Audiocom HiFi | Ukens produkt - JL Audio Dominion D108

Godt nytt år alle hifi-venner

Vi starter ukens produkt i 2021 med en skikkelig godbit

JL Audio Dominion D108


Dominion-gruppe-1055501018_scaled_1280.jpg

Dominion d108 setter en ny standard for ytelse og presisjon fra et kompakt ytre. Riktig integrert vil d108 gi et lydmessig løft til en hvilken som helst kompakt høyttaler. På grunn av sitt kompakte ytre er d108 den perfekte kompanjong til mindre høyttalere, eller i mindre rom.

Alle som har hørt et godt integrert subwoofersystem, vet hvilken positiv effekt det har på lyden. Riktig satt opp vil et subwoofersystem svært ofte gi et større løft i lyden enn å velge en større høyttaler med bassen integrert. Bassen vil ofte gå dypere, med mer kontroll, og systemet vil ha mer kapasitet og dynamikk. Dette er fordi et separat aktivt bassystem gir langt større mulighet for å optimalisere i forhold til rommets beskaffenhet og plassering. Dominion d108 sammen med en kompakt høyttaler av svært god kvalitet, vil kunne gi en dynamikk, dypbass og kontroll, som ikke er mulig fra en tilsvarende priset større passiv høyttaler.

Med Dominion d108 få du solid bassgjengivelse ned til 29 Hz i ekkofrie omgivelser, men hvem lytter til musikk utendørs? I et normal rom vil bassgjengivelsen strekke seg et godt stykke lenger ned. Dette vil avhenge av rom, plassering og generell implementering, men på generell basis vil det ikke mangle gjengivelse innenfor det hørbare området.

"The Dominion d108 could be part of the ultimate 2.1-channel system for the common audiophile. Given the level of performance it was able to muster in my system, and the fact that it’s the smallest, least expensive subwoofer JL Audio makes, I worry for the competition."

-Hans Wetzel, Soundstage!Access
D108.jpg
Subwooferelementet
Det spesialutviklede subwooferelementet gir uovertruffen kontroll og kapasitet. Elementet er integrert i frontplaten og bidrar til økt stabilitet både for selve elementet og kabinettet. JL Audio utviklet et lineært og kraftfullt magnetsystem som gir mulighet for en vandring på hele 31,5mm hver vei (63mm peak-to-peak). Dette gir mulighet for bassgjengivelse og lydtrykk normalt forbundet med større systemer.

Mange opplever at små subwoofere som er utviklet for imponerende ytelser, med elementer som har lang slaglengde ikke låter musikalsk, eller er vanskelig å integrere i et system av høy kvalitet. Dette er ofte på grunn av at selve elementet er optimalisert for å flytte mye luft i et lite kabinett, og at det samtidig brukes mye kompensasjon i elektronikken for å tvinge bassen dypere, men mekanisk og termisk kompresjon som følger. Dette kan ofte gi en lite dynamisk bass, med mangelfull presisjon og høy forvrengning. Dette er ikke tilfellet med Dominion d108. Kvalitet er en ledetråd i alt JL Audio gjør, og selv om d108 leverer imponerende lydtrykk størrelsen tatt i betraktning, så er det lydkvaliteten som er den store styrken.

"If you are looking for the last missing piece for your system -- the sense of lifelike weight and scale -- and don't want to break the bank, I can’t possibly recommend the JL Audio Dominion subwoofer series highly enough."

