Heisann. Nå er stua under full oppussing fra gulv til tak. Da må også lyd i høyeste grad med i budsjettet. Har idag en Sony KD65A1 TV og Yamaha RX A2070 forsterker samt 1 stk B&W PV1 sub. Front, bak og side høyttalere skal bygges inn i vegg. Følgende B&W er bestilt: 2x CWM7.3 front, 1x CWM7.5 senter, 4x CCM664 bak- og side. Stua er ca 5x4m med ca 2.6m takhøyde og vrient å få maks plassering grunnet romløsning. Front lyd og TV innenfor grønn ramme (vegg 5m inkl mur). Det kommer en ovn v/pipe til høyre i bildet.

Navn:      Publikasjon1.jpg
Visninger: 114
Størrelse: 67.8 Kb

Planen er som følger:
Vegg bygges ut 12cm, front venstre settes til venstre for døråpning, front høyre til høyre i gammel dør åpning, underkant front høyttalere settes likt med underkant tv (ca 60cm), bak høyttalere ca 50cm ut fra venstre vegg (sofa vil stå under vinduet), side høyttalere plasseres omtrent midt i rommet rett ut for bak høyttalerne.

Jeg vil lage en brønn bak TV for å få den "flush" med vegg. TV er 145x83cm, brønn ca 110x70cm og bruke Vogels Base 45 L Full-Motion veggfeste https://www.vogels.com/en-gb/c/base-series-full-motion-tv-brackets?product=3643#&gid=1&pid=4"]https://www.vogels.com/en-gb/c/base-series-full-motion-tv-brackets?product=3643#&gid=1&pid=4[/COLOR] for enkel tilgang og kunne flytte tv ut litt hvis det skulle bli problemer med varme.

Som dere ser, var jeg heldig og fant en gammel dør åpning i veggen. Deler av denne har jeg tenkt å implementere i tv brønn og legge inn stikk og nettverk for alle dibbeduttene samt få alle høytalerkablene inn her. Legger så en kanal/åpning bak veggen til bakside stereobenk, Frislevs Orion, 170x27x45 som henges på veggen https://www.frislev.com/frislev-17026.html"]https://www.frislev.com/frislev-17026.html[/COLOR][/I]. Lager en åpning i vegg bak benk med kabelbrønn bak gipsen slik at jeg kan trekke ut forsterker og sette den på gulvet MED kabler.

Høyde underkant tv er tenkt ca 60cm. Dersom jeg plasserer senter (21x25cm) under tv'en, blir det lite plass igjen.
Vil det være greit å sette senter OVER tv istedet for under? Eller øke høyde til 70cm? Da får jeg plass under.

Er det andre ting jeg bør tenke på når jeg først er i gang?

Håper jeg klarte å tegne et noenlunde greit bilde av planen. Jeg er ingen ekspert og vil sette stor pris på hjelp, råd, tips og innspill.

Mvh
Erik