Jeg planlegger en mulig innkjøp av et 5.1.2-oppsett, der jeg blant annet vurderer Audiovectors QR-serie. Mange fraråder å bruke atmos-høyttalere i takhøyder særlig under 3 meter. Dette fordi lyden, dersom den for lett kan lokaliseres, kan oppfattes som distraherende ("hot-spotting") (i dette tilfellet til kun to punkter/høyttalere). Av samme grunn er det anbefalt å plassere bakhøyttalerne i et 5.1-oppsett 60-90 cm over ørehøyde. Som nordmenn flest, har jeg en takhøyde på 240 cm.

QR Wall har imidlertid mulighet til å kunne svitsjes til diffuse-mode. I utgangspunktet skulle man tro at det var en egenskap som løser problemet med hot-spotting, både som bakhøyttalere og høydehøyttalere. Dog er det for tiden svært lite informasjon å oppdrive om denne funksjonaliteten, og høyttalerne er ikke tilgjengelige for prøvelytting. Jeg fant frem til en representant fra et tysk hi-fi-magasin, mener jeg å huske, på YouTube, som karakteriserte lyden fra høyttalerne som å komme fra et sted mye lenger bak enn høyttalerplasseringen skulle tilsi. Usikker på om han med dette refererte til uttalelser fra Audiovector selv, eller om han snakket ut ifra egen opplevelse med høyttalerne.

Er det noen på dette forumet som har kjennskap til tilsvarende løsning fra andre høyttalere, gjerne Audiovector (jeg har skjønt det som at Audiovector har benyttet denne løsningen før), eller noen som kan gi meg noen generelle bemerkninger rundt denne løsningen og/eller problemstillingen generelt?

Hadde satt stor pris på input!


Legger ved et bilde av høyttalerne:

Navn:      Audiovector-05-2.jpg
Visninger: 142
Størrelse: 33.0 Kb

Info fra hjemesiden: QR WALL