-Andre Marc, Audio Video Revolution
D108-2.jpg

Kraftig forsterker
Dominion d108 har en kraftig forsterker spesialtilpasset oppgaven, og yter hele 500W. Dette er en avansert klasse D forsterker med tett regulert strømforsyning. Denne kombinasjonen av forsterker og element sørger for fabelaktig kontroll og presisjon i gjengivelsen, langt utover hva som er normalt for subwoofere av tilsvarende størrelse.
Sammen med forsterkeren sitter en presis signalprosessor som gir mulighet for grunnleggende justeringer av delefrekvens, fase, polaritet og nivå. Disse justeringsmulighetene er med på å bidra til en sømløs implementering av Dominion i et allerede godt lydsystem. Dominion har en rekke innganger som muliggjør fleksibel tilkobling. I tillegg til standard lavnivå RCA, så kan Dominion også kobles til via høynivå dersom forsterkeren mangler RCA-utganger. Høynivå tilkobles via høyttalerterminalene. En ekstra bonus er at JL Audio har implementert en egen inngang for JLINK TRX trådløst system (selges separat), som muliggjør trådløs tilkobling av Dominion med en rekkevidde opp til 30m.
Elektronikken er innkapslet i et eget kabinett. Dette reduserer muligheten for mekanisk belastning på forsterkeren.

Kabinettet til Dominion er satt sammen av CNC-freste deler av høykvalitets MDF. Solid sammenføyet og avstivet sikrer et godt utgangspunkt for fantastisk bassgjengivelse. Dominion er utviklet og bygget ved JL Audio sin fabrikk i Florida, USA.

"It's like a Chihuahua that barks like a Great Dane. The d108 captured the depth and absurd weight of the effect, its relatively small driver aided by that massive excursion and firm suspension. Set deep into the front baffle behind a grille intended to be left in place, it shifts air with relish."

-Adam Rayner, Home Cinema Choice

I uke 1 kjører vi superpris på D108 i forbindelse med Ukens Produkt.

Dominion D108 Gloss: 8.495,-
http://www.audiocom.no/subwoofer/20...ion-subwoofer-8-500w-klasse-d-sort-piano-lakk
Dominion D108 Sort Ask: 7.495,-
http://www.audiocom.no/subwoofer/20...-subwoofer-8-500w-klasse-d-sort-tre-utførelse

(Tilbudsprisene i forbindelse med Ukens Produkt kommer ikke igjen samme år) 

Kommentarer

Audiocom HiFi

Bransjeaktør
Ble medlem
16.07.2020
Innlegg
104
Antall liker
71
Sted
Kristiansand
Torget vurderinger
1
Vi nærmer oss nå slutten på denne ukens produkt, men tilbudet på den fantastiske D108 er tilgjengelig frem til slutten av dagen søndag.

På søndag kommer et nytt ukens produkt å bli kjent med!
 

Informasjon om bruker

Audiocom HiFi
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
71
Link til alle artikler
33
Audiocom HiFi sine annonser
Bransjenyheter
JL Audio CR-1 - Editors' Choice i The Absolute Sound | Audiocom HiFi

JL Audio CR-1 - Editors' Choice i The Absolute Sound | Audiocom HiFi

  • 0
Enda en utmerkelse til JL Audio JL Audio lager ikke bare noen av de mest vellydende subwooferne du kan kjøpe for penger, de lager også nyttige verktøy for å få full utbytte av subwoofere i et...
Fortsett
Bransjenyheter
Kampanje på platespillerforsterkere fra Musical Fidelity | Audiocom HiFi
Bransjenyheter
Musical Fidelity M2Si høster nye lovord | Audiocom HiFi

Musical Fidelity M2Si høster nye lovord | Audiocom HiFi

  • 0
Musical Fidelity tar nye utmerkelser. Denne gangen med de fabelaktige M2Si
Fortsett
Bransjenyheter
Chario Academy - Italiensk eleganse | Audiocom HiFi

Chario Academy - Italiensk eleganse | Audiocom HiFi

  • 2
Chario har produsert italiensk vellyd siden 1975 Academy er toppserien til Chario og representerer en langt rimeligere inngangsbillett til klassisk italiensk design og lydfilosofi enn mer kjente...
Fortsett
Bransjenyheter
Februarkampanje på JL Audio Fathom v2 hos Mala Audio og Audiocom HiFi

Februarkampanje på JL Audio Fathom v2 hos Mala Audio og Audiocom HiFi

  • 1
Februarkampanje på markedets mest kritikerroste subwooferserie, JL Audio Fathom v2
Fortsett
Bransjenyheter
JL Audio F110v2 - Årets subwoofer | Audiocom HiFi
Topp Bunn