Bergen Lydlaug klubbkveld 12

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
485
Antall liker
1
På fredag hadde vi et nytt møte, denne gangen hos Øyvind Knutsen. Rør, horn, og vinyl sto på menyen - akkurat slik vi liker det.
Hmm, hva kan nå dette være.
Aristoteles står vakt.
Spark 743D som leverer 10 watt ved 8 ohm. 300b, naturligvis.
Duo.


Korrekt prioritering av lyd versus bilde.


Kveldens oppmøtte, minus Mats Petter som kom senere. Anleggets eier til venstre.


Og til slutt det obligatoriske pickup bildet.


Og så var det lyden da. Resten kan sikkert gå grundigere til verks, men her er noen kjappe notater. Rør og horn spiller som kjent på en særegen måte. Oppløsning, dynamikk, mellomtone og diskant er noen av de virkelig styrkene. Både cd og vinylkildene spiller veldig bra - selv uten svindyre signalkabler(!). Vi gjorde ikke noen direkte sammenligninger denne gangen, og jeg tror det ville blitt særdeles vanskelig å erklære noen vinner.

Duoene kommer med relativt solide aktive basser. Så vidt jeg husker er delefrekvensen satt til ca 170 Hz. Hvor langt ned de går er jeg ikke sikker på. Kanskje ikke ekstremt langt, men helt klart passelig med tanke på størrelsen på rommet. På spesielt vanskelige innspillinger ble det vel hardt og aggressivt i diskanten, men majoriteten av det vi spilte var lett å like.

På akustisk musikk spesielt spiller anlegget veldig, veldig bra. Det sementerer virkelig de langsiktige planene mine om at jeg trenger horn, at jeg må fortsette med rør.
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
11.290
Antall liker
2.672
Sted
Bergen
Torget vurderinger
10
Hei!
Igjen flotte bilder Intermann! Legg gjerne ut flere hvis du har....(Det skal vel være øyvind..?)

Fikk desverre ikke kommet denne gangen, men skulle gjerne vært der. Flott anlegg - her skulle vel det meste ligge til rette for en deilig mellomtone vil jeg tro....Har aldri hørt 300b tror jeg, men med horn og capitole så tror jeg det kunne vært en sann fornøyelse med litt Kris Kristoffersen, Eva cassidy, Jonas Fjeld og Cris Jones i sweet spot!

Takker for rapport - også må dere som var der få ut fingeren da!

Mvh
OMF
 

JK

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2002
Innlegg
2.461
Antall liker
603
Torget vurderinger
8
Da var nok et hyggelig treff i regi av Bergen lydlaug gjennomført. Er alltid artig å treffe likesinnede på denne måten, der praten dreier seg om hifi og musikk.
Anlegget til Øyvind er jo litt spesielt, da denne kombinasjonen ikke er noe en finner i så mange hjem. Har bare hørt Avantgarde Uno før, så det var artig å høre Duo for første gang. Rør og Capitole er jeg godt kjent med fra før. Når det gjelder lyden tror jeg det noe av det beste jeg har hørt når det kommer til dynamikk og oppløsning! Det var også en stram og detalgjert bass, men vil mene at denne komboen med Avantgarde og rør ikke er noe som faller i alles smak, for det blir vel lyden spesiell. Styrken til Avantgarde var enorm dynamikk og oppløsning som nevnt, men dette fører også med seg at noen innspillinger blir noe "hard" og en får en "ropert" effekt.
Var også stort imponert over hvor flott og stram bassen var og alle detaljer i basstonen ble fremført uten "farging". Dette var to aspekter som kan få en til å ønske seg horn til jul ;D
Som nevnt så tror jeg ikke dette er "lyden" for alle da jeg personlig kunne tenkt meg noe mer "varme" og "nærvær" i lydbildet, men alt i alt er det en av dei beste anleggene jeg har hørt!
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Hyggelig klubbkveld med rør og horn. Dette anlegget spiller nydelig og har en mengde kvaliteter som er skjeldne å høre. Dog noe presset i presens ved store utblåsninger, men jeg tror faktisk at dette er 300B'ene som blir presset litt over grensen. Mye bedre med litt mindre køl på volumet. Har lett for å bli temmelig høyt utover. Nå er jo jeg en gammel mann og liker gjerne å kose meg med noe lavere volum. Må spare litt på den lille hørselen som er igjen....
Ellers takk til vertskapet og klubben, dette er kjekt...

Samleren
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
7.732
Antall liker
1.078
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
2
Hei, og takk for sist!
Ja, rør er helt klart noe for seg. Må samstemme i at Øyvinds oppsett gjør mye bra. Det flyter mesteparten av tiden så lett, så lett, totalt uanstrengt, rimelig naturtro og behagelig. Min lydpreferense "tilsier/savner" nok en anelse mer kropp på stemmer og instrumenter, men det var ikke noe stort savn. Stemmer og akustiske instrumenter klinger flott ut, med rimelig sort bakgrunn. Og slik skal det vel gjerne være med hønn og rør. Synes også at bassgjengivelsen på moderat lyttenivå var godt integrert, med deling på ca 170hz.

Men; det finnes pittelitt å kommentere. Tenker først og fremst på at en ikke må bli for fristet til å skru lyden for mye opp, ifht "normale" lyttenivåer. Da risikerer en, slik Øyvind bekreftet, at det kan bli litt anstrengende i lengden. Opplevde det innimellom litt som om mellomtonen (og til dels også diskanten) "spiste" opp bassens plass i lydbildet, i takt med hvor mye en skrudde opp volumet.......... Dette gjaldt dog ikke på sporet av Mari Boine ;D
Mulig dette skyldes 300B-rørenes noe beskjeden watt-antall, itte vet je..........

Sikkert er det jaffal at rør og hønn passer hverandre som ... i husmor ;D
I hvilken grad en blir tilhenger av denne måten å gjengi lyd på, bunner vel til syvende og sist i lydmessige preferenser........

Ellers er det jo bare å samstemme i at Lauget består av hyggelige menner!

mvh
Proffen
 
Topp Bunn