Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2015
  Innlegg
  19
  Tagget i
  0 Innlegg

  DTS:X, Atmos - hva bør en receiver ha av funksjonalitet?

  Har 4 takhøyttalere liggende så Atmos oppsett med 5.2.4 frister (senere kanskje også 7.2.4). Hva trenger en receiver for å inneha av bokstavforkortelser for å være brukbart fremtidssikret de neste 5-6 åra? Kunsten er da å klare dette uten å sprenge sparegrisen.

  Etter å ha lest meg litt opp på receivere er jeg nå forvirret på et høyere nivå (men fremdeles forvirret). Jeg ser dessuten at svært få av filmene mine har Atmos-spor og at det derfor kanskje er dumt å legge hele strategien mot dette formatet alene. DTS:X bruker imidlertid også høydekanaler slik jeg forstår det, men mange receivere har Atmos uten å ha DTS:X. Ligger det en eller annen form for oppsampling til juksehøydekanaler i bruk av DTS-HDfilmer, og funker det ok? Auro-3D, er det noe man bør ta høyde for?

  Jeg er gjerrig og søker ofte derfor bruktmarkedet: på Finn ligger det feks flere Denon 5200w ute som kunne vært aktuelle. Men denne ser ikke ut til å ha DTS:X. 4200w og flere har mottatt firmware update, men 5200w er ikke på lista ... https://denon.custhelp.com/app/answe...e-availability Den har DTS Neo:X / DTS Neural:X, men dette er vel ikke "ekte" objektbasert DTS:X?

  Ellers så virker det som Atmos-sporet forbeholdes UHD-formatet for mange titler. Synd egentlig, da de fleste hjemmekinooppsett har projektor som fremdeles henger igjen i HD-verden.

  Innspill mottas med takk!

  Dagens anlegg: Klipsch 260f, RC62II, 2xR112SW, RS42, antimode, Onkyo 1010, HW45, 120" Dreamscren rammelerrett, takhøytalere Dynabel IW0246.

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  197
  Tagget i
  0 Innlegg
  Pass på at recieveren er hdcp 2.2 sertifisert ellers kan det by på endel problemer i forhold til 4k filmer.


  Sent from my iPad using Tapatalk
  Audio Physic Scorpio 25 - Parasound A31 - Marantz av8805 - Wireworld - Isotek ohc40

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Aug 2013
  Innlegg
  655
  Tagget i
  1 Innlegg
  Egentlig har man bare behov for Atmos og DTS:X. Auro3D klarer man seg fint uten.

  Edit: Jeg har Auro-3D selv, men det finnes svært få titler med Auro-3D der ute. Dessuten mangler den front wide - som er litt show-stop for min del.
  Siste redigert av TGB; 13.11.2018 kl. 20:43.

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2015
  Innlegg
  19
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for innspill så langt. Vil receivere forsøke å lage høydelyd også på formater uten egne høydespor, feks dts-hd? Gjør ulike merker/receivere det ulikt?

 5. #5
  Æresmedlem Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  16,819
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Toern Se Innlegg
  Takk for innspill så langt. Vil receivere forsøke å lage høydelyd også på formater uten egne høydespor, feks dts-hd? Gjør ulike merker/receivere det ulikt?
  Alle recivere som har høyde formater, vil kunne oppmixe til lyd i høydekanslene ja. Ver obs på at de aller aller fleste trenger et ekstra 2 kansls effekttrinn om du vil ha 4 høyde kansler.
  Jeg jobber innimellom litt for Mala Audio.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2015
  Innlegg
  19
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da ble det Blakk Lørdag: Havnet en Onkyo 830 i hus.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed