Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast Vidar11's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    147
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Jeg henvender meg nok en gang til ekspertene her inne for å få hjelp.

    Jeg kjøpte forleden et par nye balansert (XLR) signalkabler til bruk mellom cd- spiller og preamp. Da jeg koblet de til, fikk jeg "hum" (brumming) i høyttalerne. Etter å ha eksperimenter med flere kabelsett, ble det klart at dette skjedde kun når de nye kablene var koblet til. Hvis jeg tok i kabelpluggene mens de sto i, kunne ulyden forsterkes/ forminskes ved å bevege litt på pluggen.

    Jeg tok de med tilbake til utsalgsstedet, og fikk uten diskusjon et par nye likedanne kabler. Men forbausende nok har dette settet de samme problemene. Kan det være noe annet en prodksjonsfeil ved produksjonen av kablene?

    (jeg har god kabelhygiene og komponenetene mine er av meget god kvalitet)
    Burmester 069 CD-spiller, Burmester 911 forsterker, Kharma Db9s, Audio Insight Isovolt, Nordost Odin Kabler, Bassocontinuo rack

  2. #2
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Oct 2004
    Innlegg
    9,378
    Tagget i
    3 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Sitat Sitat fra Vidar11
    Jeg henvender meg nok en gang til ekspertene her inne for å få hjelp.

    Jeg kjøpte forleden et par nye balansert (XLR) signalkabler til bruk mellom cd- spiller og preamp. Da jeg koblet de til, fikk jeg "hum" (brumming) i høyttalerne. Etter å ha eksperimenter med flere kabelsett, ble det klart at dette skjedde kun når de nye kablene var koblet til. Hvis jeg tok i kabelpluggene mens de sto i, kunne ulyden forsterkes/ forminskes ved å bevege litt på pluggen.

    Jeg tok de med tilbake til utsalgsstedet, og fikk uten diskusjon et par nye likedanne kabler. Men forbausende nok har dette settet de samme problemene. Kan det være noe annet en prodksjonsfeil ved produksjonen av kablene?

    (jeg har god kabelhygiene og komponenetene mine er av meget god kvalitet)
    Hvordan er jordingen av utstyret (vs. nettjord)?
    De andre kabklene du sammenliknet med, var det også XLR?
    Er både avsender og mottaker (i XLR-linken) balanserte (brum kan tyde på at de ikke er det)?

    Dersom både avsender og mottaker er tilkoblet nettjord, har balansertinn/utgang og XLR-kabelen overfører jord mellomapparaturet så har du en jordsløyfe - dvs en antenne for brum. Kutt evt. jordforbindelsen i avsenderenden av kabelen, med mindre du har andre muligheeter får å manipulere med jord vs signal.

    mvh
    KJ
    You can get away with anything if you give it a good tune

  3. #3
    Hifi-entusiast Vidar11's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    147
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Hei og takk for svar.

    Alle andre kabler som jeg sammenlignet med er XLR.

    Hele anlegget er koblet til nettet via en jordet dedikert 16A kurs.

    Problemet er der bare når jeg kobler til det nye settet med kabler. Ikke ellers. Jeg har eksperimentert med å bytte strømkabler o.s.v. men det har ikke noen effekt. Alle komponenetene er fullbalansert og jordet.

    Problemet er ustabilt i den forstand at det endrer seg når jeg beveger den ene kabelen litt mens den er tilkoblet. Det er mulig å bevege pluggen litt mens den står i apparatet, og det forsterkes og forsvinner alt etter bevegelse. Presser jeg pluggen litt ned, forsvinner brummingen og når jeg slipper, er den tilbake. Det virker som om dette endres med at kontaktpunktet i koblingen endres en smule.

    Anlegget mitt er tyst, men med disse kablene kommer brummingen. Det er derfor naturlig å tro at problemet ligger i kabelen når det er den eneste faktoren som er endret. Bare så pussig at dette gjelder to helt nye sett.
    Burmester 069 CD-spiller, Burmester 911 forsterker, Kharma Db9s, Audio Insight Isovolt, Nordost Odin Kabler, Bassocontinuo rack

  4. #4
    OldBoy
    Guest

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Hm...??

    Hvis jeg forstår dette riktig:

    Gamle XLR-kabler: ingen brumming.

    Nye XLR-kabler: brumming.

    Hvis det ikke er jordproblemer, som KJ er inne på, må det være ett eller annet med kablene.

    Spørsmål:

    1. Har du samme problemet i begge kanalene, eller hvis det bare er en av kanalene: flytter problemet seg hvis du bytter om kablene fra høyre til venstre?

    2. Klarer du å få til brumming med de gamle kablene når du beveger litt på dem, eller er dette noe som skjer bare med de nye kablene?

    3. Har du mulighet til å måle motstander både langs lederne og mellom lederne? Jeg tenker på fabrikasjonsfeil av type dårlig kontakt, krypstrømmer, kortslutning (feilkobling). Høres utrolig rart ut, men bare for å bruke eliminasjonsmetoden.

    4. Kan du i så fall også måle tilsvarende verdier på dine gamle kabler, altså de som fungerer. Bare for å sjekke at kablene dine er like.

  5. #5
    Hifi-entusiast Vidar11's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    147
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Hei og takk for svar.

    Jeg har ingen målemuligheter beklageligvis.

    Men det er kun ved bruk av de nye kablene brummingen oppstår. Når jeg benytter gamle kabler, er det ikke en lyd, heller ikke når jeg tar i pluggene og beveger på disse.

    Problemet er i en kanal av gangen, men det har vekslet på slik at begge kanalene har hatt brumming.

    Det som er så pussig er at dette skjer med to sett nye kabler av samme type.
    Burmester 069 CD-spiller, Burmester 911 forsterker, Kharma Db9s, Audio Insight Isovolt, Nordost Odin Kabler, Bassocontinuo rack

  6. #6
    Hifi Freak Cobra2's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2003
    Sted
    Stavanger
    Innlegg
    4,483
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Kan du åpne pluggene? Sjekk om pin 1 også er loddet til plugg-skall, evnt. kapp forbindelsen(="ground-lift")

    Arne K
    Of all the things I've lost, I miss my mind the most.
    For sale:
    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ser&userid=701

  7. #7
    Hifi-interessert Poseidon's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2007
    Innlegg
    59
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Det må jo være som Cobra2 sier. Hmmmm, meget rart.

    Mvh
    EC Nemo, EC AW 180, EC EMC 1 UP. EC 4.8, Michell GyroDec, Mørck DP 6, ASR Mini, ML Acsent i, 2 x ML Grotto i, Wireworld/XLO/Kimber

  8. #8
    Hifi-entusiast Vidar11's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    147
    Tagget i
    0 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Hei folkens!

    Jeg takker for alle innspill, og saken er forsåvidt avsluttet uten at vi greide å finne problemet. Kablene ble selvfølgelig sjekket og saumfart, men det ble ikke funnet feil. Saken er lagt på is og kategorisert under "mysterium"...
    Burmester 069 CD-spiller, Burmester 911 forsterker, Kharma Db9s, Audio Insight Isovolt, Nordost Odin Kabler, Bassocontinuo rack

  9. #9
    Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
    Ble medlem
    May 2006
    Sted
    Third stone from the sun
    Innlegg
    19,532
    Tagget i
    4 Innlegg

    Hjelp! "Hum" i høyttalerne

    Måtte du 'diskutere' for å få prøve et nytt sett kabler av samme modell?

    Enhver anstendig forhandler ville vel tatt tilbeke kablene og refundert pengene uten spørsmål?

    Eller er jeg på bærtur igjen?
    At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed