Denon AVR X3400H: kalibrering + zone2-tull

heinmichaelsen

Fersking
Ble medlem
02.08.2017
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei!
Har nylig satt sammen et system bestående av en Denon AVR-X3400H receiver som driver en Klipsch RC52 II senter og quadral satelitter, og mains pre out til en NAD C275BEE som driver to Klipsch RF62. Kjøpte nylig også en B&W AS2 sub for å komplettere setupen.

1. I nær sagt alle fora anbefales det at jeg skal sette main speakers til "small" - selv om de er kraftige nok til å levere dype frekvenser. Mine fronthøyttalere gjennom den effektblokken klarer så definitivt å levere dyp, markant bass, og Audysseys eget kalibreringsverktøy (MultEQ XT32) setter også disse høyttalerne til Large. Skal jeg like fullt høre på forum rundt om som sier at man UANSETT bør sette front speakers til small? For meg virker det noe merkelig at lyden skal bli bedre når man flytter alt av bassfrekvenser fra å være fordelt på to element (ett i hver hovedhøyttaler) til ett (i sub) - ihvertfall når hovedhøyttalerne har tilstrekkelig amping?

1b. Dette påvirker vel kun setupet i surround-modus? Jeg vil ikke at subben skal inn og blande seg i rene stereospor - der vil jeg kun ha main speakers - men leverer de da ikke sitt fulle frekvensområde hvis de er satt til small?

1c. Har merket at det svært sjelden sendes noe til subben - har hatt crossover til LFE på 80hz, men burde da kanskje heve den noe?

2. Jeg får null signal ut fra zone2. Whatsoever. Alt er såklart koblet riktig og hei og hå.

3. Jeg får ikke tilgang til noen form for dynamic eq eller dynamic volume - må kjøre audyssey setup får jeg beskjed om. Dette har jeg gjort to ganger allerede.

4. Noen som har noen slags test-dvd/blurays å anbefale for slike ting? Med varierende frekvensspor, LFE-tester osv.. Hadde vært veldig praktisk mtp justering av crossovers og lignende.

EDIT: Noen som vet i detalj hvordan EQ-bryteren på B&W AS2 fungerer? I alt jeg finner av manualer står det bare at den justerer eq... No shit. Er en bryter fra 1-3, hva de forskjellige settingene gjør aner jeg ikke.

Mvh
Hein Michaelsen
 
Sist redigert:

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.068
Antall liker
3.750
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
1a: Sett de til SMALL! Uansett. Helt seriøst. Jeg var skeptisk selv, men det gir mening. Det med Large/Small er noe Denon har funnet på. Ifølge noen som har uttalt seg på vegne for Audyssey ihvertfall.
1b: Dette treffer alle modi hvor Audyssey fungerer. Med andre ord også i "Stereo", men kjører du "Pure" så kobles romkorreksjonen ut, og da kuttes alle innstillinger ut, og subene får heller ikke signal. Men setter du opp subene dine korrekt når du setter opp systemet ditt vil du ønske å kjøre subene til musikk også. Wolla, osv.
1c: Dette er sannsynligvis fordi at i default mode på en Denon reciever hvor høyttalerne står i "Large", så trigger subwooferen bare når det er et dedikert subwoofersignal i kildematerialet. Altså, bare på film. Om du skulle insistere på å kjøre i Large må du sette suben til å aktivere på LFE+Main. Men ikke gjør det. Kjør Small, og da er alt løst.
 
Topp Bunn