Bruk av integrert forsterker som forforsterker?

O

OldBoy

Gjest
Spørsmålet er: kan man bruke en integrert forsterker utelukkende som forforsterker? Altså uten at det er noen høyttalere koblet til, men at den bare står og sender signaler til effekttrinnet via pre-out?

Jeg spør, fordi jeg nylig solgte min forforsterker, og har fått tilbud om å låne en integrert forsterker bare for å få lyd i anlegget mitt. Inntil jeg en eller annen gang får ut fingeren med hensyn til ny forforsterker.

Men så var det noen som hvisket meg noen ord i øret om at å kjøre en integrert forsterker uten belastning på høyttalerutgangene kunne skade forsterkeren. Og det vil jeg jo nødig, i og med at det er snakk om å låne den av en god venn som tilfeldigvis har en stående nærmest helt arbeidsledig.
 
R

Rojoh

Gjest
De fleste transistorforsterkerne kan brukes om ren pre uten å måtte koble til last på høyttalerutg. Er det snakk om en ren rørintegrert, så ville jeg vært litt mer forsiktig.

Mvh. Johan
 
O

OldBoy

Gjest
Det høres betryggende ut. Det er snakk om en litt eldre Primare forsterker. A10 eller A20 eller noe sånt. Så da er det kanskje ikke så farlig.

Jeg har også fått tilbud om å låne en eldgammel NAD forsterker, og på den har man muligheten til å fjerne overgangene mellom pre og effekt, så da er man vel helt sikker. Men jeg mistenker at Primare gir bedre lyd, så det er den jeg har mest lyst til å prøve.
 
Topp Bunn