DC-moduler til passive høytalere.

R

Roysen

Gjest
Jeg har stor glede av å følge med på hva tidligere Audio Physic sjef Joachim Gerhard foretar seg. I sitt nye firma Sonics har en utviklet en ny toppmodell som heter Passion. Dette er en passiv 3-veis bassrefleks høytaler som benytter noe han kaller DC-moduler. Jeg har hverken stor nok teknisk innsikt eller gode nok tysk kunnskaper til å forstå forklaringen på deres websider: http://www.sonicsonline.de/en/produkte.php. Klikk på Passion og det kommer opp en ny side. Nederst på denne siden ligger det en link til et pdf-dokument som visstnok skal gi en del tekniske beskrivelser av denne høytaleren. Dersom noen er villig og i stand til å tyde dette ville jeg satt pris på en forklaring.

Mvh
Roysen
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Det går i grunnen ikke fram av forklaringen hva det egentlig er, men jeg tipper at det er det samme som Dynaudio har brukt på f.eks. Gemini høyttaleren. Det er en slags fasekompensering av diskantelementet. Det gir vistnok en bedre tilpasning av fase/tidsforsinkelse av diskanten mot mellomtone/bass.



Det aktuelle nettverket består av to 15mf kondiser og to 0.27mH spoler.
 

AAaF

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2007
Innlegg
1.034
Antall liker
147
Rhesus skrev:


Det aktuelle nettverket består av to 15mf kondiser og to 0.27mH spoler.
Liten digresjon: Godeste Joachim Gerhard har tydlegvis ikkje funne ut av hurtigtasten for µ(Ctrl+Alt+M). Litt drøyt med kapasitansar storleiksorden 15mF(15000µF) kanskje... ;D
 
Topp Bunn