Hjelp ! radiostøy i anlegget

Tussi68

Medlem
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
29
Antall liker
0
Jeg får inn radio i anlegget mitt.
Dette oppsto etter at jeg fikk meg ny rør forforsterker, Mingda MC-2A3
Jeg får inn russisk radio (kanskje fordi jeg bruker russiske rør, hehe)
Det ligger et radiosignal i "bunnen" når jeg spiller musikk, kan det være rørene som fungerer som mottaker ?
Har en del mikrofoni, så demperinger er under bestilling.
 

PX4

Bransjeaktør
Ble medlem
04.10.2005
Innlegg
263
Antall liker
1
Er det russisk radio må det tyde på at du tek inn ein russisk mellombølge eller kortbølgestasjon. Forsterkaren din er altså følsom for radiosignal opp mot 10Mhz eller så. Det er to ting som må vere på plass (utilsikta, sjølvsagt) for at slikt skal skje:
1) Ein resonanskrets med ein spole og ein kondensator
2) Ein halvleiar.

1) Resonanskretsen kan vere ein trafo, del av ein trafo eller ein drossel i forsterkaren, og kondensatoren kan vere ein liten sak på maks. 1000pF eller deromkring. Mest sannsynleg er det snakk om ein såkalla 'stray' kondensator - altså kapasitet frå ein leiar og mot jord. Dette er som regel ikkje noko 'feil' i forsterkaren, men helst litt lite gjennomtenkt design.
2) Eg skriv 'halvleiar' fordi slikt er ofte ei kaldlodding som gjer at det vert ein halvleiareffekt mellom leidninga og loddetinnet. Det kan vere nok til å likerette radiosignalet og så vert det forsterka på vanleg måte i forsterkaren. Slurvefeil frå han/ho som lodde på fabrikken.
Kva gjer ein? Klag på forsterkaren. Dette er ein feil. Forsterkarar skal ikkje oppføre seg slik. Hvis du ikkje kjem nokon veg, må du gå over alle loddingane og forsikre deg om at dei er skikkelege. Hvis problemet er der framleis, må du sjekke alle kablar og at skjermane er gode. Er det framleis trøbbel så kan du sette ein drossel på 100uH - 5mH i serie med inngangskablane. Det brukar som regel å hjelpe.
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Støy kan komme inn på kabler eller inn på selve rørene. Prøv i trekke ut kabler og se om lyden forsvinner. Du kan også prøve å pakke inn preamp-rørene i alufolie. Bare pass på at alufolien må ha kontakt med sjassis.

Uansett synes jeg slikt er lavmål, med mindre du f.eks. har svært lange kabler til platespiller e.l.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.101
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
All elektronikk kan gi slike problemer. Det kan avhenge av oppbygging, komponentvalg, skjerming og ikke minst andre ting som er koblet til. Dersom deteksjonen skjer i din 2A3, må signalet komme inn i den på et vis. Russiske radiostasjoner er et stykke unna og du har helt sikkert noe som fungerer som antenne. Kabler f.eks.
Dersom russeren blir taus når du kobler i fra inngangssignalet (trekk ut kablene og terminer inngangene), er det mer sannsynlig at problemet ligger foran 2A3 enn i 2A3.
 

Tussi68

Medlem
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
29
Antall liker
0
Takk for gode inlegg !
Russer-radioen er borte, problemet var den laaange signalkabel til platespiller som fungerte som antenne.
:)
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.101
Antall liker
4.944
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
En MC2A3 jeg har nå er tilnærmet helt stille både i mitt anlegg og på "målebenken".
Ingen brum, ingen støy og ingen russiske stemmer. Ikke noen andre uønskede lyder heller.
Men jeg stusset litt med en gang jeg koblet opp og slo på. Noe rart i den ene kanalen. Ingen musikk, men en smule U-lyd. Den var koblet til digital utgangen på CD spilleren ::)
 
Topp Bunn