Record utgang?

Roberth

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.01.2010
Innlegg
2.485
Antall liker
276
Torget vurderinger
19
Hei

Ser mange forsterkere har record utgang og noen preout, hva er egentlig forskjell på disse utgangene? Ser at for eksempel rega sin hodetelefonforsterker, er ment for å kobles til record utgangen på deres forsterkere, trodde denne utgangen bare var for opptak?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Record-out utgangen sender ut en ubehandlet kopi av inngangssignalet. D.v.s. upåvirket av volumkontroll, tonekontroller, balanse og alt annet man kan tenke seg å utsette et hifisignal for. Opprinnelig var dette noe man koblet båndopptageren til - så kunne man ta opp i ro og mak mens man samtidig kunne lytte til musikken sin på et passe høyt volum. Men selvfølgelig kjekt å koble f.eks. en hodetelefonforsterker til. Null volum på volumknappen - m.a.o. ingen lyd i høyttalerne - og samtidig fullt volum på signalet inn på hodetelefonforsterkeren - m.a.o. er man da sikret det best mulige signal-støy-forholdet.

Pre-out sender et behandlet signal ut. D.v.s. signalet reguleres i takt med f.eks. volumreguleringen på forsterkeren. Dette er jo helt ideelt hvis man ønsker å koble på et eksternt effekttrinn - som enten kan spille alene eller i samspill med et innebygd effekttrinn i en integrert forsterker. Eller hvis man ønsker å koble på en aktiv sub eller to - da reguleres volumet på suben i takt med hvordan man skrur på volumrattet.
 
Topp Bunn