Center høyttaler bak lerret?

Assy74

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2005
Innlegg
565
Antall liker
215
Sted
Kristiansand
Ligger i planlegging av kino..... Sånn utseende messig hadde det vært fint å ha center høyttaler bak lerret. Jeg har et grandview 100" med gråtone. Vil det gå greit eller må en ha spesial lerret. Tenker på å gjemme bort mest mulig kabler og forsterkere. Så blir det litt mer gjennomført :)
 

TrompetN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.03.2004
Innlegg
8.700
Antall liker
7.011
Du behøver lydtransparent lerret. Disse blir bedre og bedre, men litt reduksjon på lydkvalitet blir det, men reduksjonen er ikke stor nok til at det ikke veier opp de visuelle fordelene ved å ha høyttaler bak.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.068
Antall liker
3.750
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Grandview-lerretsduken er av et stoff som er en type ganske robust vinyl eller noe slikt. Den er dønn tett og vil dessverre IKKE være egnet for å ha foran høyttalerne.
Tenk deg at du pakker inn høyttalern i en voksduk. Omtrent slik vil det spille. Med andre ord ikke spesielt bra.

AVshop har duk som vil kunne brukes i ramma di. Forutsatt at du ikke har den nye smale ramma som har et stag i midten for å stabilisere. Men har du den "klassiske" brede ramma som er stiv nok på egenhånd vil det funke fint.

Nedenfor er et bilde av Grandview-ramma du_ikke_ vil bruke sammen med Dreamscreen-duken til AVShop. Har du denne typen ramme bør du vurdere å skaffe en annen ramme.

Grandview_smalramme_uegnet.jpg


Grandview har forsåvidt en type perforert duk de kan tilby, men den er svært grovmasket, og jeg valgte å styre unna denne da jeg skulle kjøpe selv, selv om den forsåvidt vil fungere helt ok. Unngå den som bare har huller i seg. Det er et tulleprodukt. Den som er vevd er et langt mer seriøst alternativ.
Allikevel vil jeg anbefale å gå for Dreamscreen-duken fra AVShop. Selv om det koster en del er det noe jeg virkelig ikke angrer på at jeg har brukt mye penger på. I kinoen min er det mer enn nok andre ting som jeg kunne ha valgt på andre måter. Men at jeg brukte mye penger på duken er ikke noe jeg angrer på.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.142
Antall liker
10.631
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Tråd flyttet fra hifi generelt til surround/hjemmekino delen
 
Topp Bunn