Rep./mod. Dynamic Precision No.1 Mk.1 (Stavanger)

gunnarius

Medlem
Ble medlem
14.07.2006
Innlegg
30
Antall liker
0
Har en DP No. 1 Mk1 fra rundt 1985 på 250W. Den er nettopp kommet inn dørene, men det foreløpige inntrykk er at den trekker mine Dali Skyline 2000 (med 1 m. magnetbånd) langt bedre enn noe annet jeg har prøvd tidligere. Dette er stort sett 100 wattere fra EC og Gryphon Tabu.
Derfor er jeg villig til å satse på dette effekttrinnet. Siden jeg absolutt ikke er teknisk anlagt, er jeg avhengig av innspill.

Siden den nå er blitt rimelig gammel, synes dere kunnskapsrike der ute at jeg burde skifte ladekondensatorene eller andre komponenter? Det er angivelig ikke gjort noe med DP-en siden den var ny. Skrudde av topplokket for å kikke, er det vanlig at DP benytter en drøss med ladekondensatorer og ikke kun få som ligner disse 1/2 kgs honningboxene. Finnes det flere kondiser enn de som er synlig etter fjerning av topplokk?

Siden dette effekttrinnet ikke akkurat henger i luften etter at det er kastet opp (35 kg), hadde det vært riktig hyggelig om en kompetent person fra Stavangerområdet kunne vurdere å gyve løs på den. Men er også interessert i å høre om det finnes andre som kan tenke seg muligheten.

Uansett, er det noen som kun indikativt kan si hva det vil koste å få skiftet ladekondensatorene. Enten av en "hobbytekniker" eller autorisert verksted. Vil jeg kunne høre om ladekondensatorene nærmer seg livets slutt?

Hva ville dere ha gjort? Kan det muligens tenke seg, alt etter tidligere bruk, at den kan gi meg mye spilleglede enda noen år uten inngrep?
 

Bx

Bransjeaktør
Ble medlem
04.08.2005
Innlegg
8.866
Antall liker
4.294
Re: Rep./mod. Dynamic Precision No.1 Mk.1 (Stavang

Jeg vil tro at du kan få et godt svar fra mr DP himself - Leif Erntsen - om du slår på tråden.
 

AAaF

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2007
Innlegg
1.034
Antall liker
147
Sv: Rep./mod. Dynamic Precision No.1 Mk.1 (Stavanger)

Kva er måla på kondensatorane som sit der frå før av? Vil anta det greiaste er å erstatte kondensatorane med nokre som har like mål. Då er det ei jobb du antakeleg kan gjere sjølv.
 

Cobra2

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2003
Innlegg
4.980
Antall liker
1.055
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
75
Sv: Rep./mod. Dynamic Precision No.1 Mk.1 (Stavanger)

Kunne tenkt meg å ta jobben, men har allerede for mye å gjøre... 8)

Arne K
 
Topp Bunn