Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast equilibrium's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Østenfor sol og vestenfor måne
  Innlegg
  854
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ignorantus søker cognito

  Overraskende problem i heimen. For en god tid tilbake ga jeg opp 'hifi' i nåværende stue. Kvadratisk betongbunker med alskens akustikkutfordringer og liten plass til å effektivt løse problematikken med fysiske tiltak. Men musikkgleden ville jeg slettes ikke gi opp. Havnet da på noe man vel kan kalle vintagekjøret, for om ikke annet å ha den gode opplevelsen (bias). Alt vel og bra, endte opp med Denon GR-535, S10 monoblokker fra samme firma (ikke fullt ut vintage kanskje), en snurre fra Luxman og et par ungdomsdrømmer av noen Snell A3i. Overraskende nok har jeg ikke hatt så stor glede av musikk på evigheter (bias igjen, men samme det), gammelt sort gull snurrer og snurrer og alle hjerter gleder seg. Men så ...
  Ikke helt overraskende faller nå den ene kanalen tidvis ut (eller skurrer). Via tilfeldig 'kunnskap' går jeg så til verks for å fikse denne irritasjonen. Ut med 'pre', rens meg her og der (litt sjokkartet å se at det ikke fantes et fnugg av støv i boksen. Denne må mer eller mindre ha stått i esken siden -78 ), inn igjen med boksen, men neida. Ok, så ikke volumkontroll altså. Kanskje kondisene da, men det er litt over mitt nivå å måle. Byttet så ut blokkene og inn med et par rørblokker. Samme problem. Så kom jeg på (tidligere logisk brist?) å bare bytte om kablene til blokkene. Jeg forventet jo da at problemet flyttet seg til den andre høyttaleren, men neida. Samme kasse. Altså ligger problemet der. Er delefilteret da offer for en kondissvikt? Ny erfaring for egen del.
  Anyone?
  Some people like what you do, some people hate what you do, but most people simply don’t give a damn.

 2. #2
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Feb 2016
  Sted
  Sandsvær
  Innlegg
  98
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har du kikket på selve høytalermembranene og deres oppheng? Jeg opplevde noe tilsvarende og da var det gummiopphenget som hadde gått i oppløsning. Skurringa kom vel av at spolen ikke lenger var sentrert og kanskje skrapet mot magneten.

 3. #3
  Overivrig entusiast equilibrium's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Østenfor sol og vestenfor måne
  Innlegg
  854
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skal ta en kikk på det, men skurret henger i stor grad sammen med økning av volum, derfor jeg først antok av potmeteret trengte en rens. Basselementet faller dog også helt ut i lengre perioder. Men det oppleves også da som om mellomtone/diskant får et redusert nivå. Av og til litt vrient å føle dette presist når bunnen er borte på den ene høyttaleren. Det skal være separate filter til bass og mellomtone/diskant enhetene, så det virker på meg litt underlig. Men min generelle tekniske innsikt rundt dette er temmelig begrenset, det skal sies. Her kan det være årsakssammenhenger jeg ikke kjenner til.
  Some people like what you do, some people hate what you do, but most people simply don’t give a damn.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed