ce-merking

HoJ

En glad amatør.
Ble medlem
11.11.2006
Innlegg
19.333
Antall liker
35.023
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
2
Hei jeg har nettopp kjøpt meg ny dac så ser jeg på nettet at akkurat denne dacen finnes med og uten ce-merking... hvorfor..? Og, hva kan skje hvis noe skjer med min dag, tenker på forsikring osv.
 
Sist redigert:
W

WayAhead

Gjest
CE merking er produsent/importør/foretning/selger sitt ansvar. Ganske sikker på at utstyr som ikke er CE merket ikke kan/skal selges i Norge/Europa. Kjøper skal kunne stole på at alt utstyr som selges til forbruker i Norge samsvarer med de normer, krav, forskrifter og standarder som gjeldr for det aktuelle utstyret.

Selger/forhandler/importør/produsent i den rekkefølgen skal være erstatningspliktig om skade som følge av mangler ved produktet oppstår men en må følge næringskjeden til toppen - som kanskje befinner seg på andre siden av Ruzzlan og vrien å komme til.

Ingen ekspert på det juridiske men tror ikke kjøper i utgangspunktet er ansvarlig - det skal ikke være mulig å kjøpe utstyr som ikke er CE merket i Norge men kjøper en slikt utstyr med "eyes wide shut" og det kommer frem i en skadesak - aner ikke hvordan det stiller seg men om forsikringsselskapet finner ut at det er kjøpt "med viten og vilje" kan de sikkert sette foten ned, teknisk sett.

Når det er sagt brenner det plenty av husholdningsmekk som er CE merket da - spesielt små strømforsyninger som en plugger i stikkontakter..
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
Tenker din er fra før Audio-gd fikk CE og FCC på alle produktene (2015 og frem). Vet ikke om det kom nye regler på den tiden, synes å minnes det bare var snakk om RoHS-godkjenning (for Audio-gd) opp til da. Audiophonics har 2014-modell på nettsiden sin uten CE (arkivbilde, out of stock), og jeg har sett bilder av andre EU (forhandler)solgte audio-gd enheter uten CE fra før 2014.
 
Sist redigert:
Topp Bunn