Kjøp av bakhøyttalere og plassering

qweac

Medlem
Ble medlem
02.03.2011
Innlegg
25
Antall liker
2
Hei!

Vurderer sterkt innkjøp av bakhøyttalere til hjemmekinoen. Har fra før to B&W CM9 fronter, Hegel H200 og Denon X3500H. Har sett meg ut B&W 686 S2 som jeg fant til en billig penge. Planen var egentlig at disse skulle stå på B&W STAV24 høyttalerstativ, men er nå veldig usikker på hvor jeg skal plassere dette i rommet. Kanskje jeg heller bør henge de opp? Her er to bilder av rommet:

IMG_0664.jpg
IMG_0665.jpg


- Det blir trangt hvis jeg plasserer stativ med høyttalerne rett til venstre og høyre for stolene. Kanskje kan stolene blokkere lyden når stolene legges bakover i ulik grad?
- Nakkestøtten blir vel også en utfordring hvis jeg plasserer høyttalerne litt mer bak på et stativ med en høyde på 60cm.
- Som dere ser er det en irriterende vegg som står ut på den ene siden. Et alternativ er at jeg henger den ene høyttaleren på denne veggen og den andre mellom to av vinduene på motsatt side.
- Kanskje på hyllene med filmer bakerst i rommet? Snakker da rundt 4 meter unna lytteposisjon.

Forslag til hvordan jeg bør gjøre dette? Skal jeg kjøpe høyttalere med stativer og prøve meg fram? Eller bør jeg heller prøve meg på høyere montering på vegg på grunn av nakkestøttene? Har veldig lite peiling på surround. Planen er at jeg etter hvert skal utvide med enda en rad med stoler.

Takk på forhånd!
 
Sist redigert:

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Beste er litt skrått bak stolene med ca. 110 grader IMO (ikke på bakvegg). Og ha elementene på høyttalerne 60-90 cm over ørehøyde, helst nærmere 90 cm om mulig.
 
Topp Bunn