Passiv sub koblet til aktiv forsterker gjennom en annen forsterker med passiv utgange

danistaut

Fersking
Ble medlem
23.12.2016
Innlegg
3
Antall liker
0
Hei, er ny her så var ikke sikker på hvor eg skulle poste dette. Admin får flytte eller slette om det ikke hører til her.
Har kjøpt en Onkyo TX-NR555, på den er det bare aktiv sub output. På den andre forsterkeren eg har (en Technics SA-AX6) er det passiv sub utgang.
Det eg lurer på er om eg kan ta sub outputten på Onkyo-en og koble til Technics-en, slik at eg kan koble den passive subben min til Technics-en?
Technics-en kjører subben veldig godt, og eg vil ikke bruke penger på å få tak i en aktiv sub. Kjøpte den nye forsterkeren for å få hdmi in- og output.
Takk på forhånd.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Hm...

Det burde kunne la seg gjøre, rent teknisk. Selv om det neppe er ideelt.

Hvis du kobler fra sub-utgangen på Onkyo til f.eks. CD-Right-inngangen på Technics, og kobler suben til til Front-Right på Technics, burde du få lyd i suben din når du setter opp Technics til å spille stereo (= CD?). Front-Left vil i så tilfelle stå uten å ha noen høyttaler koblet på, men såvidt jeg har forstått er ikke dette noen krise for en transistorforsterker.

Jeg ser ikke for meg noen mulighet til å kanalisere signalet fra Onkyo'en direkte til sub-utgangen på Technics - kjenner ikke Technics i det hele tatt. Du kan jo finlese brukermanualen.

Volumet på suben din må du trolig stille inn ved å bruke volumrattet på Technics, og når du har funnet det riktige nivået, må du bruke denne voluminnstillingen hver gang du skal bruke suben.
 

danistaut

Fersking
Ble medlem
23.12.2016
Innlegg
3
Antall liker
0
Eg hadde planer om å ta rca-ene fra sub output på Onkyo-en og plugge i en av Technics kanalene, for så å koble subben på de passive sub utgangene på technics-en. Så fin tune technics-en og Onkyo-en for å få best mulig lyd.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg ville også ha tenkt slik, men jeg tror ikke du får noen lyd ut av sub-utgangene på Technics på den måten. Men du kan jo prøve. Men jeg tror fortsatt at det skal være mulig å få lyd ut av suben - men antageligvis ikke gjennom sub-utgangene. Kobler du fra Onkyo til CD-inngangen på Technics, bør det bli lyd i suben hvis du kobler den til fronthøyttalerutgangen på Technics og lar Technics spille stereo. Bruker du venstre CD-inngang, kobler du til venstre front-utgang.
 
Topp Bunn