Pioneer LX701 eller Denon4300H?

AndreMF

Fersking
Ble medlem
10.05.2017
Innlegg
3
Antall liker
1
Hei, registrerte meg ene og alene for å få hjelp til å velge min nye AV Receiver. Har per i dag en Pioneer VSX-921 Som driver et noe sært hjemmekino oppsett da høyttalerne er Kirksaeter av forskjellig valør. Jeg elsker lyden av disse høyttalerne men ville yte frontparet (Stereo ved musikk) litt mer rettferd ved å drive de med en Primare A20. Problemet oppstod når den nye forsterkeren skulle kobles opp til eksisterende anlegg. Pioneeren har ingen pre out..

Så planen er altså å kjøpe en A/V receiver der jeg kan kjøre frontparet gjennom primaren. Pioneeren har forsåvidt vært en trofast følgesvenn, selv om fjernkontrollen har begynt å fuske, og jeg setter pris på både kvaliteten og lydbildet den gir sammen med Kirksaeterne.
Nå har jeg mulighet til å velge mellom en Pioneer LX701, eller en Denon 4300H uten forskjell i kostnad for meg. I utgangspunktet er det selvsagt at jeg går for Pioneeren, men Denon har mulighet for Auro-3D, et lydformat som passer meg best siden det plasserer høytalerne i hjørnene av rommet(lytteposisjon) istedet for rett over / integrert i tak. Atmos og DTX er vel og bra, men Auro-3D virker egentlig enda bedre fra de testene jeg har lest / sett.

Selv om dette er en hjemmekino, så vil bruken nok være 30% musikk, 50% "normal TV titting" (fruens favoritter: biggest looser, friends, etc) og 20% "far slår seg laus " med en kald-en og filmer som "Master and commander", Pearl harbour, Gravity og andre godbiter som leker seg med surroundoppsettet.

Jeg var i ferd med å slenge inn bestillingen på Denonen, men ønsket å høre med dere først mtp. lyd ved musikk da det faktisk er det jeg setter mest pris på, og om noen har en formening om hva de ville gått for dersom de fritt kunne velge mellom Pioneer LX701, og Denon 4300H?

Her er en link til en Spotify liste med noen av låtene jeg synes anlegget pr. i dag klarer å formidle bedre enn de fleste andre jeg har hørt. (lista jeg setter på litt høyt bare for å kose meg med lyden mer enn artisten egentlig. Spillelista "Kirksaeter".
Takk for oppmerksomheten, og forhåpentligvis svar.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.788
Antall liker
1.989
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Jeg har hatt et par Pioneer modeller før (LX83 og 87, samt erfaringer med 88), men ble til slutt lei elendig brukergrensesnitt i menyene, samt litt slappe tilleggsfunksjoner.

Gikk over til Marantz tidlig i år.. og der får man alt man forventer en "hippie" reciver skal ha.. Gode menyer, spotify, Airplay..... Denon er jo rimelig lik Marantz, om ikke bedre!!! Lyden i Marantz er av mer tilgivende slaget, Pioneer blir litt "pån" oppover i registeret... men veldig åpen og fin lyd på mange måter!

Driter du i alt av dupeditter (ala spotify og airplay) så syns jeg denne virker som et solid kjøp nå:
https://oslohificenter.no/tv-hjemmekino/receivere/arcam-avr450
med Chromecast audio i stumpen på den. så får du Spotify og alt du måtte ønske på den og :).

Mener den der er så ny at den også har DIRAC romkorreksjon, som nok er det beste nå, kanskje etter Antheme ARC (egen romkorreksjon!).
 

AndreMF

Fersking
Ble medlem
10.05.2017
Innlegg
3
Antall liker
1
Tusen takk for svar Skorob, settes veldig pris på! Enig i at den Arcamen ser veldig solid ut, jeg er forsåvidt ikke noe stor fan av for mye duppeditter innebygd i en receiver, men DLNA og mulighet for fjernstyring gjennom app (WiFi ethernet) er et pluss, noe den jo også har. Jeg elsker å kunne komme hjem fra jobb, sette igang en spilleliste fra telefonen før jeg engang har pakket ut handleposene og la huset fylles av musikk,være deg seg FooFighters eller Verdi. Jeg er hjertens enig i at at Pioneers grensesnitt ser ut som en hjemmebygget webside fra 198, men det er ikke den jeg hører på, og dermed har det heller ikke vært noe stort ankepunkt for meg.
Arcamen ser ikke ut til å støtte HDR og HDMI2.2 og jeg har et ønske om å "tapetsere stua med surround-lyd" muligens også en "Voice of God" høyttaler rett over tittestillingen(!), slik sett virker den litt utdatert vis a vis nyere standarder som Atmos, DTX, og min favoritt, utifra andres tester: Auro-3D. Hadde ikke hjemmekinobiten vært så tungtveiende så ville nok Arcamen abolutt blitt vurdert nærmere.

Du har jo erfaring med Pioneers LX serie ser jeg og virker fornøyd med selve lyden, så jeg er fristet til å glemme Auro fetisjen akkurat nå og belønne Pioneer med et nyt kjøp pga. hvor fornøyd jeg er med lyden på nåværende (og billige) VSX-921.

Takk igjen for tid, input og tips!
 

roadrune

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.12.2014
Innlegg
2.359
Antall liker
1.166
Sted
Stord
Torget vurderinger
1
Arcamen støtter både DTS-X og Atmos...

Auro 3D er nok gode greier, men i praksis har jeg fortsatt ikke sett en eneste film som har det, bare Atmos er det langt i mellom på nye filmer idag.
 

Karl_Erik

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.10.2002
Innlegg
2.191
Antall liker
1.065
Torget vurderinger
1
2L har hatt lydspor i Auro-3D i lengre tid på flertallet av sine musikkutgivelser.
 

roadrune

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.12.2014
Innlegg
2.359
Antall liker
1.166
Sted
Stord
Torget vurderinger
1
DET forklarer hvorfor jeg ikke har hørt om det :D

Til topic: Vær også obs på at DTS-x og Atmos har relativt lik høyttalerlayout, mens Auro 3D har en ganske annen, slik at disse i praksis ikke lar seg kombinere, derfor mener jeg Auro 3D blir for spesielt til å satse på for de fleste, men selvsagt hvis du bruker anlegget mest til slik musikk er det jo godt mulig det er den beste løsningen for deg.

Ett annet alternativ (som ikke får Atmos før senere) og som krever effekttrinn på alle kanaler er Emotiva XPA-1, den har jeg veldig tro på, uten at jeg har fått hørt den, dessverre.
 

AndreMF

Fersking
Ble medlem
10.05.2017
Innlegg
3
Antall liker
1
Takk alle sammen. Auro-3D er utvilsomt et noe sært kriterie, men jeg er nok både sær og rar., f.eks var spikeren i kista for Arcamen at den er produsert i Kina, (jeg boikotter Kinesiske varer grunnet miljøhensyn og ikke minst manglende politisk vilje til å stoppe systematisk mishandling og turtur av dyr. Og ja, jeg vet det er nesten umulig å bli "Kina-fri" men det stopper ikke denne musen fra å brøle). Jeg blir å bestille en Denon4300H i morgen, dessverre i svart da fruen mener slikt ikke skal synes for mye. Er jeg fornøyd med lyden blir det oppgradering til Auro-3D, hvis ikke returneres den. Som Karl Erik er så snill å påpeke og linke til virker det som Auro-3D gir folk en liten aha opplevelse, og høyttaler oppsettet fungerer også med Atmos, mens Auro ikke fungerer tilsvarende godt på et oppsett tiltenkt Atmos. Vi får se. Dere skal ihvertfall ha hjertelig takk for at dere tok dere tid til å hjelpe en forvirret amatør, jeg skal prøve å huske å komme med en evaluering her etterhvert.

Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
 

roadrune

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.12.2014
Innlegg
2.359
Antall liker
1.166
Sted
Stord
Torget vurderinger
1

Karl_Erik

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.10.2002
Innlegg
2.191
Antall liker
1.065
Torget vurderinger
1
Det er ikke problem å lage et høyttaleroppsett som gir mulighet for å kombinere Auro-3D med Atmos/DTS:X.
https://denon-uk.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/3718
Dette vil vel nødvendigvis være ett kompromiss som (etter min mening) vil gå veldig ut over opplevelsen i Atmos, da takhøyttalerne i de fleste rom vil bli LANGT utenfor Dolby-spec.
Tja, jeg er ikke så sikker på det. Dolby sin spesifikasjon er at de skal ha en vinkel på mellom 30 og 55 grader fra horisontalplanet, og 30 grader er ikke mye. Dolby har ellers oppgitt at Atmos er robust når det gjelder høyttalerplassering.

I praksis tror jeg man må forsøke de ulike oppsettene for å finne ut hva som fungerer bra, og hva som fungerer mindre bra. I det vil det også ligge å teste om et oppsett optimalisert for Atmos i det hele tatt vil fungere med Auro-3D - m.a.o. om det er bedre enn en 5.1-gjengivelse. Eventuelt om Auro-3D i 9.1 med suboptimal høyttalerplassering likevel låter bedre enn Dolby Atmos i 7.1.4 med optimal høyttalerplassering. Dette har ikke jeg svaret på. Men jeg skulle gjerne hatt det... :cool:
 
Topp Bunn