Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast bia's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    961
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Hei, jeg har et problem med mine Altec Lansing model 19, og håper på at noen kunne gi meg tips eller hint om hva som kan være problemet.

    Problemet er at hornet lager ulyd når jeg spiller høyt. Det kan virke som om membranen i driveren begynner å vibrere ved store lydtrykk. Det spiller hva det skal, men der er en liten "raslelyd" på toppen når det begynner å bli krevende. Må presisere at dette kun skjer når volumet er opp mot smertegrensen...

    Etter kontakt med Great Plains Audio er jeg imidlertid usikker. GPA mener at hvis det var behov for å bytte diaphram, skulle ulyden vært der kontinuerlig, uavhengig av volum.

    Noen som har idè om hva dette kan skyldes?

    Mvh
    Bia

  2. #2
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Nov 2006
    Innlegg
    2,466
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Har du åpnet opp driveren og sett på membranen?

    EDIT: Det kan kanskje være en feil i delefilteret også, bytter du driver h/v så finner du ut av det.
    Hippies, prepare to be punished!

  3. #3
    Overivrig entusiast bia's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    961
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Nei, har ikke gjort noe i frykt av at jeg skulle sitte igjen med en haug ubruklige deler... Tenkte litt input var lurt før jeg begynner å demontere.

  4. #4
    Hifi-entusiast PeterD's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2005
    Innlegg
    127
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Jeg tror det rett og slett er høyttalerkassa/hornet som vibrerer og bidrar med sin 'egen' resonans. Å stive denne kan være veien å gå. Hvorfor har du så høyt volum? Hvis det er i en party-situasjon så spiller det vel mindre rolle om boksen svinger med
    Alltid nesten i mål

  5. #5
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Nov 2006
    Innlegg
    2,466
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Jeg vet ikke hva slags driver det er i 19 men hvis det er en vanlig 80x type så er det ikke noe stress å ta av koppen bak. Pass bare på at du ikke river av ledningene som går til membranen, men løsner dem forsiktig. Det er helt greit å løsne membranen også. Bare pass på at de myke pakningene kommer ordentlig på plass når du setter det sammen, så går alt fint.
    Hippies, prepare to be punished!

  6. #6
    Overivrig entusiast bia's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    961
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Sitat Sitat fra PeterD
    Jeg tror det rett og slett er høyttalerkassa/hornet som vibrerer og bidrar med sin 'egen' resonans. Å stive denne kan være veien å gå. Hvorfor har du så høyt volum? Hvis det er i en party-situasjon så spiller det vel mindre rolle om boksen svinger med
    Spiller vel høyt til tider da jeg ennå ikke har blitt helt voksen... Men poenget er vel helst at jeg vet om problemet, og at jeg ikke får fred før jeg har funnet ut av det. Kabinett resonanser tviler jeg sterkt på at det kan væer pga. ulydens natur.

  7. #7
    Overivrig entusiast bia's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    961
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Sitat Sitat fra Rhesus
    Jeg vet ikke hva slags driver det er i 19 men hvis det er en vanlig 80x type så er det ikke noe stress å ta av koppen bak. Pass bare på at du ikke river av ledningene som går til membranen, men løsner dem forsiktig. Det er helt greit å løsne membranen også. Bare pass på at de myke pakningene kommer ordentlig på plass når du setter det sammen, så går alt fint.
    Etter det jeg kan komme rem til i Altec's eget arkiv er det 902-8a driver. Burde man kunne se fysisk hvis det skulle være noe "tull" inni der?

  8. #8
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Nov 2006
    Innlegg
    2,466
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Jeg vet at fasepluggen noen ganger løsner på visse drivere. Vet ikke om det er tilfelle med 902, men hvis den er løs, må du ta ut driveren, åpne opp og ta av membranen. Da kan du kjenne på fasepluggen om den er løs. Den kan eventuelt limes fast igjen med litt epoxy.

    EDIT: Sjekket, og 902 har dette problemet. Superlim for plastikk er også fint å lime med. Alt gammelt lim må fjernes, og du må bruke shims av plastikk eller papir i magnetgapet for å sentrere pluggen.
    Hippies, prepare to be punished!

  9. #9
    Overivrig entusiast bia's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2007
    Innlegg
    961
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Takker så mye Rhesus. Nå har jeg litt å prøve ut, så får vi se om det løser problemet.


  10. #10
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Nov 2006
    Innlegg
    2,466
    Tagget i
    0 Innlegg

    Horn problemer

    Lykke til.

    Jeg tror det er mest sannsynlig at det er en løs faseplugg. Det er et vanlig problem, og det låter sånn som du beskriver.
    Hippies, prepare to be punished!

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed