Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Ikke for å være konspiratorisk, men la oss se for oss et tenkt følgende scenario; den innerste krets av verdens ledere har informasjon om at vi har en situasjon nå med et svært smittsomt virus med høy dødelighet. Ville denne informasjonen da bli delt åpent og ufiltrert med befolkningen?

  Eventuelt ville man måtte veie ærligheten i informasjonen opp med en mulig panikksituasjon i befolkningen hvor alle innbyggere tok på seg 3-dobbelt munnbind, dro ut for å hamstre mat i butikkene for deretter å låse seg inne i sitt eget hjem i ukesvis? En total samfunnskollaps hvor børsene synker som en stein osv.
  Hint: Ebola. Dødelighet 25 - 90% avhengig av virus-variant. Ikke noe hemmelighold.

  Det er ikke meldt om alvorlige sykdomstilfeller utenfor Kina, dessuten snakkes det om at de fleste opplever dette som en litt sinna forkjølelse, og neppe går til legen i det hele tatt.

  Det er så langt absolutt rimelig å anta dødelighet under 1%, i hvertfall.
  Ebola er liksom ikke noe som tilhører den vestlige verden, men primært afrika.

  Poenget mitt var ikke å antyde at dagens corona virus er svært dødelig. Poenget mitt er en potensiell situasjon med et svært smittsomt virus med høy dødelighet i den vestlige verden, i hvor stor grad myndighetene ville informere brutalt og ærlig, eller om informasjonen ville bli tilpasset for ikke å utløse panikk.
  Ebola er heller ikke i nærheten av å være like smittefarlig. Norske myndigheter anser muligheten for å få ebola til Norge som minimal, men de anser sannsynligheten svært stor for at 2019-nCoV kommer til Norge. Det er derfor det kan være en liten mulighet for at myndigheter ikke vil være brutalt ærlige om 2019-nCoV. Alle har jo prøvd å unngå å bli forkjøla eller få influensa og vet hvor vanskelig det er å unngå å bli syke. 2019-nCoV smitter som en vanlig influensa og hvis den er eller blir potent så får vi lett et scenario som kan innebære fulle legekontorer og sykehus. CNN sammenligner det nye viruset med spanskesyken.
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  Det er i enkelte nettfora blitt vist til at Kinas største og mest avanserte mikrobiologiske laboratorium ligger bare 35 km fra denne byen der dette ble oppdaget først.

  "Konspirasjonen" her er at dette er et biologisk våpen som har stukket av. Det er selvsagt mulig, og jeg har ingen mulighet til å si hverken det ene eller det andre.
  Det er nok ikke annet enn en konspirasjonsteori ja. Men noe som er mer sannsynlig er det jo at det er mye forskning i Kina på virus, og kanskje spesielt coronavirus siden det har vært alvorlige utbrudd av slike før. (svin/fugl etc.) Vi kjenner jo dem. Det meste av forskningen handler nok om hvordan man skal bekjempe dem og hvordan man lager vaksiner mot dem og slike ting.

  I slike forskninglabber driver man nok også å forsker på hvordan viruset muterer og hva det kan mutere til.. så det behøver slett ikke være noe som har "rømt" fra laben, men rett og slett kunnskap om hvor skadelig og problematisk det kan bli om noen skumle mutasjoner skjer i det fri og sprer seg.

  Kun spekulasjon selvsagt, men jeg finner det sannsynlig at de har forsket mye på coronavirus og er klar over hva det potensielt kan utvikle seg til. Så at de reagerer så voldsomt som de nå gjør skulle jo tilsi at de ser i alle fall potensiell fare i dette som overstiger vanlig influensa (som jo også tar livet av ganske mange mennesker hver eneste sesong verden over).
   

  AOC

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.04.2019
  Innlegg
  1.446
  Antall liker
  1.361
  Torget vurderinger
  1
  Corona.jpg

  Vi har stort Corona-utbrudd i Norge også. Jeg observerte den på KIWI igår.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Mer info;

  https://www.dn.no/utenriks/kina/cor...r-smittet-enn-under-sars-utbruddet/2-1-746177
  Bl.a.
  I morgentimene på onsdag bekreftet Kina at antall smittede fra det fryktede coronaviruset har økt med over 1400 mennesker det siste døgnet – til 5974 personer. Dette er flere enn antallet som ble smittet sars-viruset i 2003 i Kina.
  Det er foreløpig 131 dødsfall – alle i Kina. Kun 107 pasienter har så langt blitt helt friske, ifølge en oversikt fra Johns Hopkins University.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Ser ut som om kinesiske myndigheter har fusket denne gangen også. Doktoren som var første varsler ble arrestert og irettesatt. Nyttårsfeiring ble prioritert og viruset fikk spre seg i noen uker. (Aftenposten)
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  5.106
  Antall liker
  3.812
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Høres ut som en bedrift jeg jobbet i for en del år siden.
   
  S

  Slubbert

  Gjest
  Fin speiling av hvordan samfunnet har blitt: «Fake news» om coronaviruset florerer

  New York Times melder torsdag morgen norsk tid at over 7700 mennesker er syke og 170 døde, ifølge kinesiske myndigheter og Verdens helseorganisasjon (WHO). Alle unntatt 68 av disse er meldt inn på fastlandet i Kina. Så langt har samtlige dødsfall vært i Kina.

  CNN har et kart som viser virusets spredning etter hvert som det blir registrert.

  Ifølge Huffington Post var de fleste av de døde enten middelaldrende eller eldre.

  VG har fått flere tips om en post på sosiale medier hvor det feilaktig hevdes at en person er innlagt på Ullevål sykehus med det nye coronaviruset.

  – Det stemmer ikke. Det er «fake news», sier pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til VG natt til torsdag.

  Flere nyopprettede Twitter-kontoer sprer også informasjon om at VG skal ha publisert og slettet en sak om at coronaviruset har nådd Norge.

  Blant mytene og konspirasjonsteoriene som sprer seg er blant annet at utbruddet er skapt av et farmasøytselskap for å selge en vaksine eller sikret et patent. Ifølge Huffington Post er denne teorien blant annet spredd av personer tilknyttet konspirasjonsgruppen QAnon, hvor en av teoriene også er at viruset er spredd for å forstyrre gjenvalgskampanjen til Donald Trump.

  Mens det er en forskningsinstitusjon, Pirbright Institute, som har et vaksinepatent til godkjenning, understreker de at deres forskning angår et coronavirus som påvirker fjærkre og griser, ikke denne nye varianten i mennesker.

  Ifølge Daily Beast oppfordrer også enkelte QAnon-tilhengere sine følgere til å beskytte seg mot smitte ved å kjøpe et middel som kalles Miracle Mineral Solution, men som ifølge det amerikanske mattilsynet tilsvarer «å drikke blekemiddel» fordi mange tilsetter sitronsaft eller andre sure juicer, noe som gjør blandingen om til klordioksid.

  Grunnlegger av faktasjekk-siden Lead Stories, Maarten Schenk, sier til Bloomberg:

  – Det er den perfekte krysning av frykt, rasisme og mistillit til regjering og Big Pharma. Folk stoler ikke på de offisielle historiene.

  En talsperson for Facebook sier til Bloomberg at deres eksterne faktasjekkere merker poster som sprer feilinformasjon om coronaviruset så leserne skal vite at det er usant. En talsperson for Twitter sier de ikke har hatt noen økning av feilinformasjon siden viruset ble kjent. De forsøker å sluse brukerne som søker på «coronavirus» til pålitelige kilder som det statlige amerikanske smittevernsenteret (CDCP).

  Ullevål påpeker overfor NRK at de forbereder seg, i tilfelle Wuhan-viruset faktisk kommer til Norge.

  – På akuttmottaket blir det en god del irritasjon, og vi blir triste over at noen synes det er god underholdning å spre falske rykter. Stemningen ble litt ilter over at noen synes det er festlig. For det synes ikke vi, sier Bayer til NRK.

  Antallet syke av Wuhan-varianten av coronaviruset har nå oversteget antallet smittede under SARS-utbruddet i 2002 og 2003. Totalt døde 774 mennesker i 17 land av SARS. Eksperter advarer mot en direkte sammenligning av de to sykdommene, siden SARS både var vanskelig å få påvist og det var vanskelig å få informasjon fra myndighetene.

  SARS hadde en dødelighet på én av ti pasienter, mens sesongbasert influensa har en dødelighet på 1:1000.

  Ifølge BBC antas det at én av fire tilfeller av 2019-nCoV-smitte er alvorlig. De opplyser at symptomene ofte starter med feber, etterfulgt av tørrhoste og etter en ukes tid pustevansker og for noen pasienter behov for behandling ved sykehus.

  Ifølge NYT er det torsdag morgen rapportert 14 smittetilfeller i Thailand, elleve i Japan, ti i Hongkong, fem i USA, Taiwan, Australia, Tyskland og Macau. Fire i Singapore, Sør-Korea, Frankrike og Malaysia, tre i Canada, to i Vietnam og én i henholdsvis Nepal, Kambodsja, og De forente arabiske emirater og Finland.

  Torsdag formiddag blir det også kjent at det er oppdaget ett tilfelle i India og ett tilfelle på Filippinene.

  Det finnes på nåværende tidspunkt ikke noen vaksine mot denne typen coronavirus, men BBC melder også at forskere i San Diego som bruker en ny type DNA-teknologi jobber med en potensiell vaksine. De har fått virusets DNA-sekvens fra Kina og håper på å kunne teste vaksinen på mennesker i starten av sommeren.
   

  Disqutabel

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  10.902
  Antall liker
  10.587
  Det eneste jeg virkelig sliter med å forstå i denne konkrete situasjonen er hvorfor verden går av hengslene når 8000 mennesker blir forkjølet i Kina?? Hvert år kommer influensaen, hvert år er millioner av mennesker syke, tusenvis dør av det, også. Hva er det som gjør dette så abnormt digert?
   

  Espen R

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.03.2002
  Innlegg
  10.314
  Antall liker
  2.833
  Det eneste jeg virkelig sliter med å forstå i denne konkrete situasjonen er hvorfor verden går av hengslene når 8000 mennesker blir forkjølet i Kina?? Hvert år kommer influensaen, hvert år er millioner av mennesker syke, tusenvis dør av det, også. Hva er det som gjør dette så abnormt digert?
  Helt riktig observert.
  Hva er det som er underkommunisert i denne situasjonen?

  Siste er at Russland stenger grensene mot Kina.
  SAS som var positive i går til å fly til Kina, stopper allle flyvninger i dag.

  En virusekspert på dagsrevyen i går sa at viruset ligner på et influensavirus, oppfører seg omtrent som et influensavirus, og på samme måte som influensavirus, er det syke og eldre som først og fremst dør.
  Da bare ventet jeg på at programlederen skulle følge opp med « hvorfor all denne buzz, ramaskrik og shutdown på Corona da?», men spørsmålet ble dessverre ikke stilt.
  Nesten som man kan bli konspiratorisk av den grunn.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Det eneste jeg virkelig sliter med å forstå i denne konkrete situasjonen er hvorfor verden går av hengslene når 8000 mennesker blir forkjølet i Kina?? Hvert år kommer influensaen, hvert år er millioner av mennesker syke, tusenvis dør av det, også. Hva er det som gjør dette så abnormt digert?
  Da anbefaler jeg at du kikker på linken til Nature over, eller setter deg inn i sykdomsforløpet.

  Legene står overfor noen utfordringer:

  1. Hvordan overføres smitten? Det ser ut til at den går fra person til person, luftvei - mao. verste slag.
  2. Hvor lang er smittetiden? Anslag har variert fra 2 til 10 dager. Man har fulgt en familie i Kina og anslår nå 3-6 dager. Det betyr at en bærer kan smitte mange, spesielt fordi det ikke kreves berøring.
  3. Man har ingen kur nå. Det eneste de kan gjøre er å forsøke å sikre væskebalanse hos dem som rammes, men det finnes ikke noe motmiddel.
  4. Coronavirus kommer midt i den sedvanlige influensa-/forkjølelsestiden, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om en rammet har en "uskyldig" influensa eller en som er ekstremt ressurskrevende og farlig.
  5. Man vet ikke hvor mange som er rammet, men man regner med at dødelighetsprosenten vil falle, etterhvert som man finner flere smittede i forhold til antallet døde. Nå er prosenten på 2 av 100.
  6. Spredningen har gått meget raskt og er allerede forbi antallet som ble smittet av SARS.
   

  Espen R

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.03.2002
  Innlegg
  10.314
  Antall liker
  2.833
  Vi har fått ett nytt ord i 2020: corona-fast 😀
   

  Disqutabel

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  10.902
  Antall liker
  10.587
  Det eneste jeg virkelig sliter med å forstå i denne konkrete situasjonen er hvorfor verden går av hengslene når 8000 mennesker blir forkjølet i Kina?? Hvert år kommer influensaen, hvert år er millioner av mennesker syke, tusenvis dør av det, også. Hva er det som gjør dette så abnormt digert?
  Da anbefaler jeg at du kikker på linken til Nature over, eller setter deg inn i sykdomsforløpet.

  Legene står overfor noen utfordringer:

  1. Hvordan overføres smitten? Det ser ut til at den går fra person til person, luftvei - mao. verste slag.
  2. Hvor lang er smittetiden? Anslag har variert fra 2 til 10 dager. Man har fulgt en familie i Kina og anslår nå 3-6 dager. Det betyr at en bærer kan smitte mange, spesielt fordi det ikke kreves berøring.
  3. Man har ingen kur nå. Det eneste de kan gjøre er å forsøke å sikre væskebalanse hos dem som rammes, men det finnes ikke noe motmiddel.
  4. Coronavirus kommer midt i den sedvanlige influensa-/forkjølelsestiden, noe som gjør det vanskelig å avgjøre om en rammet har en "uskyldig" influensa eller en som er ekstremt ressurskrevende og farlig.
  5. Man vet ikke hvor mange som er rammet, men man regner med at dødelighetsprosenten vil falle, etterhvert som man finner flere smittede i forhold til antallet døde. Nå er prosenten på 2 av 100.
  6. Spredningen har gått meget raskt og er allerede forbi antallet som ble smittet av SARS.
  Ja, og så? Du beskriver jo bare et helt normalt influensaepidemiforløp.
  Sannsynligvis er langt fler er smittet, enn det tallet man opererer med i dag. Ergo betyr det at dødeligheten også er langt lavere, på nivå med normal-influensa er ikke usannsynlig. Så hva er problemet? Egentlig, mener jeg. Jeg synes konspirasjoner er tåpelig, men her er det en ukjent faktor i regnestykket som jeg ikke kan se. Er det pressedrevet hele greia? Hvor kom dette voldsomme momentumet fra?
   
  • Liker
  Reaksjoner: MML

  Disqutabel

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  10.902
  Antall liker
  10.587
  Husk at enkelte har dommedagsklokka hengende på stueveggen.
  Den forklaringen rekker ikke til stuedøra en gang. Kina stenger grenser, gjør lock-down på en millionby, land evakuerer sine innbygere, idrettsarrangementer avlyses, beredskapsplaner gjennomgås worldwide, det er bare å ramse opp. Det betyr lite om prepperne ringer med dommedagsbjellene, det er noe helt annet vi ser denne gangen, og jeg skjønner ikke hvorfor. Har fortstatt til gode å se et eneste medisinsk bevis for at vi har å gjøre med noe virkelig farlig.
   
  S

  Slubbert

  Gjest
  Det er ikke så rent ulikt da SARS brøt ut bare i større omfang, også den gangen bygde Kina et ekspressykehus på noen dager. Men dette er det første større utbruddet av en ny sykdom etter inntoget av internett, etter at dommedagsprofetene tok over dagsordenen. Så jo, jeg tror det har mye med det å gjøre, og at myndighetene er livredde for å fremstå som handlingsløse og delskyldige i en større spredning.

  Coronavirus - From one food market to global panic - The Guardian
  Beware the pandemic panic - NYT
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Viruset kan mutere til noe som er anderledes, snillere eller farligere.....
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Husk at enkelte har dommedagsklokka hengende på stueveggen.
  Den forklaringen rekker ikke til stuedøra en gang. Kina stenger grenser, gjør lock-down på en millionby, land evakuerer sine innbygere, idrettsarrangementer avlyses, beredskapsplaner gjennomgås worldwide, det er bare å ramse opp. Det betyr lite om prepperne ringer med dommedagsbjellene, det er noe helt annet vi ser denne gangen, og jeg skjønner ikke hvorfor. Har fortstatt til gode å se et eneste medisinsk bevis for at vi har å gjøre med noe virkelig farlig.
  Slubbert er tåpelig her. Vi hadde ikke fått mottiltak som at flyselskap legger ned ruter, at byer stenger skolene til våren, at kinoer også stenges, at nær 60 millioner isoleres, at Australia planlegger å evakuere borgere til Christmas Island (der de skal være i to ukers karantene), osv. - uten at dette er meget alvorlig. Men det handler ikke om dommedag.

  De som dør av "vanlig" influensa er i utgangspunktet svake (sykdom, alder) og har lite å oppby mot sykdommen. Denne rammer bredere.

  Vi får se.

  Vil man ha dommedag, kan man lese Station 11.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Station_Eleven
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Surt cruise.
  Etymologisk hjørne. Karantene kommer av italiensk quarantina, med referanse til førti dager, som var den tiden skip som skulle inn til Venezia måtte ligge på reden, før de fikk gjøre anløp, når man fryktet pest.

  6000 passasjerer sjekkes.

  Skjermbilde 2020-01-30 kl. 15.03.56.jpg
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Dommedag! Verdens beskyttelsesmaskeproduksjonskapasitet er for liten. Konsentrert i Kina og på Filipinene. World business report på BBC åpner med dette. Spør en ekspert om spredningen er under kontroll. På ingen måte. Tredve regioner i Kina pluss HK og Macao, i tillegg til atten land og med akselererende vekst.

  Fortsatt lavt antall på viste tilfeller utenfor Kina.

  Of the 9,320 confirmed cases so far, only 98 have been outside China, he said.

  “So far we have not seen any deaths outside China, for which we must be grateful,” said Tedros. “Although these numbers are relatively small compared to the number of cases in China, we must act together now to limit further spread.”
   
  Sist redigert:

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  19.644
  Antall liker
  8.000
  Torget vurderinger
  0
  Høres ut som en bedrift jeg jobbet i for en del år siden.
  Ditto!
  Heter det tritto? Høres ut som en bedrift jeg jobber for i dag. Eierne, dere, tror alt er i sin skjønneste orden.
  Trikset er å isolere ledelsen fra de ansatte og de misfornøyde kundene. Da kan ledelsen lulle seg inn i fiksjonen av at alt er såre vel. Og når man har gjennomført dette kan man gjenta mantraet: "Vi kjenner oss ikke igjen i dette..." Og de lyver ikke heller for de er så dårlig orientert om hva som skjer i egen bedrift. Og slik "går no dagan" helt til de av ymse årsaker får en fallskjerm og bedriften ny ledelse. Det ser ut til, fra mitt ståsted, at dette er noe mer utbredt i offentlige selskaper, evt selskaper med stor statlig eierandel enn i privat sektor.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Den nye pilotuniformen til selskap som flyr på Kina. Passasjerer får to ukers koseopphold i Spania, på karantenestasjon, før de får reise videre.

  Skjermbilde 2020-01-31 kl. 16.50.31.jpg
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Leste et sted på nett at det bildet er fake......
  Men det er alvorlig nok. Kinesiske myndigheter melder nå at de smittede ikke bygger opp noe særlig med antistoffer. Konsekvensen er at det er vanskelig å bli frisk og at man kan bli smittet flere ganger.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  23.113
  Antall liker
  16.593
  Torget vurderinger
  2
  Leste et sted på nett at det bildet er fake......
  Men det er alvorlig nok. Kinesiske myndigheter melder nå at de smittede ikke bygger opp noe særlig med antistoffer. Konsekvensen er at det er vanskelig å bli frisk og at man kan bli smittet flere ganger.
  Dagbladets desk fusker altså? Vanskelig å tro.

  Dette er ikke fake. Welcome to Wuhan.

  fa7b02035c84d7c10e2a182dac9a8e90a62ae8be7ec36843c641646d31fad698.jpg
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  Viruset kan mutere til noe som er anderledes, snillere eller farligere.....
  Ja det er litt som med sosialisme, det kan mutere ned uante stier. Kommunisme, nasjonalsosialisme, svenskhet eller sosialdemokrati om det blir fullstendig bingolotto.

  52180523_101.jpg
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  - Vanlig munnbind gir falsk trygghet og beskytter ikke mot coronasmitte. Det blir som å sette plaster på et beinbrudd. Du trenger maske med filter som hindrer viruset i å pustes inn, sier HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

  Selvsagt virker det ikke. Men det er en kulturell greie å posere med munnbind for å vise sin politiske korrekthet og flagge sin underdanighet for dommedagsprofetene eller de med demokratisk kontroll over deg.

  Coronaviruset: - Munnbind hjelper ikke! | Skydda Norge
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Leste et sted på nett at det bildet er fake......
  Men det er alvorlig nok. Kinesiske myndigheter melder nå at de smittede ikke bygger opp noe særlig med antistoffer. Konsekvensen er at det er vanskelig å bli frisk og at man kan bli smittet flere ganger.
  Dagbladets desk fusker altså? Vanskelig å tro.

  Dette er ikke fake. Welcome to Wuhan.

  Vis vedlegget 569185
  Artikkelen som Dagbladet kjører er oversatt fra avisen El Pais i Spania, men bildet ser det ut til at Dagbladet fant et annet sted.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  - Vanlig munnbind gir falsk trygghet og beskytter ikke mot coronasmitte. Det blir som å sette plaster på et beinbrudd. Du trenger maske med filter som hindrer viruset i å pustes inn, sier HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

  Selvsagt virker det ikke. Men det er en kulturell greie å posere med munnbind for å vise sin politiske korrekthet og flagge sin underdanighet for dommedagsprofetene eller de med demokratisk kontroll over deg.

  Coronaviruset: - Munnbind hjelper ikke! | Skydda Norge
  I Japan har de en kultur for å bruke munnbind hvis de selv er syke for ikke å smitte andre.......
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  - Vanlig munnbind gir falsk trygghet og beskytter ikke mot coronasmitte. Det blir som å sette plaster på et beinbrudd. Du trenger maske med filter som hindrer viruset i å pustes inn, sier HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

  Selvsagt virker det ikke. Men det er en kulturell greie å posere med munnbind for å vise sin politiske korrekthet og flagge sin underdanighet for dommedagsprofetene eller de med demokratisk kontroll over deg.

  Coronaviruset: - Munnbind hjelper ikke! | Skydda Norge
  I Japan har de en kultur for å bruke munnbind hvis de selv er syke for ikke å smitte andre.......
  Over hele østen er det en vanlig greie. I tillegg til at det brukes av alt og alle som ferdes i trafikken på to hjul og mange fotgjengere. Men den kulturelle greien som du nevner er jo det vesentlige. Det virker ikke på noen måte men man poserer som et sindig menneske som utstråler at en ikke vil påføre noen andre en sykdom... edelt nok og synd det ikke har noen positiv effekt mot virusspredning.

  Det blir litt feil å kritisere folk som handler i beste hensikt... men som sagt har det utover den sosiale poseringen ingen effekt på sykdommens spredning. Litt som med skoleskulking for klima, dydsposering som ikke er til noen nytte men som tar seg godt ut i sosiale medier, der hvor image betyr alt.

  Det er jo lettere og en mindre ulempe å ikle seg et munnbind enn å måtte forklarer for alle ignoramusene at slikt ikke har noen effekt og at man ikke er en villig smittespreder som ikke tar hensyn til andre mennesker.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  - Vanlig munnbind gir falsk trygghet og beskytter ikke mot coronasmitte. Det blir som å sette plaster på et beinbrudd. Du trenger maske med filter som hindrer viruset i å pustes inn, sier HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

  Selvsagt virker det ikke. Men det er en kulturell greie å posere med munnbind for å vise sin politiske korrekthet og flagge sin underdanighet for dommedagsprofetene eller de med demokratisk kontroll over deg.

  Coronaviruset: - Munnbind hjelper ikke! | Skydda Norge
  I Japan har de en kultur for å bruke munnbind hvis de selv er syke for ikke å smitte andre.......
  Over hele østen er det en vanlig greie. I tillegg til at det brukes av alt og alle som ferdes i trafikken på to hjul og mange fotgjengere. Men den kulturelle greien som du nevner er jo det vesentlige. Det virker ikke på noen måte men man poserer som et sindig menneske som utstråler at en ikke vil påføre noen andre en sykdom... edelt nok og synd det ikke har noen positiv effekt mot virusspredning.

  Det blir litt feil å kritisere folk som handler i beste hensikt... men som sagt har det utover den sosiale poseringen ingen effekt på sykdommens spredning. Litt som med skoleskulking for klima, dydsposering som ikke er til noen nytte men som tar seg godt ut i sosiale medier, der hvor image betyr alt.

  Det er jo lettere og en mindre ulempe å ikle seg et munnbind enn å måtte forklarer for alle ignoramusene at slikt ikke har noen effekt og at man ikke er en villig smittespreder som ikke tar hensyn til andre mennesker.
  Det har faktisk en funksjon hvis man selv er syk, men vi kan la det ligge. Poenget er at når vi nå har Wuhanviruset å slåss med så bruker folk det de har og det de tror virker, det er overhodet ikke snakk om posering. Det er snakk om frykt og redsel.
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  Det har faktisk en funksjon hvis man selv er syk, men vi kan la det ligge. Poenget er at når vi nå har Wuhanviruset å slåss med så bruker folk det de har og det de tror virker, det er overhodet ikke snakk om posering. Det er snakk om frykt og redsel.
  Ja, unødig frykt og redsel siden dette viruset ikke er farligere enn helt alminnelig influensa. Men panikkmakeriet minner mye om det hva den grønnmalte propagandaen forårsaker.

  Få folk inn i en tilstand av frykt og panikk så kan man manipulere dem til nesten hva som helst. Om det er gretaviruset eller corona er litt hipp som happ,
   
  G

  Gjestemedlem

  Gjest
  Konspirasjon fallera konspirasjon fallera
  Ja men det er lett å motarbeide med litt saklig informasjon:

  Epidemi-forsker: Corona-viruset trolig mindre farlig enn influensa
  Årlig dør rundt 900 personer av influensa i Norge. – Jeg tviler på at Corona-viruset blir like farlig, sier forsker og epidemiekspert Svenn-Erik Mamelund.

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks...na-viruset-trolig-mindre-farlig-enn-influensa

  --- så hysteriet og panikken er også i dette tilfellet unødig.

  --

  – Folk som ikke pleier å være engstelige for influensa, trenger nok ikke være så bekymret for Corona-viruset heller, sier Mamelund til NTB.

  Han er forsker ved Oslo Met og har gjennom 25 år studert epidemiske sykdommers demografi.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  13.574
  Antall liker
  9.377
  Sted
  Østfold
  Torget vurderinger
  19
  Det har faktisk en funksjon hvis man selv er syk, men vi kan la det ligge. Poenget er at når vi nå har Wuhanviruset å slåss med så bruker folk det de har og det de tror virker, det er overhodet ikke snakk om posering. Det er snakk om frykt og redsel.
  Ja, unødig frykt og redsel siden dette viruset ikke er farligere enn helt alminnelig influensa. Men panikkmakeriet minner mye om det hva den grønnmalte propagandaen forårsaker.

  Få folk inn i en tilstand av frykt og panikk så kan man manipulere dem til nesten hva som helst. Om det er gretaviruset eller corona er litt hipp som happ,
  Tror du virkelig på det du selv skriver her?
   
  Sist redigert:

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  19.644
  Antall liker
  8.000
  Torget vurderinger
  0
  Konspirasjon fallera konspirasjon fallera
  Ja men det er lett å motarbeide med litt saklig informasjon:

  Epidemi-forsker: Corona-viruset trolig mindre farlig enn influensa
  Årlig dør rundt 900 personer av influensa i Norge. – Jeg tviler på at Corona-viruset blir like farlig, sier forsker og epidemiekspert Svenn-Erik Mamelund.

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks...na-viruset-trolig-mindre-farlig-enn-influensa

  --- så hysteriet og panikken er også i dette tilfellet unødig.

  --

  – Folk som ikke pleier å være engstelige for influensa, trenger nok ikke være så bekymret for Corona-viruset heller, sier Mamelund til NTB.

  Han er forsker ved Oslo Met og har gjennom 25 år studert epidemiske sykdommers demografi.
  Døøh altså! Han har ikke gått Livets Harde Skole! Han har lest dette i en bok, han har ikke googlet det og da skjønner du, det han sier har NULL verdi!
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn