Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  larkus!
  Guest

  Apparater med jordet strømkabel på ujordet kurs.

  Er det noen som kan komme med en fornuftig forklaring på hvorfor anlegget låter betydelig bedre når alle strømkabler med jordleder samles i en strømfordeler (padde) med jordete kontakter? Kursen som anlegget står på er uten jord. Tidligere hadde jeg strømkablene rett i vegguttaket, som altså ikke har jord.
  Anlegget har tidligere vært plaget med sterkt varierende lydkvalitet. Fra det av og til dynamiske og lettflytende med brutal makt nedover i bassen, til stort sett udynamisk klemt og stressende med lite makt i bassen. Men med de strømkablene som har jordleder samlet i en strømfordeler med jord, låter anlegget veldig flott hele tiden uten svinginger i lydkvaliteten. Den siste resten av brum på phonoinngangen er også vekk. Apparatene med jordete strømkabler er CD, forsterker, DAC og RIAA-trinn.

 2. #2
  WayAhead
  Guest
  For det første, er veldig forundret at så mange sliter med støyproblematikk men alle jordpotensialer mellom enhetene blir kortsluttet, det kan være snakk om bare ubetydelige avvik men nok til at når de blir nullet ut ledes eventuelle (meget små) strømmer/spenningspotensialer til et felles punkt (padda) og kortsluttes.
  Siste redigert av WayAhead; 31.10.2017 kl. 21:46.

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,600
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kjære larkus. Det eneste du skriver om er kabler kabler og atter kabler, og enda mere kabler. Prøv dette: Ikke tenk en eneste tanke på kabler de neste 6 månedene, men fokuser på alt det andre helt avgjørende i anlegget/rommet ditt. Sagt i beste mening og ikke ment å være nedlatende. Men du virker nesten sykelig opptatt av kabler. Prøv å fri deg fra å tenke på ledningene bak anlegget, gi alt det andre tid og oppmerksomhet. Kanskje du oppdager at svingningene i lydkvalitet kan ha sammenheng med andre ting. Dagsform, noe hørselen påvirkes kraftig av, er en gigantisk faktor her. Temperatur i lytterommet kan på enkelte høyttalere påvirke frekvensgangen en del. Små forskjeller i hvordan du sitter og lytter, og hvor lenge har anlegget stått påslått. Og selvfølgelig strømkvaliteten inn til anlegget, men den rår du ikke over med hvordan ledningene ligger eller er plugget bak der!

  Fenomenet du beskriver er kjent for de aller fleste av oss lydinteresserte, og er til dels noe man bare må leve med. Fordi sansene dine ikke er like mottakelige hver dag.
  Siste redigert av Polka; 31.10.2017 kl. 21:47.
  Bladelius - Accuphase - Bel Canto - Cary - Sony - Beyma - Sonus Faber - Logitech - Oppo - T+A - BASH - Monitor Audio - Calyx - KingRex - Teddy Pardo

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  509
  Tagget i
  0 Innlegg
  For å unngå forskjellig jordingspotensiale, så er det best å koble til alle enhetene i samme padde. Så har ihvertfall alle enhetene der felles jord, dette gjør at man kan unngå å få farlig støt når man tar på DAC og forterker med metallchassi samtidig.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed