Apple tv til gammel B&O tv (hdmi til scart eller s-video)

Rocke-Rolf

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.02.2011
Innlegg
488
Antall liker
36
Torget vurderinger
19
Hei,
vurderer å kjøpe en apple tv til mine tv-serieglade foreldre, men de har en gammel B&O tv (minst 20 år gammel) som det er helt uaktuelt å skifte ut. Tv'en har scart og s-vhs innganger.

Både de og jeg ønsker færrest mulig bokser, og mitt spørsmål er da om det vil være stor forskjell i bildekvalitet ved å kjøpe en billig konverter som dette:
Scart HDMI to HDMI 1080p HD Video Adapter Converter New | eBay

kontra å kun bruke en kabel/overgang som dette?
New Logilink Connection Kit Set Scart HDMI Toslink Gold Plated Black | eBay
 

Sinsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
228
Antall liker
37
Torget vurderinger
1
Hei.

Med forbehold om at jeg misforstår problemstillingen, så vil ikke produktene du linker til fungere. Adapteren konverterer fra HDMI til scart, og ikke motsatt, og det andre er bare et sett med ulike kabler, dessverre ingen overgang.

Google på "HDMI to scart adapter" gir deg en del muligheter, men jeg vet ikke hvordan disse vil fungere i forhold til HDCP... ser eksempler i forum på at det generelt er vanskelig å få alt til å fungere fint uten standard hdmi->hdmi tilkobling.
 

Pink_Panther

Æresmedlem
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
17.042
Antall liker
6.923
Etter hva jeg har oppfattet så er SCART er analog og HDMI er digital. Da er egentlig oppdraget umulig å gjennomføre siden TVen ikke forstår digitale signaler. Du må nok spandere en HD-TV på gamlingene også. Som den gode sønnen du så gjør du vel det?
 
N

nb

Gjest
Du trenger en konverter, kun en kabel med ulike kontakter i begge ender vil som nevnt ikke funke. Det vil nok gå ganske hardt utover bildekvaliteten - gamle TVer har også lav og dårlig oppløsning, noe som egner seg svært dårlig til datasignaler.

De trenger en ny TV, eller dropp planen.
 

Rocke-Rolf

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
23.02.2011
Innlegg
488
Antall liker
36
Torget vurderinger
19
Du må nok spandere en HD-TV på gamlingene også. Som den gode sønnen du så gjør du vel det?

På et tidspunkt tilbød jeg de min 56" HD flatskjerm gratis, men det var ikke snakk om! "Det er så flott bilde og for en lyd i den gamle tv'en!" :) De har forsåvidt rett, til sin tid er det enormt bra bilde og lyd. At de måtte spare i lange tider for å kjøpe den bidrar sikkert til affeksjonsverdien.

Jeg linket til feil boks, ser jeg nå. Det er Hdmi til scart jeg er ute etter. Men det finnes vel konvertere som konverterer fra hdmi til scart, altså en DAC for bilde?

Denne feks?
http://www.ebay.com/itm/New-HDMI-to...=US_Video_Cables_Adapters&hash=item2ecc13375d
 
Sist redigert:

Sinsen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
228
Antall liker
37
Torget vurderinger
1
Spørsmålet er om den håndterer HDCP (forventet støtte for kryptering mellom kilde og monitor). Det står ikke noe om det i beskrivelsen i alle fall.

Jeg har tidligere kjøpt billige dingser på ebay, som for eksempel skulle fungere som signalforsterkere, og ikke fått de til å fungere pga HDCP issues.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.584
Antall liker
452
Torget vurderinger
1
Men de nye atv har vel ikke en 4:3 modus uansett, du må vel kunne velge å switche mellom anamorph eller ikke via adapteren. Sannsynligheten at folk blir altfor tynne er vel det største problemet hvis de har en 4:3 TV. Er det en 16:9 TV, tror jeg det vil fungere. Ifølge selger støtter adapteren hdcp, men utsignalet er bare composite -> rævva.
 
Topp Bunn