Sub fra pre eller ht-utgang?

Zerostat

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.06.2003
Innlegg
4.555
Antall liker
1.455
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
72
Er det noen som har erfaringer med lyden fra subbene når dem er koblet til ht-utgang kontra preamp? Fikk for øret at det er mindre faseproblemer med dem koblet til HT. Er dette riktig? Gjelder det samme med rørforsterkere?
 
Sist redigert:

gujo

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.01.2014
Innlegg
117
Antall liker
35
Jag har inte jamfört i samma anläggning/ system. Men jag har ett system där jag tar subbasen via högtalarutg ( REL subbas) och i annat rum annat ställe har jag ett system av annat fabrikat dar jag tar subbasen via pre out .
Även om jamförelsen ar " skev " så tycker jag att basen på det förstnamnda systemet ar kanske lite spänstigare o rappare fastan den subbasen ar mindre och enklare
Noteras kan ju att just REL rekommendetar högtalar utg för musik- lyssning , pre out / lågnivå signal för film. De anger ej orsak varför det är lämpligast göra så
Mvh
 

alipax

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.03.2003
Innlegg
1.235
Antall liker
285
Sted
Herja
Torget vurderinger
2
Årsaken til at enkelte anbefaler høyttaler utgang for sub er at det får eksakt samme signal fra forsterkeren, dog med demping på sub inngangen. Selv har jeg alltid brukt lavnivå og det har fungert meget godt - uten å ha sammelignet med høynivå (ikke REL).
 
Topp Bunn