Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 38
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Heisan

    Jeg har altså en Paworth Audio Technology M.I.A.-200 integrert forsterker, som har begynt å oppføre seg "dumt".
    Har tidligere laget en tråd her: http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=992741, men muligens ikke rette plassen.

    Har også et bilde:

    Har ikke visst hva jeg skal gjøre siden jeg ikke har noe peiling på elektronikk, men mener jeg kan ivertfall lodde bra nok til å skifte noen kondensatorer og slikt.
    Som nevnt i den andre tråden så har jeg bestilt nye kondensatorer (ettersom disse, av det jeg har fått med meg, er billig greier. Jamicon).
    Uansett så vet jeg jo ikke dette vil fikse problemet mitt, derfor trenger jeg råd og hjelp fra dere

    Hilsen
    Stephan

  2. #2
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,482
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Hva slags støy? Mørk brumming/susing/knitring/piping
    Følger det volumet, eller er det konstant?

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  3. #3
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Susing, knitring en blanding av eller kansje bare knitring. Husker ikke nøyaktig (kan ikke koble den opp akkurat nå).
    Ellers er lyden der uansett volum, altså konstant.

  4. #4
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,482
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Høytt? Overdøver det alt, eller forsvinner det i bakgrunnen ved musikk?

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  5. #5
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Det er ikke høyt, må ta øret ganske nærme diskanten for å høre det. Har ikke prøvd å høre på andre elementer.

  6. #6
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Har nå lest litt på dette informative forum, og det har vært lærerikt
    To ting jeg kom over i "Simple kille amp" tråden er:

    Softstart; det er det vel ikke på papworthen (i og med at sikringen ofte går), og dum som jeg er har jeg skrudd forsterkeren ganske mange ganger av og på. Det jeg leste var at
    PS Selv med 500VA trafo vil det være fornuftig å bruke soft-start, for å redusere belastningen på el-lytter og likeretter ved oppstart.
    (det er 500VA i min)
    Hvis dette er årsaken har jeg ivertfall begynt en bra plass, men likeretter vet jeg ikke hva er. Kansje jeg må bytte den og?

    Bias; Når man demonterer forsterkeren (f.eks for å bytte el-lytter, som jeg skal) må man da stille bias på nytt? Mener jeg leste noe om dette i samme tråd. (disse "skruene" sitter vel ganske fast?)

    Stephan

  7. #7
    Hifi-entusiast Smibakkjen's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2006
    Sted
    Sogn og Fjordane
    Innlegg
    396
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Sitat Sitat fra audiolyd
    Har nå lest litt på dette informative forum, og det har vært lærerikt
    To ting jeg kom over i "Simple kille amp" tråden er:

    Softstart; det er det vel ikke på papworthen (i og med at sikringen ofte går), og dum som jeg er har jeg skrudd forsterkeren ganske mange ganger av og på. Det jeg leste var at
    PS Selv med 500VA trafo vil det være fornuftig å bruke soft-start, for å redusere belastningen på el-lytter og likeretter ved oppstart.
    (det er 500VA i min)
    Hvis dette er årsaken har jeg ivertfall begynt en bra plass, men likeretter vet jeg ikke hva er. Kansje jeg må bytte den og?

    Bias; Når man demonterer forsterkeren (f.eks for å bytte el-lytter, som jeg skal) må man da stille bias på nytt? Mener jeg leste noe om dette i samme tråd. (disse "skruene" sitter vel ganske fast?)

    Stephan
    Har selv en MIA 200, har hatt den siden 2000, men i 2001 fikk jeg ett problem med brumming/svak knitring i høyre kanalen. Målte kanalen med ett oscilloskop, og fant ut att der lå en likespenning på høyre kanalen, som ikke var på venstre kanalen. Sendte den tilbake til HiFi Huset, og de fekk ett nytt kort fra Papworth og satte inn, siden den gang har den fungert smertefritt. Ville prøvt å ringe til HiFi Huset, mulig de vet hva problemet er, å kan guide deg i riktig retning.
    Event Opal - Benchmark DAC1 HDR - Windows 7 - Dirac

    Focal CMS 65 - Asus Xonar Essence STX - Windows 7

  8. #8
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Takker!
    Jeg skal ringe dem å høre.

  9. #9
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,058
    Tagget i
    4 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    38

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Sitat Sitat fra audiolyd
    PS Selv med 500VA trafo vil det være fornuftig å bruke soft-start, for å redusere belastningen på el-lytter og likeretter ved oppstart.
    Hvis nettsikringen går ved påslag, kan soft start løse det problemet. Men det har ingen betydning for likeretter eller elektrolytter etterpå. Det er ene og alene trafoen som trekker høy startstrøm. Det er helt uavhengig av hva som henger på sekundæren. Ingenting eller en hel "haug" gir samme peak inrush.
    Hans - DIY'er

  10. #10
    Hifi-entusiast Smibakkjen's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2006
    Sted
    Sogn og Fjordane
    Innlegg
    396
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Dersom du får orden på problemene eller finner ut hva som er feilen, er det ønskelig med en tilbakemelding her, tilfelle jeg skulle få samme problem.
    Event Opal - Benchmark DAC1 HDR - Windows 7 - Dirac

    Focal CMS 65 - Asus Xonar Essence STX - Windows 7

  11. #11
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Ok, her er en oppdatering.
    Har byttet el-kondensatorene hos reparatør. Men problemet er der fremdeles. Jeg sjekket etter dc slik du gjorde, og oppdaget akkurat det samme som deg.
    Jeg burde selvfølgelig ha gjort dette først, men har ikke borti så mye elektronikk før og er litt noob..
    Så jeg må vel kansje sende den til hifi-huset og... hvis ikke du vet hva som ble gjort/var problemet?

    Når jeg ringte dem så var dem ikke villige til å forklare noe serlig over tlf'en, han jeg snakte med sa: Kan være kondensatorene, jeg vet ikke.

    Edit: Har nå justert bias på forsterkeren, og nå er det ingen dc på noen av kanalene. Men det triste er at "lyden" er der fremdeles.
    Noe jeg vil spørre om er; Det er 2 trim pot's på hver kanal, jeg har bare justert en av dem (den samme for hver kanal), hva er den andre til?

  12. #12
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,482
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Papworth Audio, trenger hjelp

    2 trimpots: jeg gjetter: 1 for bias og 1 for DC-offset.
    Er du sikker på det ene(bias) kan du prøve forsiktg på det andre.
    Sett et multimeter (DC-volt) rett i høyt. utgangen, og prøv...

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  13. #13
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Nja, nå vet jeg faktisk ikke hva som er hva Det kan jo være jeg stilte bias til null :P

    Kan si jeg famler i blinde, men jeg kan jo lære litt på veien

    Har ivertfall bestilt digitalt multimeter (det jeg har fått lånt kunne ikke måle mV eller noe i den duren) og keramisk stille dings.
    Får se om det går bedre da.

    Update: Har nå reflektert litt på min tidligere justering. Det jeg gjorde var først og justere den ene pot'en med multimeter i korresponderende høttaler utgang, da fikk jeg forskellig dc måling ettersom jeg justerte. Jeg prøvde så å justere den andre pot'en på samme utgang, da var det ingen forskell på ht utgangen.

    Det vil da si at den første poten er DC Offset... ikke sant? (jeg gikk tidligere ut ifra at man skulle måle både dc offset og bias på ht-utgangene, derfor var jeg litt forvirret. Mistolket en guide litt)

    Håper noen kan hjelpe meg ang. måling av bias (quiescent current) da jeg ikke vet hvor/hva "emitter resistor" er. Kan legge ved bilder og.

  14. #14
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,482
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Ta et "side-bilde" (oversikt) av en modul.

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  15. #15
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Here you go



    Takker også for din interesse i mitt lille problem

  16. #16
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Noe annet jeg vil nevne ang. dc offset er, nå jeg målte den så var den helt "hytt i pine". Den ene kanalen var + "masse" og den andre, - en hel del...
    Det var et gammel multimeter med pil, forstod ikke helt hvordan jeg skulle avlese verdiene, men tydeligvis alt for mye.

    Når jeg stilte på pot'en(e) så reagerte dem meget på den minste bevegelse. Jeg vet dette er normalt for gamle trimpotter, men det jeg ville frem til er, at det er en stor sannsynlighet for at dette gjelder bias pot'en og.
    Jeg fant denne artikkelen: http://ieeexplore.ieee.org/Xplore/lo...rnumber=998609

    Kan dette ha noe med den støyen som jeg opprinnelig klaget på?

  17. #17
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Håper ikke dette blir regnet som "synsing"... men men (jeg mener det er fisking etter kunnskap)

    Tror jeg jeg funnet en måte å kalkulere bias som er standard for denne forsterker. Sekundærene på trafoe'n 45vac (som blir vel ca. 70vdc), motstanden på bias pot er 100 Ohm, denne var stilt halveis, så man kan vel si 50 Ohm.
    Så: 70:50= 1,4 amp

    Er dette en gyldig fremgangsmetode/riktig?

    Takk

  18. #18
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Her er et nytt bilde, i tilfelle det andre ikke var adekvat.


  19. #19
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Mar 2007
    Innlegg
    1,448
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp

    Sitat Sitat fra audiolyd
    Håper ikke dette blir regnet som "synsing"... men men (jeg mener det er fisking etter kunnskap)

    Tror jeg jeg funnet en måte å kalkulere bias som er standard for denne forsterker. Sekundærene på trafoe'n 45vac (som blir vel ca. 70vdc), motstanden på bias pot er 100 Ohm, denne var stilt halveis, så man kan vel si 50 Ohm.
    Så: 70:50= 1,4 amp

    Er dette en gyldig fremgangsmetode/riktig?

    Takk
    Nei.
    Hvilestrømmen er mye mindre enn det, kan måles i mA.
    Trimmeren du justerer styrer basisstrømmen i en transistor som er med og bestemmer basistrømmen i utgangstransistorne. Kompliserte greier..
    Hvilestrømmen finner du enklest ved i måle DC-spenning over seriemotstandene i utgangskretsen, og så bruke Ohms lov.

    Mvh

    PS: hvis du legger ut et bilde av multimeteret ditt, så er det kanskje mulig å si noe om hvordan avlesningene skal tolkes.
    Delle

  20. #20
    Hifi-entusiast mesc's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2008
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    306
    Tagget i
    0 Innlegg

    Papworth Audio, trenger hjelp


Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed