Apparater med jordet strømkabel på ujordet kurs.

L

larkus!

Gjest
Er det noen som kan komme med en fornuftig forklaring på hvorfor anlegget låter betydelig bedre når alle strømkabler med jordleder samles i en strømfordeler (padde) med jordete kontakter? Kursen som anlegget står på er uten jord. Tidligere hadde jeg strømkablene rett i vegguttaket, som altså ikke har jord.
Anlegget har tidligere vært plaget med sterkt varierende lydkvalitet. Fra det av og til dynamiske og lettflytende med brutal makt nedover i bassen, til stort sett udynamisk klemt og stressende med lite makt i bassen. Men med de strømkablene som har jordleder samlet i en strømfordeler med jord, låter anlegget veldig flott hele tiden uten svinginger i lydkvaliteten. Den siste resten av brum på phonoinngangen er også vekk. Apparatene med jordete strømkabler er CD, forsterker, DAC og RIAA-trinn.
 
W

WayAhead

Gjest
For det første, er veldig forundret at så mange sliter med støyproblematikk men alle jordpotensialer mellom enhetene blir kortsluttet, det kan være snakk om bare ubetydelige avvik men nok til at når de blir nullet ut ledes eventuelle (meget små) strømmer/spenningspotensialer til et felles punkt (padda) og kortsluttes.
 
Sist redigert:

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.533
Antall liker
3.689
Torget vurderinger
96
Kjære larkus. Det eneste du skriver om er kabler kabler og atter kabler, og enda mere kabler. Prøv dette: Ikke tenk en eneste tanke på kabler de neste 6 månedene, men fokuser på alt det andre helt avgjørende i anlegget/rommet ditt. Sagt i beste mening og ikke ment å være nedlatende. Men du virker nesten sykelig opptatt av kabler. Prøv å fri deg fra å tenke på ledningene bak anlegget, gi alt det andre tid og oppmerksomhet. Kanskje du oppdager at svingningene i lydkvalitet kan ha sammenheng med andre ting. Dagsform, noe hørselen påvirkes kraftig av, er en gigantisk faktor her. Temperatur i lytterommet kan på enkelte høyttalere påvirke frekvensgangen en del. Små forskjeller i hvordan du sitter og lytter, og hvor lenge har anlegget stått påslått. Og selvfølgelig strømkvaliteten inn til anlegget, men den rår du ikke over med hvordan ledningene ligger eller er plugget bak der!

Fenomenet du beskriver er kjent for de aller fleste av oss lydinteresserte, og er til dels noe man bare må leve med. Fordi sansene dine ikke er like mottakelige hver dag.
 
Sist redigert:

na_X

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
4.279
Antall liker
3.621
Torget vurderinger
1
For å unngå forskjellig jordingspotensiale, så er det best å koble til alle enhetene i samme padde. Så har ihvertfall alle enhetene der felles jord, dette gjør at man kan unngå å få farlig støt når man tar på DAC og forterker med metallchassi samtidig.
 
Topp Bunn