Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem ML's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  Naim Nait5 og høyttalertilkopling, merkelig fenomen...

  Som kjent er Naim litt sære med høyttalertilkopling, venstre høyttalerinngang er der hvor høyre sitter på de fleste andre forsterkere, og omvendt.
  Her forleden skulle jeg prøve å rydde i litt i kabelsalaten, og dro ut høyttalerkablene bak forsterkeren. Da det er vanskelig å se, og å komme til bak forsterkeren, koblet jeg bare inn én av høyttalerkablene først i en av inngangene på forsterkeren, og så i den andre inngangen på forsterkeren.
  Stor var derfor overraskelsen da det kom lyd i samme høyttaler uavhengig av om kabelen var koblet til venstre eller høyre inngang på forsterkeren!
  Jeg prøvde det samme med den andre høyttalerkabelen, og da kom det også lyd i samme, men motsatt høyttaler, uavhengig av om kabelen var koblet til høyre eller venstre inngang. Jeg synes dette virker veldig merkelig, men det skal også sies at teknikk/strøm ikke er min sterkeste side...
  Noen som har en fornuftig forklaring på dette?

 2. #2
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,720
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Eh. Dersom du kobler høyre høyttalerkabel til forsterkeren så er det samme hvilken UTGANG du bruker. Høyre høyttaler vil spille uansett.

 3. #3
  Hifi Freak Stover's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  1,364
  Tagget i
  1 Innlegg
  Om jeg leser dette riktig så har Hifiguru allerede svart. Kun en høyttaler tilkoblet, vil virke på begge forsterkerutgangene.

  Naim avviker kun ved at utgangene er krysset på baksiden. Det har sin opprinnelse i at forsterkerne opprinnelig hadde høyttalerutgangene plassert i fronten, tilsvarende PA forsterkere, og dette fulgte etterhvert med til baksiden....... om jeg ikke husker helt feil.
  Julian Vereker founded Naim Audio Visual in 1969. Its first product was a unit capable of switching 30 KW of lighting on and off in time to music.

  Naim NDX2 - 555PSDR - NAC282 - Hicap2 - NAP250DR - Fraim - Focal Sopra 2 - Reloop Turn 5 - Rega Aria
  Naim Uniti Atom - Neat Iota - Focal Elear

 4. #4
  Medlem ML's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra hifiguru Se Innlegg
  Eh. Dersom du kobler høyre høyttalerkabel til forsterkeren så er det samme hvilken UTGANG du bruker. Høyre høyttaler vil spille uansett.
  Takk for svar.
  Ja selvsagt må det bli slik, tenkte ikke helt klart her!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed