ARC erfaringer?

olemar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2005
Innlegg
174
Antall liker
1
Jeg har lagt ut denne på Venntråden for Hi Fi merker, men det virker ikke som ARC fundamentalistane er så aktive for tiden, så jeg prøver her også :)

Jeg hadde en gang for mange år siden en ARC SP 8 MK 2,og har aldri helt glemt den fantastiske mellomtonen denne hadde.

Jeg går nå i tanker om å anskaffe meg en helt ny løsning på forsterkersiden, og trenger noen råd angående valg av pre. Jeg tenker å bruke den sammen med et transistor sluttrinn (EC,DP el.l) da jeg trenger krefter til å spille relativt høyt på mine ML Vantage.


Har ca 30k til dette formålet. Har tenkt på noen av disse alternativene:brukt LS 25MK2, en litt eldre REF 1(for dyr?), eller hvis jeg er riktig heldig, en brukt LS 17 eller en ny SP 17L.

Noen som har noen synspunkter, erfaringer eller anbefalinger?
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
18.781
Antall liker
4.684
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
14
Hei, har ingen erfaring selv med ARC, men jeg har hørt at LS 25 MK1 skal være super. Det samme med den gamle referansen LS 5 (Var det mk2 her som var kongen? )
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
17.667
Antall liker
4.943
Sted
Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskd
Torget vurderinger
0
LS 5 var veldig god, så om du ikkje har vinylbehov ville eg spandert litt tid på å finne ut om dette var tingen. (REF er nok ein del betre). Om du derimot skal ha vinyl, vil eg (kanskje noko tendensiøst) tilrå å bruke kreftene til å leite opp og restaurere ein SP 10. Det same som SP8, berre stillare, djupare perspektiv, utruleg dynamikk, og alt det gode du hugsar frå den magiske mellomtonen, bortsett frå at det gjer seg gjeldande over heile frekvensområdet....

No har eg ein slik, altså....
 

Nido

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.08.2008
Innlegg
222
Antall liker
2
hvordan er det med støynivået på ARC pre'er? Jeg tenker evt i bruk med avantgarde høyttalere?
 

olemar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2005
Innlegg
174
Antall liker
1
Takk for svar :)

Har vært veldig glad i vinyl, men har ikke så godt grep lenger, så jeg har måttet selge riggen og deler av samlingen (greier ikke å kvitte meg med alt), derfor må det bli et rent linjetrinn m fjernkontroll.

Spennende med LS 5, har aldri hørt den, men kan den sammenlignes med LS 25 kanskje? Lite ARC på det norske bruktmarkedet. Tror ikke jeg har sett f.eks. Ref 1 til salgs her i Norge.

Er det noen av dere som har kjøpt ARC gjennom utenlandske bruktmarked?
 

Andy

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.07.2003
Innlegg
2.062
Antall liker
1.039
Sted
Nøtterøy
Hei olemar! Har ingen erfaring med LS 25, men denne har jo fått veldig mye god omtale. Har hatt en drøm om en slik lenge. Har selv hatt sp9, og har nå en sp16 som jeg er meget godt fornøyd med. Flott stor lyd med en meget bra mellomtone.

Har god erfaring med handel i Sverige. Mye hyggelige folk, bra utvalg og bra priser.
Det lønner seg jo å reise over selv da sparer du jo noen kroner. ;)

Her ligger det en del ARC produkter.

http://www.hifimagasinet.com/default.asp

Lykke til!
 

Lagga

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2005
Innlegg
7.171
Antall liker
9.611
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
1
Sjøl har jeg et nær-kjærlighetsforhold til ARC-produkter, og mange av klassikerne kan ennå hevde seg mer enn godt
mot dagens modeller, av andre fabrikat vel og merke.
Ellers treffer bladet "Hi Fi Choice" spikeren på hodet i det siste "Special Edition";
"Those with romantic views of classic ARC products should face up to a simple fact; the new stuff is better."
Med det budsjettet du antyder, anbefaler jeg å gå for en LS 17, evt lete etter en brukt LS26.
Et hakk ned på stigen - LS25, nydelig sak.

:)

Morten
 

Samleren

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.12.2004
Innlegg
630
Antall liker
26
Sted
Bergen
Jeg har ARC LS25mk1 i hovedanlegget da jeg foretrekker lyden av 6922 fremfor 6h30. Med NOS Telefunken Diamond har den ett lydbilde som jeg aldri har hørt bedre, og jeg har hatt mye utstyr fra øverste hylle. Fungerer fint med standardrør også. Har 3 stk LS25 og 1 stk LS26 i nærmeste vennekrets, og alle er kjempefornøyde. Selv har jeg ARC hele veien. LS25 har mer dynamikk, kraft og fot enn de rimeligere modellene. Jeg måtte utenlands for å få tak i min, som jeg nå har kost meg med i 4 år. Jeg anbefaler denne. Ingen sus eller brum eller klikk, stille. Du kan slå den av og på uten å tenke på å slå av effekten først, ingen bump eller pang. Kjekt om du skal kombinere den med ett transistorsluttrinn som skal stå på alltid. For ikke å snakke om brukervennlighet med programerbart gainnivå pr. inngang, alle innganger og utganger er både i singel og ballansert utførelse, hva man bruker programerer man på fronten, og det blir husket. Kan anbefales, men svært vanskelig å finne på bruktmarkedet, produktet blir værende hos eieren.

Samleren
 

olemar

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
19.03.2005
Innlegg
174
Antall liker
1
Samleren skrev:
Jeg har ARC LS25mk1 i hovedanlegget da jeg foretrekker lyden av 6922 fremfor 6h30. Med NOS Telefunken Diamond har den ett lydbilde som jeg aldri har hørt bedre, og jeg har hatt mye utstyr fra øverste hylle. Fungerer fint med standardrør også. Har 3 stk LS25 og 1 stk LS26 i nærmeste vennekrets, og alle er kjempefornøyde. Selv har jeg ARC hele veien. LS25 har mer dynamikk, kraft og fot enn de rimeligere modellene. Jeg måtte utenlands for å få tak i min, som jeg nå har kost meg med i 4 år. Jeg anbefaler denne. Ingen sus eller brum eller klikk, stille. Du kan slå den av og på uten å tenke på å slå av effekten først, ingen bump eller pang. Kjekt om du skal kombinere den med ett transistorsluttrinn som skal stå på alltid. For ikke å snakke om brukervennlighet med programerbart gainnivå pr. inngang, alle innganger og utganger er både i singel og ballansert utførelse, hva man bruker programerer man på fronten, og det blir husket. Kan anbefales, men svært vanskelig å finne på bruktmarkedet, produktet blir værende hos eieren.Samleren

Jeg har vært ute på nettet og undersøkt litt om de alternativene du beskriver her, og det virker som om disse modellene (LS 25 og 26) er de som er mest realistisk å finne brukt.

Finner utsagn som: "Jeg kvittet meg med min REF1 etter å ha hørt LS 26, da den er vesentlig bedre". Vet at lyd er subjektivt, men kan du (dere) prøve å beskrive forskjellene mellom 25 og 26?

Det er litt frustrerende å måtte dra til Sverige for å få en demo på disse produktene, men sånn er det...

Mvh
Ole
 

Lagga

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2005
Innlegg
7.171
Antall liker
9.611
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
1
LS26 har mer dynamikk, kraft, kontroll og fot enn de rimeligere/tidligere modellene. Jeg måtte utenlands for å få tak i min, som jeg nå har kost meg med i et halvt år. Jeg anbefaler denne. Ingen sus eller brum eller klikk, stille. Du kan slå den av og på uten å tenke på å slå av effekten først, ingen bump eller pang. Kjekt om du skal kombinere den med ett transistorsluttrinn som skal stå på alltid. For ikke å snakke om brukervennlighet med programmerbart gainnivå pr. inngang, alle innganger og utganger er både i singel og balansert utførelse, hva man bruker, programmerer man med fjernkontrollen, og det blir husket. LS 26 teller også timer på rørene. Kan anbefales, men svært vanskelig å finne på bruktmarkedet, produktet blir gjerne værende hos eieren.

;)
 
Topp Bunn