Målt forskjell på strømkabler!!???

kjetil200

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.08.2009
Innlegg
394
Antall liker
227
Torget vurderinger
14
I forbindelse med at jeg snudde stikkene på kablene i dag (fasevending) så målte jeg mellom jord og pluss i apparatenden av kablene. På min Supra LoRad 1,5mm målte jeg 235-236V men jevne mellomrom. På min standard Naim kabel (Kema-Keur) målte jeg 234-235V jevnt fra samme stikk. Det skjønner jeg lite av. Naim kabelen er 0,5 meter lengre. Kan det være det som er årsaken?

Jeg har ikke prøvd LoRad'en i forsterkeren da jeg har blitt fortalt at de medfølgende Naim-kablene er utvalgte for å låte bra med Naim. Det er lite trolig jeg hører forskjell uansett, så det er jeg ikke så opptatt av heller.

Men dersom noen ønsker å forklare meg hvorfor det er forskjell er jeg takknemlig.
 

yngvejos

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.09.2010
Innlegg
1.948
Antall liker
1.312
Målte du disse kablene samtidig? Spenningen i nettet kan variere gjennom dagen. Prøv å måle i enden av kabelen og i støpselet og se om det er lik spenning da, det skal ikke være nevneverdig spenningsfall i en kort stump med kabel.
Prøv evt å ohme kabelen, kanskje det er dårlig kontakt i naim kabelen?
 

kjetil200

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.08.2009
Innlegg
394
Antall liker
227
Torget vurderinger
14
Jeg byttet frem og tilbake med så fort det lot seg gjøre å plugge om kabelen og stikke voltmeteret i enden. Samme resultat hver gang. Jeg måtte sjekke flere ganger da jeg ikke skjønte det helt med det samme...
 

ymir

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.12.2013
Innlegg
5.304
Antall liker
4.993
Torget vurderinger
2
Uavhengig av type instrument,
Raske bytte er feil måleprosedyre.
Måling inntil 10 min på hver kabel er bedre.
Om ikke 10 min,så mål over en lengre tidsperiode,og observer min og maks verdier.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.102
Antall liker
4.946
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Grunnen til at jeg spurte:
Hvis ikke instrumentet har bedre oppløsning enn 1V og litt drift / ustabilitet i tillegg så kan forskjellene skyldes instrumentet, selve målingene og andre faktorer. I hvert fall ikke kablene.
 

Barbaresco

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.03.2006
Innlegg
2.915
Antall liker
575
Hvis du måler ubelastet er det ingen grunn til å måle forskjell. Og slik det er beskrevet: å måle i apparatenden, så går jeg ut fra at forsterkeren ikke var tilkoplet. Da er målingen meningsløs. Hvis i tillegg voltmeteret ikke har oppløsning med et par desimaler er det enda mer meningsløst. Og uten å midle eller ha fluktuasjoner under kontroll er det ytterligere meningsløst. Beklager å høres negativ ut, men måling er ikke for alle å drive med, og slett ikke å tolke målingene etterpå :)

De tre parametrene som betyr noe for en kabel, strømkabel inkludert, er R, L og C. R kan måles med et multimeter, men ikke med å male spenning i apparatenden uten belastning. L og C måles med et RLC-meter, som ikke er så veldig utbredt blant amatører, men det lar seg skaffe. Når disse tre størrelsene er malt med en viss usikkerhet, kan resultatet tolkes. Trolig er Naims kabel adekvat for det Naim-anlegget den er levert sammen med.

La ikke hysteriet ta overhånd :)
 
Sist redigert:
  • Liker
Reaksjoner: mwt
Topp Bunn