3.5 DC trigger

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.964
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Finnes det en slags standard for hvordan en skal styre en power amp via pre amp (bare som eksempler) for PÅ / AV?
Noen kaller dette 3.5 DC trigger. Antar at 3.5 henviser til en 3.5 mm jack og at det er en DC spenning som trigger PÅ / AV funksjonen.
 
O

OldBoy

Gjest
Jeg oppfatter det slik at det er en slags bransjestandard med ca. 12V manøverspenning ut fra preampen via en 3,5mm mono jack. Selv om jeg har opplevd at Primare har bare 5V ut fra sin stereo preamp. De samme Primare-ingeniørene har derimot 12V ut fra sine surroundbokser.

Jeg gjorde det veldig enkelt: Kjøpte en 3,5mm mono-jack og loddet på en passende lengde med helt vanlig lampeledning. Det største problemet var faktisk å få tak i en slik en i MONO (de fleste som selges er stereo-plugger). Jeg brukte ikke mye penger på dette, regner med at kabelhysteriet ikke gjelder denne slags strømmer eller signaler.

Polaritet var ikke noe aktuelt problem. Ikke overraskende, for jeg antar at det sitter en 12V manøverspole ett eller annet sted og bryter strømmen, og en slik spole virker like godt uansett strømretning. Det viktigste er at ut-spenningen fra forforsterkeren holder seg sånn noenlunde i et intervall som effektforsterkeren tåler. Bør sjekkes med et multimeter.

Rent praktisk kan man vel forøvrig bare kjøpe seg et 12V/220V-rele, og bryte 220V-strømmen til effekttrinnet og oppnå det samme, dersom det skulle vise seg at effekttrinnet ikke er mottagelig for 12V.
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.964
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Fint :) Det er omtrent slik jeg antar at dette blir løst. Ved hjelp av en buffer kan en lage en ganske fleksibel følsomhet. Kanskje en forsinkelse og kanskje............... vel, mange muligheter. Stereo og mono 3.5 mm jack er vel kompatible den ene veien? Du kan putte en mono inn i en stereo og beholde signalet, men ikke omvendt. Da blir den ene kanalen jordet?
 
O

OldBoy

Gjest
Audiomix skrev:
Stereo og mono 3.5 mm jack er vel kompatible den ene veien? Du kan putte en mono inn i en stereo og beholde signalet, men ikke omvendt. Da blir den ene kanalen jordet?
Jeg tror det er riktig, det du sier, men tok ikke sjansen. Med en stereo-plugg må vel høyre og venstre-kanalenes loddepunkter kortsluttes slik at man tar ut +12V der via én leder, og det som var den felles returledningen i tilfelle stereo tar -12V tilbake igjen. Beklager hvis dette ble uklart, men det er lettere å se det på en tegning enn å forklare det.
 
Topp Bunn