Big Cap PSU - Hvilken betydning har det i praksis?

BillyJoe

Medlem
Ble medlem
19.10.2007
Innlegg
35
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Hei,

Har kikket litt på NewClassD selvbygg. De leverer 3 varianter av sin PSU, der forskjellen tilsynelatende kun er størrelse på kondiser (22k, 39k og 100k uF) (ok, den minste har en litt lavere max spenning på kond, ser bort fra det her).

Hva vil størrelsen på kondiser i strømforsyningen ha å si? Er det slik at mer alltid er bedre? Eller betyr det bare noe hvis man skal spille veldig dynamisk musikk grisehøyt på tungdrevne høyttalere?

B
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.100
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
I klasse D vil jeg tro det spiller liten rolle om det er nok eller det dobbelte.
Egentlig holder det med "nok" i alle tilfeller.
Hva som er nok håper jeg konstruktøren vet noe om.
Dobbelt eller tredobbelt av dette er det trolig markedsfolk som bestemmer.
 

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.077
Antall liker
2.493
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
Som selvbygger av mange amper SS og digital oppigjennom har jeg opplevd mer autoritet makt og kontroll med en fet supply store torroider , computor grade lytter , og fast recovery dioder ,,,,spesiellt ved komplex musikk som rock og klassisk musikk ,,og spesiellt om man skal bruke til subbass, men allt bør jo stå i ett fornuftig forhold til hva ampen skal drive og hva den kan drive teoretisk
I en tripath digital amp fikk jeg bedre lyd med en av de store switching supplyene til Coldamp enn en torroid 880w og 6 x 22 000 uf BC computor grade ,
 

BillyJoe

Medlem
Ble medlem
19.10.2007
Innlegg
35
Antall liker
5
Torget vurderinger
1
Man skal være varsom med å poste på tech-hjørnet......jeg trodde jeg stillte en forholdsvis enkelt spørsmål.
Mulig at min referanse til NewClassD ikke var klar, at det ikke kom tilstrekkelig klart frem at det er komponentene til Lars Clausen som driver selskapet NewClassD jeg vurderer å skru sammen. Forøvrig et helt håpløst navn på et selskap, men det er en annen sak.

@Audiomix, vi kan jo bare håpe at konstruktøren vet noe om dette. Når konstruktøren også er markedsfører, og tilbyr 3 forskjellige PSU'er så er det jo ikke rett frem for oss som ikke er elektroingeniører å vite om det er konstruktøren eller markedsføreren som har hatt siste ord. Det er også vrient å forholde seg til "nok" i denne sammenheng. Jeg er enig i at "nok" vanligvis er tilstrekkelig, og at alt mer enn "nok" antagelig er overflødig, men uten en referanse for hva "nok" er blir jo slike betraktninger meningsløse.
 

E.H.

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.07.2013
Innlegg
671
Antall liker
311
Det kan se ut som det er spenningen som betyr noe her, merk at 39000uf forsyningen skal være med 100Volt kondensatorer ikke 80 som det står på oversikten over modulene.
Kjøp den forsyningen som passer til spenningen du skal bruke.
 

Drossel

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.05.2012
Innlegg
9.890
Antall liker
3.221
Rippel rippel rippel rippel rippel og atter rippel og sidst men ikke mindst impedans.
 
Topp Bunn