Hum i psu

mesc

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
306
Antall liker
7
Sted
Rogaland
Hum i psu + litt til

Jeg har laget meg en psu til hodetelefonforsterker. Link: http://www.hifisentralen.no/forumet...terkere-etc/63594-banzai-cmoy-byggetra-d.html

Jeg merker litt bakgrunnsstøy med denne psu'en. Den blir forsterket med volum, men ikke i det uendelige, støyen forsvinner nemlig helt når gain har passert kl 13-14 cirka. Støyen er heller ikke der ved null gain.

Jeg prøvde med batteri, for å være sikker, og ja det kommer av min psu.
Ved å putte fingeren min på lm317 (metallkropp) blir støyen betydelig dempet/forsvinner), eller ved å putte en dmm probe for å måle utgangspenning.

Har noen tips til hvordan jeg kan få eliminert dette på? Ønsker ikke å lage et nytt print, og det går vel ikke å jorde den siden jeg bruker "veggboksen".
 
Sist redigert:

mesc

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
306
Antall liker
7
Sted
Rogaland
Har eksperimentert litt videre. Når jeg løfter cmoy printet litt over underlaget, merker jeg forbedring, hvis jeg da samtidig putter fingeren på lm317/annen plass forsvinner nesten all antydning til støy.
Så da regner jeg med at problemet vil løse seg selv ved å putte det hele i et aluminium kabinett (har et på vei), og kanskje koble jord til kabinett via en motstand eller noe? Kabinette er jo ikke jordet, men det er jo ikke jeg heller...:confused:
 

mesc

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
306
Antall liker
7
Sted
Rogaland
Jeg driver å lager meg et nytt print (faktisk ikke den samme kretsen som nevnt). Dette er softstart modul med 555 timer. Jeg har bare enkeltside pcb, så jeg lurte på noe her.
Kan man ha jordplan og alt på én side med f.eks en lm555? vil det påvirke 555 ic'en noe? Kanskje hvis jeg øker avstanden mellom jordplan og resten...?

Her er forresten den jeg bruker: Building a buffered Gainclone chip amp. sammel med regulator
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Ikke så veldig kritisk. Sørg bare for god avkobling og korte ledninger.
Jeg laget nylig en 30mS timer med en slik krets på Vero board. Ingen problemer.
 

mesc

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.08.2008
Innlegg
306
Antall liker
7
Sted
Rogaland
Med utgangspunkt i kretsen jeg linket til, kan du si meg hva slags verdier på kondis og/eller motstand jeg bør bruke? Det gikk opp for meg her forleden at jeg ikke vet hvordan jeg skal finne ut av det :p
Slik den er nå, tror jeg det var 3s rundt det. Som softstart regner jeg med at cirka 0.5s (eller mindre) er passende for en ganske stor psu.

Edit: Et oscop hadde vel hjulpet her...
 
Topp Bunn