Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    larkus
    Guest

    Avspilling av CD-plater med pre-emphasis via separat D/A-converter

    Det viser seg at når jeg spiller av CD-plater med pre-emphasis via Valab WM3741 D/A-converten, så blir det ingen de-emphasis av signalet. Det blir dermed altfor høyt diskantnivå.
    Er det Valab'en som ikke registrerer pre-emphasis infoen, eller er det slik at digitalutgangen på Hegel CDP4A ikke sender ut info om pre-emphasis?
    (På analogutgangene på Hegel-spilleren fungerer de-emphasis slik det skal).

    Er det noen andre som opplever det samme når det brukes separat-D/A-converter?

  2. #2
    Overivrig entusiast osc's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2004
    Innlegg
    713
    Tagget i
    1 Innlegg
    Hvis CDen du prøver å spille følger PE-standarden skal PE-flagget være satt i TOC. Ikke alle følger denne standarden og har PE-flagget i "sub channels" eller sub code". Prøver du å spille denne via iTunes vil ikke iTunes kjøre DE ved avspilling, kun hvis PE-flagget ligger i TOC. Dette kan også være tilfelle for enkelte CD-spillere og DACer.

    Det enkleste er faktisk å manuelt fjerne PE og brenne en ny CD etterpå.
    I thought I was wrong once, but I was mistaken.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed