Naim Nait5 og høyttalertilkopling, merkelig fenomen...

ML

Medlem
Ble medlem
13.02.2004
Innlegg
11
Antall liker
2
Som kjent er Naim litt sære med høyttalertilkopling, venstre høyttalerinngang er der hvor høyre sitter på de fleste andre forsterkere, og omvendt.
Her forleden skulle jeg prøve å rydde i litt i kabelsalaten, og dro ut høyttalerkablene bak forsterkeren. Da det er vanskelig å se, og å komme til bak forsterkeren, koblet jeg bare inn én av høyttalerkablene først i en av inngangene på forsterkeren, og så i den andre inngangen på forsterkeren.
Stor var derfor overraskelsen da det kom lyd i samme høyttaler uavhengig av om kabelen var koblet til venstre eller høyre inngang på forsterkeren!
Jeg prøvde det samme med den andre høyttalerkabelen, og da kom det også lyd i samme, men motsatt høyttaler, uavhengig av om kabelen var koblet til høyre eller venstre inngang. Jeg synes dette virker veldig merkelig, men det skal også sies at teknikk/strøm ikke er min sterkeste side...
Noen som har en fornuftig forklaring på dette?
 

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.259
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Eh. Dersom du kobler høyre høyttalerkabel til forsterkeren så er det samme hvilken UTGANG du bruker. Høyre høyttaler vil spille uansett.
 
M

medlem215396

Gjest
Om jeg leser dette riktig så har Hifiguru allerede svart. Kun en høyttaler tilkoblet, vil virke på begge forsterkerutgangene.

Naim avviker kun ved at utgangene er krysset på baksiden. Det har sin opprinnelse i at forsterkerne opprinnelig hadde høyttalerutgangene plassert i fronten, tilsvarende PA forsterkere, og dette fulgte etterhvert med til baksiden....... om jeg ikke husker helt feil.
 
Topp Bunn