Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Aug 2017
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Denon AVR X3400H: kalibrering + zone2-tull

  Hei!
  Har nylig satt sammen et system bestående av en Denon AVR-X3400H receiver som driver en Klipsch RC52 II senter og quadral satelitter, og mains pre out til en NAD C275BEE som driver to Klipsch RF62. Kjøpte nylig også en B&W AS2 sub for å komplettere setupen.

  1. I nær sagt alle fora anbefales det at jeg skal sette main speakers til "small" - selv om de er kraftige nok til å levere dype frekvenser. Mine fronthøyttalere gjennom den effektblokken klarer så definitivt å levere dyp, markant bass, og Audysseys eget kalibreringsverktøy (MultEQ XT32) setter også disse høyttalerne til Large. Skal jeg like fullt høre på forum rundt om som sier at man UANSETT bør sette front speakers til small? For meg virker det noe merkelig at lyden skal bli bedre når man flytter alt av bassfrekvenser fra å være fordelt på to element (ett i hver hovedhøyttaler) til ett (i sub) - ihvertfall når hovedhøyttalerne har tilstrekkelig amping?

  1b. Dette påvirker vel kun setupet i surround-modus? Jeg vil ikke at subben skal inn og blande seg i rene stereospor - der vil jeg kun ha main speakers - men leverer de da ikke sitt fulle frekvensområde hvis de er satt til small?

  1c. Har merket at det svært sjelden sendes noe til subben - har hatt crossover til LFE på 80hz, men burde da kanskje heve den noe?

  2. Jeg får null signal ut fra zone2. Whatsoever. Alt er såklart koblet riktig og hei og hå.

  3. Jeg får ikke tilgang til noen form for dynamic eq eller dynamic volume - må kjøre audyssey setup får jeg beskjed om. Dette har jeg gjort to ganger allerede.

  4. Noen som har noen slags test-dvd/blurays å anbefale for slike ting? Med varierende frekvensspor, LFE-tester osv.. Hadde vært veldig praktisk mtp justering av crossovers og lignende.

  EDIT: Noen som vet i detalj hvordan EQ-bryteren på B&W AS2 fungerer? I alt jeg finner av manualer står det bare at den justerer eq... No shit. Er en bryter fra 1-3, hva de forskjellige settingene gjør aner jeg ikke.

  Mvh
  Hein Michaelsen
  Siste redigert av heinmichaelsen; 16.09.2017 kl. 14:40.

 2. #2
  Hifi Freak AndersR's Avatar
  Ble medlem
  May 2011
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,712
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  1a: Sett de til SMALL! Uansett. Helt seriøst. Jeg var skeptisk selv, men det gir mening. Det med Large/Small er noe Denon har funnet på. Ifølge noen som har uttalt seg på vegne for Audyssey ihvertfall.
  1b: Dette treffer alle modi hvor Audyssey fungerer. Med andre ord også i "Stereo", men kjører du "Pure" så kobles romkorreksjonen ut, og da kuttes alle innstillinger ut, og subene får heller ikke signal. Men setter du opp subene dine korrekt når du setter opp systemet ditt vil du ønske å kjøre subene til musikk også. Wolla, osv.
  1c: Dette er sannsynligvis fordi at i default mode på en Denon reciever hvor høyttalerne står i "Large", så trigger subwooferen bare når det er et dedikert subwoofersignal i kildematerialet. Altså, bare på film. Om du skulle insistere på å kjøre i Large må du sette suben til å aktivere på LFE+Main. Men ikke gjør det. Kjør Small, og da er alt løst.
  Kjøp noe skikkelig kult!
  B&W-basert stuekino under oppføring. Byggetråd HER

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed