Bass puls etter bytte av rør i monoblokker

christianlie

Medlem
Ble medlem
09.12.2006
Innlegg
20
Antall liker
0
Hei. Jeg har nettopp byttet alle 4 12AT7 rør i to Doge 9 monoblokker fra no name kina rør til Philips JAN 12at7 rør. De to resterende EL34 og 211 rørene i hver forsterker er fortsatt de originale. Forsterkerene er koblet på Martin Logan elektrostater, med konvensjonell bass. Når jeg slår på monoblokken begynner det etter at forsterkeren har begynt å lage lyd å pulsere i bassen. Basselementet for puls for meg estimert til rundt 4Hz med omtrent 1 cm slaglengde og puster og peser derfor stort. Dette kommer selv om signalkilde og forforsterker er slått av. Hva kan dette skyldes? Alle de totalt 8 nye 12at7 rørene er matchet.
 

Music4all

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.04.2009
Innlegg
1.329
Antall liker
7
Har nesten 0 erfaring med rørutstyr jeg, så dette er bare en wildguess, kanskje det ligger en slags "rest" strøm igjen etter at amp og signalkilde er avslått som er årsaken ? ? ?

Mvh :)
 

BerntJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.11.2002
Innlegg
1.222
Antall liker
72
Høres ut som "motorboating". En lavfrekvent oscillasjon grunnet stabilitetsproblemer.
Elektrostatene har vel trafoinngang og dette er en induktiv last for forsterkeren. VH. Bernt

PS: Virker som navnet har flere betydninger, men det er altså den tekniske jeg sikter til.
Kan komme av dårlig jording inne i forsterkeren.
 
T

Teip

Guest
Ehh..er alt ok når du putter i kina-rørene igjen?
Har du eventuelt prøvd noen andre rør?
 

Scrooge

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2008
Innlegg
2.992
Antall liker
1.096
Forsterkeren går i selvsving? ::)
 

Thorhauge

Bransjeaktør
Ble medlem
11.02.2010
Innlegg
11
Antall liker
10
jeg kender problemet, det er lavfrekvent selvsving, det opstår når to afskæringsfrekvenser i forstærkeren er ens, eks. udgangstrafoen har måske en nedre grænsefrekvens på 5 hz. i din forstærker er der en kondensator i signalvejen, der via en modstand til stel også giver en afskæringsfrekvens, i dit tilfælde nok tæt på udgangstrafoens nedre afskæring (eksv. 5 hz) du har så skiftet til andre rør, som går en anelse dybere i frekvens, og problemet opstår, da de to frekvenser ramler sammen, det kan ordnes ved at skifte kondensatoren i signalvejen, til en lidt mindre værdi.

MVH Steen
 
Topp Bunn