2.1 lyd fra CanalDigital dekoder

løvblad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2016
Innlegg
121
Antall liker
4
Hei!

Jeg synes det passer best med 2.1 lyd fra TVen og når jeg ser film. Eller vanlig stereo med mulighet for subwoofer fra forsterkeren. I dekoderen fra CanalDigital så er det mulig å velge mellom Dolby Digital Plus og Stereo. Den har optisk utgang.

Er lyden bra med Stereo valget, med en vanlig forsterker med digital inngang? Eller blir lydsignalet trykt sammen til noe som ikke er så bra:p

Nå her jeg en surroundreceiver, og har innstillingen på Dolby Digital Plus, og bruker bare to høyttalere i front. Kan tenke meg en aktiv subwoofer. Men jeg tenker på å kjøpe en ny stereoforsterker med optisk digitalinngang. En ny moderne med mindre energiforbruk enn vanlig forsterker. Slik ny med klasse D forsterker som det heter, da de har mye mindre wattforbruk enn de vanlige klasse AB forsterkerne. Nad og Teac har disse nye iallefall. Da jeg liker at volumet ikke er så høyt, men lydkvaliteten kan gjerne være bra, og bedre enn det som kommer fra TVen. Eller er det bedre å ha en surround-receiver og bare bruke de to front-kanalene og subwoofer utgangen?
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2

løvblad

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2016
Innlegg
121
Antall liker
4
Jeg sammenlignet lyden med Stereo og Dolby Digital Plus ut fra CanalDigital dekoderen, og lyttetestet med 2 fronthøyttalere, og JVC 5.1 surround-receiveren. Og lyden var bedre med Dolby Digital Plus. JVC receiveren har logoene "Dolby Digital" og "DTS", ikke helt ny men vanlig og bra surroundreceiver.

Tror egentlig at JVC receiveren tilpasser lyden til to frontkanaler når Dolby Digital Plus sendes fra CanalDigital dekoderen. På displayet kommer det opp bare to grønne firkanter med R og L inni seg når bare fronthøyttalere er tilkoblet, samt så vises dolby-digital logoen som aktivert på surround-receiveren.

Så har ikke tenkt å bytte til noe ny klasse-D stereoforsterker. Da lyden ble mer døll og kjedelig med Stereo innstillinga.
 
Topp Bunn