Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg

    Problemer med Yamaha RX-A2010

    Hei.

    Jeg har en Yamaha RX-A2010 som jeg kjøpte ny i 2011. Til daglig tar den seg av det meste av lyd og bilde i tv-stua, men i det siste har den begynt å tulle en del.
    Problemet som har oppstått er at den ikke gir lyd. Bilde fungerer fint, men det virker som den ikke finner lyden. Dette gjelder både når jeg slår på TV (altibox) og HT-PC. Jeg må slå av og på kilden flere ganger før den videreformidler lydsignalet. Altibox er vanskeligst å få til. Når den finner lyden der kommer den først en brøkdel av ett sekund før den forsvinner, så litt lenger og så videre til den til slutt er på plass permanent. Når den først er på plass er det ingen problemer, men når den detter inn og ut knitrer det i høyttalerene Når lyden detter inn og ut kommer og går symbolene for høyttalerene og "enhancer" på displayet i takt med lyden. Det minner litt om en pc som "buffrer" pga dårlig nett.
    Forresten går lyd og bilde via HDMI.

    Det jeg har gjort for å finne ut av hva som er problemet er som følger:
    1. Jeg gikk gjennom menyene på reciever for å se om noe var forrandret, men klarte ikke å finne noe.
    2. Jeg koblet alt fra recieveren, tok den ut av benken, åpnet den og rengjorde den (var lite å rengjøre da det var lite støv i den). Koblet så alt til igjen, men problemet var der fortsatt.
    3. Jeg oppdaterte firmwaren på recieveren, men ingen tegn til bedring.

    Jeg håper det er noen som har en formening om hva dette kan være og kan hjelpe meg videre i feilsøkingen. Er dårlig butikk å levere inn en slik reciever for reparasjon

    Mvh

  2. #2
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    130
    Tagget i
    0 Innlegg
    Prøve andre HDMI innganger. Bytte HDMI kabler.
    Hvis ikke dette hjelper, tror jeg du må få noen til å se på reciever.
    Yamaha Soavo NS-F901- Yamaha NS-C901- Arendal Sub1
    Yamaha RX-A 2060 - XTZ Edge A2-300
    ASUS VIVO PC I5 SSD

  3. #3
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg
    Da begynner jeg med å skifte innganger

  4. #4
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg
    Da har jeg skiftet innganger og konfigurert disse.
    Har slått av og på ett par ganger og det ser ut til å fungere, men det blir spennende og se hva som skjer når den får stå avslått til i morgen...

    Dersom dette var løsningen var det jo veldig enkelt! Hjelper alltid å la noen komme med enkle forslag. Hadde ikke kommet på det selv! Foreløpig takk for hjelpen!
    Dersom det viser seg at dette var løsningen lurer jeg på hvorfor? Kan det være noe torden eller lignende som spiller inn? Har stått tilkoblet på samme måten siden den var ny så det er vertfall ikke mekanisk slitasje på inngangene

    mvh

  5. #5
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg

    Ny dag, samme problem.

    I dag er problemet tilbake. Har bilde, men ingen lyd

    Noen som har noen forslag til videre feilsøking?

    Mvh

  6. #6
    Hifi Freak Ine123's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2013
    Sted
    Halden
    Innlegg
    1,791
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei

    Tror den må inn til rep. Hadde nøyaktig samme feil på min Onkyo TX-NR3009. Den er nok et år eller to eldre enn din 2011 Yamaha modell. Leste meg til på en amerikansk nettside, at dette var en ganske vanlig feil (konstruksjonsfeil, HDMI-kortet blir altfor varmt). Det stemte godt, for når jeg la håndflaten over der kortet sitter, så er det VARMT der ! Nettsiden fortalte videre at Onkyo hadde innrømmet dette problemet, og øket garanti-tiden til å gjelde helt fram til Desember 2018 !
    Jeg sjekket dette med de som har hovedansvaret for rep. av Onkyo i Norge, og det stemte. Fikk byttet HDMI-kort uten noen omkostninger. De fortalte meg videre at dette var en ganske vanlig feil på surround-receivere, var ikke første gang de hadde byttet et slikt kort. Dette gjaldt på flere andre fabrikater også.
    Så sjekk hva som gjelder med Yamaha.

    Mvh.
    Johnny
    Siste redigert av Ine123; 13.01.2017 kl. 20:31.
    Favorittverktøy: Loddebolten

    Min DIY tråd: http://www.hifisentralen.no/forumet/...mplifiers.html

  7. #7
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg
    Skal se om jeg får kontakt med en eller annen support hos Yamaha.
    Det blir bare verre og verre. Lyden kommer etterhvert, men i dag tok det en time før den dukket opp så det er nok ikke lenge før den er helt død

  8. #8
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg
    Oppdatering:
    Dagen etter siste innlegg kom det noen skrapelyder i fronthøyttalerene og så ble det stille. Center og bakkanalene fortsatte å virke, men det kan se ut til at frontutgangene tok kvelden. Nå er den stuet bort mens jeg funderer på hva jeg skal gjøre med den. Så vidt jeg har kunnet finne ut har ikke Yamaha noe support og det blir da å levere den inn til Elkjøp der jeg kjøpte den. Ser ikke for meg at de har særlig med kompetanse så de sender den sikkert videre og så blir det sikkert dyrt... Den har jo ikke mye verdi på brukten ser jeg så her blir det litt avveiing, men det er veldig synd å kaste den også....

  9. #9
    Hifi Freak
    Ble medlem
    May 2002
    Sted
    Narvik
    Innlegg
    5,831
    Tagget i
    1 Innlegg
    6 år gammel surrerundtreceiver til dengang da 11kkr. Det skal være litt verdi igjen i den, men be om å få et prisestimat på rep. Garanti er det neppe igjen.

    Koster det mere enn 2000-2500, ville jeg tenkt to ganger om det var verdt det...

    Johan-Kr
    Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

  10. #10
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Dec 2013
    Sted
    Stord
    Innlegg
    269
    Tagget i
    0 Innlegg
    Er vel sånn ca det jeg tenker også.. Forresten kostet den 15000,- på "introduksjonstilbud" (ja, jeg ble litt lurt...), men det ser ut til at bruktverdien har stupt fort. Yamaha kommer jo med nye modeller nesten årlig...
    Får ta meg en prat med Elkjøp og se hva de sier. Skal hvertfall passe på å ha skikkelige avtaler så det ikke plutselig koster skjorta

    Sitat Sitat fra Fenalaar Se Innlegg
    6 år gammel surrerundtreceiver til dengang da 11kkr. Det skal være litt verdi igjen i den, men be om å få et prisestimat på rep. Garanti er det neppe igjen.

    Koster det mere enn 2000-2500, ville jeg tenkt to ganger om det var verdt det...

    Johan-Kr

  11. #11
    Servicemann RJEL's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2004
    Innlegg
    1,952
    Tagget i
    2 Innlegg
    2000-3000 er jo det et HDMI kort bruker å ligge på netto.
    Så det trur jeg ikke du kommer så langt med....
    Det finnes 10 typer mennesker. De som forstår binært tallsystem og de som ikke gjør det!
    http://www.rj-elektronikk.no

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed