Radionette SM65 de luxe - roterer ikke

DavidEvertsson

Fersking
Ble medlem
12.11.2016
Innlegg
2
Antall liker
0
Hej!
Jag skriver på svenska, hoppas att det går bra.

Jag har köpt en Radionette SM65 de luxe på second-hand (riktigt snygg!) och försöker få den att fungera. Jag är inte så erfaren med skivspelare, men har spelat en del. Radionette är ju norskt, därför tänkte jag att detta är det bästa stället att fråga. Plattan/tallriken roterar nämligen inte. När jag sätter på "start" så brummar den lite och blir sedan tyst. När jag vrider på tallriken för hand går det väldigt trögt. Har försökt skruva upp skruven som sticker upp i mitten men den svarta plastdelen sitter fast. Att skruva på de två skruvarna (uppe till vänster och nere till höger) gör inte heller så att jag kan lyfta på tallriken, de bara spänner fast spelaren i förstärkardelen så att den inte fjädrar. Hoppas jag har formulerat tillräckligt tydligt, har ingen aning om hur denna fungerar, funderar på om det är en direktdriven utan rem? Vill inte greja för mycket utan att veta, så att jag inte förstör den.
DSC_0060.jpg
DSC_0062.jpg
DSC_0063.jpg


Jag funderar också på vilken nål som är lämplig, den gamla är trasig, spelar det roll vilken man har? Modellen är SHURE M75MB TYPE 2

Tacksam för hjälp! :)
 

aam01

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
3.685
Antall liker
2.287
Sted
Sandvika
Torget vurderinger
4
Denne er ikke direktedrevet og den har ikke remdrift, den har mellomhjul. Vipp vekk den svarte låseringen som ser ut som en hestesko rundt akslingen så kan du løfte opp platetallerkenen. Denne trenger smøring og kanskje nytt mellomhjul. Stift til Shure M75 finner du på Ebay.
 

DavidEvertsson

Fersking
Ble medlem
12.11.2016
Innlegg
2
Antall liker
0
Jag har fått vekk låseringen, men platetallerkenen sitter fortfarande fast. Har försökt spraya med smörjning vid akslingen.
DSC_0065.jpg
 
Topp Bunn