Audioplayer for Windows

Zerostat

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.06.2003
Innlegg
4.346
Antall liker
1.347
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
71
Måtte bare komme med dette ...


Jeg har en tid brukt Audirvana Studio. Når 2.0 versjonen kom, ble det helt umulig å bruke denne i mitt oppsett. Starter simpelt hen ikke.

I søken etter ny Player kom jeg over Hysolid. Dette er en meget enkel Player, tilfredsstiller ikke alle mulighetene jeg er ute etter, men lyden da man! Jeg er ikke et sekund i tvil om at dette er den beste lyden jeg har fått fra en Player på PC. Åpent, Stort, Energiskt, Dynamisk og Klart som en fin vinterdag.

HYSOLID | Hi-Res PC audio player (free)

Dette overrasket meg faktisk. I utgangspunktet var jeg av den oppfatting at Player på PC låter likt…
 
Sist redigert:

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
1.942
Antall liker
1.318
Dette overrasket meg faktisk. Var av den oppfatting at Player på PC låter likt…
Om player kun utfører bitperfekt transkoding er det nok samme hva man bruker. Med det samme man tar i bruk digital volumekontroll åpner det seg muligheter for å påvirke sluttresultatet. Mest vanlige er å bruke mikseren til operativsystemet. Men man kan også gjøre sin egen DSP.

Når du justerer volume fra appen gjenspeiles det med hovedkontrollen til Windows? Virker systemlyder fra Windows? Gir et innblikk i hvordan Hysolid gjør dette.

Leste litt på siden dere... hmmm.. skeptisk.Ikke at jeg ikke tror du har en posetiv erfaring med programvaren. Det er fult mulig de har en velfungerende DSP. Men pakken de "selger" ser ved første øyekast mest ut som et 10-15 år gammelt komersielt produkt som har utspilt sin rolle og som nå forsøker hente penger ved å samle brukerdata.
To use HYSOLID, you need to register. Please register now.
Patentsøknaden deres er basert på samme de 'selger' på websiden sin.
FAQ deres er litt mer forsiktig med å hevde det patentet forsøker beskytte. Nemlig ideen om å stoppe servicer på maskinen skal gi bedre lyd ved å ikke introdusere støy.
1667147167698.png

Selve design-konseptet deres feiler jo egentlig litt fra start nettopp ved å bruke Windows som plattform gitt minimal last av CPU er primær designmål. Litt som å forsøke bygge Lamburgini fra chassis og motor fra Morris Mini ved å fjerne funksjoner på Mini'n.

Til sammenligning så kjører en gammel RPi3 med Linux i hvilemodus når den både fungerer som server til 2 stk FLAC strømmer i CD kvalitet samtidig som den fungerer som player. Den kan sågar kjøre player og 5 bånd EQ med 64 bit floating point presisjon i hvilemodus. Det kreves egentlg veldig lite for å strømme musikk.

De tuller også med hva en nå skulle tro var et utdatert fenomen, — cash-minne. Dette kan definetivt påvirkning lyden. Alltid negativ når man har for lite av det ;) Erfaring fra minst 10 år tilbake viser jo at "Enkelte mener de hører mer luft i lydbildet når bytes med data i virkeligheten er skadet."

Igjen, jeg tviler ikke på brukeropplevelsen. Men jeg "kjøper" ikke årsakssammenhengen 'Component Design Corp' selger sine brukere.
 

vega jon

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2011
Innlegg
1.351
Antall liker
1.162
Sted
bærum
Torget vurderinger
3
AIMP bruker nå jeg:) minner meg litt om winamp
 

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
1.942
Antall liker
1.318
Som ren musikkspiller er det Squeezelite-X som gjelder på Windows ;) ...men har allerede LMS med Material Skin i bakgrunnen til å samle lokal og ekstern musikk.

Men jeg er alltid nyskjerrig på nye ting og tenker at vi nå er 5-8 år inn i et univers hvor 'hi-end' streaming apparater ikke lenger en gang forsøker levere bit-perfekt. Men heller manipulerer lyden med alt fra allpass filtre til ren EQ av signalet for å diffrensere produktene sine.

Markedsføring fokuserer gjerne på tradisjonelle ting som strømforsyning og nettverksisolatoerer hvor det er enklere å forsvare prisøkning.
MQA er kanskje unntaket her hvor man åpenlyst makedsfører bl.a. filterdesign som del av det nye lydidealet. Mens hi-rez var ment som salgsbozteren slik linjær strømforsyning markedsføres i hardware.
 

PeriodeLytter

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2013
Innlegg
1.942
Antall liker
1.318
Støtter Foobar Tidal på noen måte?
Er det integrasjon av lokal musikksamling sammen med Tidal som er ønsket?

Da er det vel såkalte core tjenere som Roon og LMS som trolig er best egnet. Det er jo ikke noe i veien for at player kjører på samme maskin som serverdelen.

LMS i seg selv når den er ferdig å skanne biblioteket tar nesten ingen resurser. Og sammen med 'Material Skin' ser det slik ut på Windows PC'n med Squeezelite-X. Man betjener LMS servererdelen (core) fra samme interface så man behøver ikke skade hodet sitt med å tenke på LMS som en server man må konfigurere et eller annet vanskelig sted.

Squeezelite-X henter man i Microsoft Store og LMS finnes her også for Windows.

1667238158838.png


1667238241286.png


1667238386731.png
 
Topp Bunn