Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2011
  Innlegg
  24
  Tagget i
  0 Innlegg

  Kjøp av bakhøyttalere og plassering

  Hei!

  Vurderer sterkt innkjøp av bakhøyttalere til hjemmekinoen. Har fra før to B&W CM9 fronter, Hegel H200 og Denon X3500H. Har sett meg ut B&W 686 S2 som jeg fant til en billig penge. Planen var egentlig at disse skulle stå på B&W STAV24 høyttalerstativ, men er nå veldig usikker på hvor jeg skal plassere dette i rommet. Kanskje jeg heller bør henge de opp? Her er to bilder av rommet:

  Navn:   IMG_0664.jpg
Visninger: 156
Størrelse: 80.9 KbNavn:   IMG_0665.jpg
Visninger: 155
Størrelse: 91.0 Kb

  - Det blir trangt hvis jeg plasserer stativ med høyttalerne rett til venstre og høyre for stolene. Kanskje kan stolene blokkere lyden når stolene legges bakover i ulik grad?
  - Nakkestøtten blir vel også en utfordring hvis jeg plasserer høyttalerne litt mer bak på et stativ med en høyde på 60cm.
  - Som dere ser er det en irriterende vegg som står ut på den ene siden. Et alternativ er at jeg henger den ene høyttaleren på denne veggen og den andre mellom to av vinduene på motsatt side.
  - Kanskje på hyllene med filmer bakerst i rommet? Snakker da rundt 4 meter unna lytteposisjon.

  Forslag til hvordan jeg bør gjøre dette? Skal jeg kjøpe høyttalere med stativer og prøve meg fram? Eller bør jeg heller prøve meg på høyere montering på vegg på grunn av nakkestøttene? Har veldig lite peiling på surround. Planen er at jeg etter hvert skal utvide med enda en rad med stoler.

  Takk på forhånd!
  Siste redigert av qweac; 03.03.2019 kl. 13:42.

 2. #2
  Bransjeaktør Bjørn ("Orso")'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,703
  Tagget i
  12 Innlegg
  Beste er litt skrått bak stolene med ca. 110 grader IMO (ikke på bakvegg). Og ha elementene på høyttalerne 60-90 cm over ørehøyde, helst nærmere 90 cm om mulig.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed