Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  9
  Tagget i
  0 Innlegg

  Oppsett av hjemmekino - høyttalere i taket?

  Hei.
  Har for tiden: Sa Mantra 50 med Primare i22 (DAC) og SE200. Har også liggende SA Saxo 8 samt SA mantra 10 AV som ble brukt i et tidligere surroundoppsett med Onkyo 828.

  Finnes det noen takhøyttalere som vil være en god match med Sa Mantra 50, SA SE200 og SA 10 AV?
  Eventuelt finnes det noe som kan gjøre Sa Saxo 8 trådløs?

  Er det mulig å bruke I22 sammen med en surround forsterker? Tenkte at I22 kunne drive høyttalere i front og hjemmekinoforster resten.

  Forslag til hva jeg kan gjøre? Beklager rotete post. Det jeg ønsker er en rimelig, men god hjemmekino hvor jeg gjenbruker flest mulig av komponentene jeg allerede har. som nevnt tidligere kan jeg ikke ha bakhøyttalere med mindre de er trådløs. Ser derfor for meg å helst bygge høyttalere inn i taket.
  Siste redigert av spelly; 02.08.2017 kl. 15:12.

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  505
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vet Dynaudio har noen høyttalere som skal fungere ok trådløst, ellers så kunne kanskje Canton vært noe å sjekke ut? Litt usikker med matchen der, men tror kanskje Canton kan matche noenlunde. Men ser også at Saxo 5 finnes som trådløs.
  Kjenner ikke til grensesnittet man bruker til disse trådløse høyttalerne, men man må ihvertfall ha strøm i nærheten av de.
  Du trenger nok en hjemmekino forsterker med pre-out på de kanalene som skal til de trådløse høyttalerne også, så dette drar opp prisen litt i forhold til uten. Preout på front er ganske standard på de fleste receivere i lave prisklasser også, men må nok noen hakk opp for preout på resten av kanalene som regel. Ettersom du tenker å bygge i taket, så ser du for deg en receiver og oppsett med Dolby Atmos? Da må du også ta hensyn til dette når du velger receiver.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 3. #3
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jun 2014
  Innlegg
  9
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker så mye for svar, na_X.

  Atmos har egentlig ikke vært i tankene. Jeg tenkte egentlig 3.1.2, eventuelt 3.1.4. Dette er kun av estetiske grunner. Samboeren min ønsker ikke at kabler fra bakhøyttalere skal "slenge" hun ønsker derfor høyttalere i taket, med mindre det finnes noen trådløse høyttalere som ikke er så "klumpete" og store som heller kan brukes.

  Er noen av disse oppsettene brukbare? Eventuelt forslag?  Oppsett 1.
  Forsterker - Denon AVR X4300H
  Takhøyttalere - B&W CCM684
  Har hørt B&W vil kunne være en god match da de har en nøytral lydsignatur. Jeg har riktig nok ikke hørt b&w selv, men av en eller annen grunn har jeg fått for meg at de "koster mer enn de smaker".?

  Oppsett 2.
  Forsterker - Marantz SR5011
  Høyttaler - Monitor Audio CT380

  Har absolutt null kunnskap om MA i oppsettet ovenfor.

  Oppsett 3.
  Forsterker - Yamaha RX-V781
  Høyttaler - JAMO IC 610 LCR FG

  Når det gjelder overnevnte oppsett så har yamaha fått god omtale, men er svært usikker på høyttaleren.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  505
  Tagget i
  0 Innlegg
  3.1.4 er ikke noen standard, 5.1.2 eller 5.1.4 ville jeg heller ha satset på. Men da er de 2 eller 4 i taket, med Atmos.
  Man får jo også innbyggingshøytalere, som også kan henges på vegg med litt jobb. B&W er nok ingen god match imot de du har fra før, ville ha holdt meg til samme serie du har fra før også bygge på istedet. Denon har pre-out på alle 11 kanaler, Marantzen og den yamahaen er jeg derimot veldig usikker på, mulig du må opp noen hakk på modell om du tenker på aktive høytalere evnt. trådløse.. Denon har vel støtte for sine egne trådløse høyttalere, sjekk med din lokale hifiklubben pusher om det er mulig å integrere disse i forhold til hjemmekino.

  Når det kommer til "slenging" av kabler til høyttalere, så kan jo dette gjøres ved å bruke kanaler så man slipper å se ledningene. Ute av syne ute av sinn, er det vel noe som heter? Har selv gjort dette med hjemmekinoen min, dette gjør også at den blir nokså permanent.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed