegg
504
Antall liker
360
Har hatt Siemens og Miele siden induksjonstopp ble en greie. Jeg synes dette er veldig enkelt å betjene. Lyder kan programmeres bort om man leser manualen.

Flyttet inn et sted med betjening på ovn med vribrytere på ovnen også for toppen. Det bar fort på Finn for å handle ubetydelig brukt ovn og induksjonstopp med «all bells and whistles». Titalls tusen spart.
Tenker det at om man kjøper «billig drit», så er betjeningen der etter.

Jeg liker Siemens-ovnene, med deres programmer, funksjoner og brukervennlighet. Å kunne starte ovnen fra butikken med smart-telefonen var også en greie man fant ut var smart da man sto i butikken sulten. Den funksjonen har jeg ikke nå, og savner det litt i hverdagen.

Jeg har ikke opplevd noe problemer med kontrollene enda, og jeg sleiver og søler fært. Eneste gangen toppen piper er når jeg polerer den blank med ovnsrens. Slutter straks å pipe når jeg har tørket av den.

Enkelt å holde rent med slette fronter uten mekaniske brytere.

Et annet kjøkken jeg frekventerer har kombinert gass og keramisk med knotter på toppen. Mye klin og vasking. Savner det ikke akkurat hjemme.
 

Ole_Martin

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.698
Antall liker
476
Touch har utviklet seg en hel del siden byrja, og er ikke så håpløst som før. Nå får man alarm hvis noe ligger på touchknappene. Og slidere for varmeregulering; altså fra null til max ila brøkdelen av et sekund. Lyder kan programmeres bort.

Bosch topper er bra.

Å kjøpe 60 cm topp idag er det samme som å kjøpe keramisk topp eller ny dieselbil. Spesielt når man klager over dårlig varmefordeling.. 80cm er minimum men helst 90cm. Da får man god plass til gryter og søl, og store induksjonssoner til store gryter med jevn varme

På bildet ser det ut som det er lett å få plass til en 90 cm topp. Bruk stikksaga i 30 minutter så er større hull i boks.
 

Funk4Ever

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.12.2014
Innlegg
173
Antall liker
77
Sted
Oslo
De knappene på den Gorenje toppen kommer til å være i veien for en større stekepanne.

Gikk ganske nylig til innkjøp av en SMEG med touchknapper (induksjon). Beste platetopp og stekeovn jeg har hatt (stekeovn har brytere).
 
Topp Bunn