Rensing av kontakter

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
11.039
Antall liker
33.600
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
19
Er det noe rensemiddelel som utmerker seg når det gjelder rensing av plugger og kontakter, (XLR plugger, høyttaler terminaler ect.)?
?
 

kwil

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.09.2003
Innlegg
2.272
Antall liker
905
Nå leser jeg litt i linken det henvises til og der hører altså 57% av de som har stemt ingen forskjell ved rensing ???. Dette er mildt sagt meget overraskende for meg, renset samtlige kontakter i går (denne gangen med crc, uten fett selvf.) dette utgjør en meget betydlig forbedring hos meg. Virker som det spiller mer uforvrengt og oppløst. At andre ikke oppnår resultater med dette er for meg helt ubegripelig. Det hører med til historien at det heller ikke er all verdens lenge siden forrige renserunde men likevel var det betydelig med skitt særlig på de gullforgylte rca pluggene (som jo ikke skal oksydere heller :-\). Jeg har noen (skikkelige) Seiden switcher i pre`n som jeg rengjør samtidig så hvor i kjeden resultatet stammer fra skal være usagt men anbefaler alle å ta en slik runde en gang i mellom.

Billig oppgradering dette ;D
 
O

OldBoy

Gjest
Det står mye både for og mot rensing i den linken jeg henviste til, men særlig på de to siste sidene tar det seg betraktelig opp i forhold til soundscapes spørsmål om hvilke rensemidler det kan være lurt å bruke, og hvilke det ikke er så lurt å bruke.
 

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
11.039
Antall liker
33.600
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
19
Takker for linken, jeg visste jeg hadde sett den et sted. Grunnen til at jeg spurte var at lyden rett og slett ble svakere i ene kanalen via en XLR kontakt.
Kom tilbake ved en lett rens. RCA kontakter er nok bedre fordi man ofte kan strammer kappen rundt pluggen osv.

Uansett, tror jeg det er lurt å ta en dyprens et par ganger i året.
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Etter å ha lest den nevnte tråden er jeg i tvil om rensekiddelet i seg selv betyr noe:

mls skrev:
el_mariachi skrev:
Har dere tenkt på at selve kontaktpunktet ikke korroderer i og med at det ikke kommer luft i mellom kontaktflatene på kontaktpunktet?
Spiller ingen rolle. Det eneste som betyr noe er at jeg hører at det blir bedre lyd etter at jeg har renset.
Eller hva mener dere?
 
S

slowmotion

Gjest
Alle kontakter blir møkkete etterhvert.
Det tar selvfølgelig litt tid, og derfor merker man det ofte ikke...
Om de er gullbelagte spiller ingen rolle.

Forøvrig anser jeg XLR-kontakter som bedre enn phono.

;)
 

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.731
Antall liker
494
De fleste har vel prøvd å skru på volumknotten på en gammel radio. Da skurrer det som oftest. Skurret kommer av at det danner seg et belegg mellom kontaktbanen og sleperen inne i volumkontrollen. Belegget oppstår som et produkt av strømmen som går mellom kontaktpunktene og belegget er et slags sot. Dette kan også observeres på vanlige kontakter og støpsel som har vært mye i bruk - satt inn i og tatt ut av kontakten ofte. Dette sotbelegget leder ikke strøm, og det må spesielle rensemidler til for å få det vekk. Dette er hørbart på et stereoanlegg, og å rense alle kontakter et pat ganger i året er viktig.

Kontaktrens får vi i mange varianter. F.eks CRC elektronikkrengjører og CRC elektronikkspray(smører) som vi kan kjøpe hos Clas Ohlsson til kr 59,- og kr 69,-.
 
Topp Bunn