Trippel eller Kvadruppel isobarik

Hi-Fi akustikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.06.2011
Innlegg
1.642
Antall liker
464
Sted
Trondheim
Noen som har prøvd?

Erfaringer?

Eventuelt noen som har prøvd isobariklading av kondrivere i horn?
 

Tytte71

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.01.2008
Innlegg
2.150
Antall liker
1.151
Sted
Hordaland
Torget vurderinger
2
"Isobarisk" bass er etter min mening en dårlig engineeret løsning og fungerer etter hensikten kun i et begrenset frekvensomåde - der hvor det er stiv kobling mellom de to membranene. Dette er en måte for produsenten å omgå at han ikke har egnet driver til en bestemt kasseløsning.

Ved "isobarisk" løsning (som forøvrig er et villedende begrep) vil en pga. økt masse redusere kassevolumet. Tilsvarende vil en kunne redusere kassevolumet med å velge en driver med egnede T/S data.

Man vil også kunne redusere andre harmoniske noe, og monteres de face-face eller back-back så vil en i tillegg kunne redusere asymmetrisk ulinearitet. Men, velger man en bedre egnet driver (kan tillate seg å bruke dobbelt så mye på en driver ift. kostnaden av to i "isobarisk" konstruksjon) så få man dette på kjøpet ++

Angående horn, vil det kun være med basshorn at "Isobarisk" løsning fungerer etter hensikten. Men i hornkonstruksjoner så benyttes allerede beskjedne volum og dermed faller hensikten mye bort.

Jeg kan ikke se noen gevinst med "isobarisk" oppsett, med mindre man allerede har liggende noen drivere man ønsker å bruke.
 
Topp Bunn