Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 21
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nytt dedikert hjemmekino rom.

  Driver å droddler litt med tanke på å lage en dedikert hjemmekino. Har sittet og lest litt i de siste ukene, da jeg ikke har vært inne i "surround-verdenen" på over 10 år.
  Selve elektronikken er ikke helt bestemt enda, men DTS:X og Atmos er vel det man bør gå for har jeg funnet ut. Denon, Marantz eller Yamaha er noen av kandidatene. Planen er foreløpig 7.2.4 oppsett og en prosjektor, ser ut som en grei 1080p prosjektor blir å foretrekke grunnet pris på 4K prosjektorene foreløpig. Rommet befinner seg i en kjeller så lys er ikke noe å tenke på, har ca. 5 meter bred vegg begge veier å boltre meg på men det er litt avlangt og brytes opp med en trapp som går ned på siden. Ca. hvordan det ser ut og er tenkt er vedlagt som tegning. Sofaen blir nok litt foran prosjektoren slik at prosjektoren blir bak sofaen.
  Navn:   Surround.jpg
Visninger: 943
Størrelse: 25.0 Kb

  Da dette er hovedsaklig til film så er ikke det musikalske det viktigste, da Stereoen blir stående i egen stue som har god lyd til å lytte på musikk fra før og skal ikke blandes inn i dette. Men klart, film-musikken bør jo tre frem fra en god side.

  Til Høytalere tenker jeg på Dali Phantom, da disse kan henges lett opp på vegg og bygger lite ut. H120 virker som muligens blir litt overkill med en surround receiver når man allikevel skal gå for sub? Så jeg tenker Dali Phantom H80 i front og en Dali Phantom Vokal til center. Resten av oppsettet muligens H60 utgaven. Nå er leiligheten veldig nyoppusset, så jeg har ikke veldig lyst til å lage store hull for å bygge de inn men går istedet for kasser som henges på veggen. Har ikke fått hørt på disse enda, så har ikke bestemt meg før det er testet imot andre alternativer.
  Hvordan er det med vinklingen i forhold til høytalere på siden, bak og i tak. Bør de stå direkte imot lytteposisjon eller "gå litt forbi" lytteposisjon?
  Hva tenker folket? Er det noe poeng med flere kanaler enn 7.2.4, eller er det 11-kanalers i utgangspunktet med et slikt oppsett? Noen andre alternativer man bør gå for?

 2. #2
  Hifi Freak Sven_Palvig's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  2,177
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ville som noget af det første, begynde med, at placere venstre og højre højttaler, så det lyder godt i stereo. Find ud af, hvor de skal stå med hensyn til afstand til sidevæg og front væg. Det kombineret med ens egen placering så har man en god begyndelse. Jeg forstår ikke, hvorfor mange ikke tager lyden fra film seriøst.

  Derefter kan du med de rette vinkler placere til et 7.1.4 system. 110 grader til surround højttalerne fra din lytte placeringen.
  Lærreds størrelse afgøres så af afstanden imellem fronterne.
  Modifix håndbyggede: Trykkammer højttalere med trådophængte basser for front og center højttaler.
  Subwoofer med Monacor 18 " i 324 liter lukket kabinet. Surround højttalere med 7 tommer basser.
  Lytterum med Svanø Akustik Wings. NLE højttaler kabler i 5 kvt. sølv. 2 stk. monoblokke Holton NX 800. 132.000 uf. Duelund / NLE kabler externt og internt. WireWorld Silver Elektra og Oyaide Tunami med god strømforder.

 3. #3
  Hifi Freak Joppe's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  Sydpolen
  Innlegg
  1,514
  Tagget i
  0 Innlegg
  I et diskusjonsform så er det stort sett alltid som er uenige, men her er mine 2 cent.

  Ikke bare er prisen på 4K projektorene høy, men ryktene skal ha det til at Texas Instruments ikke har noen umiddelbare planer om å lansere noen 4k chip, og vi vil derfor neppe se et ekstremt prisdrop ift. 4K på projektorfronten med det første. Det er også svært lite 4k innhold tilgjengelig, så jeg støtter deg i å gå for 1080p. Jeg ville heller lagt pengene mine i en svært god 1080p, faktisk.

  Når det gjelder DTS:X og Atmos, så hadde jeg lagt opp til det som en ekspansjonsplan, men fokusert på høy kvalitet over 5.1-oppsettet først. Du får top of the line prepro'er som f.eks. Yamaha CX-A5000 brukt for en slikk og ingenting, og det er overhodet ingenting å si på kvaliteten. Snarere tvert imot. Du får lite ytelse per krone ved å skulle ha det siste nye i formatkrigen, så hvis du ikke har behov for å være on the cusp of tech, så er gårsdagens vinnere bankers.

  Hvis du er fingernem, så ville jeg bygget et bassystem som en integrert del av rommet og gjerne skjult. En rå kino har et rått bassystem. Tenk stort. Det kan gjøres relativt rimelig hvis du kjøper mange store, billige woofere, men du trenger mange av dem.

  Siden du bygger i kjeller, så må du også avgjøre om du vil ha følelsen av jordskjelv eller ikke. Betonggulver vil ikke gi taktil feedback, så du må enten bygge flytende gulv på betongen som kobles til output fra subbene, eller flytende platform med taktile transducere, slik som Crowson tactile transducers eller Quake Q10B, eller slike transducere koblet direkte til møblene. En fordel med slike transducere, er at de vil gjøre en langt bedre jobb enn subber ifb. med overføring taktil følelse ved frekvenser under 10-15 Hz.

  Du burde også ta undersøke muligheten for å integrere akustikk som en del av rommet, f.eks. ved å ha absorberende / diffuserende himling og vegger. Det blir fort mye penere enn å henge en haug av dilldall på veggene i ettertid.
  Jeg er eutist med HDAD og lese- og silkehansker.

 4. #4
  Hifi Freak Syncrolux's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  4,265
  Tagget i
  0 Innlegg
  En ting du burde legge inn i planene er mulighet for å lage et vindu i bakveggen og plassere PJ'en utenfor kinoen. De fleste PJ'er støyer såpass mye at det er en fordel å ha de i et annet rom. "Vinduet" bør ikke ha for tykt glass - jeg har brukt en billig bilderamme med glass i min kino.

  Støtter også meningene her ang bass/LFE. Man bør ha respons ned til minst 10 Hz, og mer enn nok overhead.
  Transporter -> Hypex FA502 nCore -> Magnepan 3.6/R + Seas L26ROY

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,678
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hva har du tenkt å bruke på prosjektet? Selv om det ofte ikke trenger å gå med mer på et kinoprosjekt enn et realt hifi-anlegg så er det vel fort gjort å bruke opp mot de hundre tusen før en er i mål. Selv har jeg kjøpt en dyr projektor (JVC 500) og ditto lerret, men skal spare inn på å kjøpe brukte høyttalere, da disse egentlig ikke taper seg særlig i kvalitet og ytelse selv om de får noen år på baken.

  Og det er nok smart å sette av litt til akustikk-tiltak ja. Du kan fort få igjen riktig mye for den investeringa.

 6. #6
  Hifi Freak John_Harald's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2002
  Sted
  Sørumsand
  Innlegg
  3,780
  Tagget i
  0 Innlegg
  Er enig med Sven_Palvig at du bør starte med å plassere fronthøyttalerene og lytteposisjon riktig. Siden du bor i nærheten, kom gjerne innom og opplev selv hvor bra et skikkelig to kanals kinoanlegg med skikkelige basser, bra projektor og rammelerret fungerer. Colosseum kino blir en nedtur i sammenligning
  Mitt anlegg, musikkrom, fremtidsplaner og musikktips,
  koserthuset i Akershus og veien videre

  http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/73321-konserthuset-i-akershus-og-veien-videre.html

 7. #7
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kan hende jeg tar deg på ordet der John_Harald.

  Noen kommentarer til det lengre oppe: Rumperister blir det nok ikke, jeg setter dog pris på god lyd og heller kjøre noen bedre høytalere. Det er også åpent bak sofaen, så det blir heller ingen "bod" til prosjektor. Litt viftestøy tåles, har hatt en Epson før som hang rett over hodet på sofaen og det gikk helt fint.

  Har sett på den Forforsterkeren Yamaha CX-A5000, men den er nok litt utgått nå og har lite support med Firmware så der heller jeg heller litt imot Marantz sin av ca. samme årgang. Men lite av forsterkere som frister som ligger ute på brukten, både her inne og på finn.

  Kronemessig så tenkte jeg litt feil først, da jeg så for meg kanskje 50K da jeg ser høytalerne havner på ca. 30K og forsterker ca. 15-20K og sub kommer i tillegg. Så lydmessig så går det nok fort over 50K alene, ser for meg at man muligens runder 100K når det er ferdigstillt. Har ikke flytta inn der jeg skal bygge hjemmekinoen enda, så nå er det bare å få planen litt i hodet først samt overslag på kostnader og se meg ut noe jeg blir å handle inn neste mnd. til jeg starter å bygge rommet etter å ha flytta inn. Har tenkt litt på kabling og der blir det nok 1.5-2.0 kvmm HT-kabel som blir lagt bak en list/kanal, det blir nok av noe tre som males i samme farge som veggen da jeg ikke liker utseendet av plastikk-kanaler. Og jeg har ikke lyst til å gjøre så store inngrep på en måte, da alt er nylig oppusset. Akustikk har jeg tenkt litt på, men der må jeg se litt hvordan det blir etter høytalerne er satt opp før jeg starter å forbedre rommet med tanke på ekko og "rumlete hjørner" av bassen etter første-refleksjon er tatt.

 8. #8
  Hifi Freak TrompetN's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Innlegg
  8,700
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hva er lengde, bredde og høyde på rommet ditt?
  En tråd om lydmekanismene i lytterom :
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post2042676

 9. #9
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har ikke nøyaktige mål enda, men det er ca. 5x5m pluss noen meter bakover for prosjektoren. Høyde mener jeg er std. 240cm.

 10. #10
  Hifi Freak thohaug's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Fetsund
  Innlegg
  2,779
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ikke undervurder akustikk mener nå jeg da. Om budsjettet til anlegg er 30k f.eks, så får du mer igjen lydmessig for 20k på anlegget og 10k på akustikken, enn 30k på anlegget. Når ting er oppe og går så kan det også være en del å hente på å hyre inn en profesjonell til å sette opp og kalibrere lyden dersom du ikke har lyst til å sette deg inn i målinger og akustikk selv.

  Akustikk er definitivt det som gir mest lydkvalitet per krone. Det kan egentlig ikke sammenlignes mot andre ting en gang spør du meg.
  Men DIY blir ikke så veldig pent, så det å integrere det i rommet når man først bygger vil gjøre mye for design på rommet.
  Akustikk, Akustikk, Akustikk!
  Min tråd http://www.hifisentralen.no/forumet/...ytterom-3.html

 11. #11
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg er ikke uenig mtp. akustikk, og det har hele tiden ligget i prioriteringslista. Men tenker litt at Akustikken kan man tune litt med i etterkant. Da med tanke på absorbenter og slikt. I første omgang så blir jeg nok å blakke meg på elektronikk og høytalere, så får akustikken komme etter man har spart seg opp noen kroner igjen når alt er koblet opp og man kan måle/høre. Tar nok uansett noen uker for å få satt opp alt og dra kabler og prøve å skjule de og integrerte høytalere så godt jeg kan etter beste evne med farta mi, samt prøve å få plassert de lydmessig best mulig. Tanken med å få prøve å få det integrert mest mulig på vegg og tak er for å få lettere rengjøring, samt slippe å være redd for at noe velter eller noen dører som slår imot HT etc.. Det må være litt WAF inne i bildet, selv om det blir en mancave. Mistenker at rommet blir ganske populært for dama sin del også. Budsjettet har jeg ikke bestemt meg helt for enda, men sitter og titter på litt forskjellige saker.
  Av høytalere så er faktisk XTZ, Jamo, Adam Audio GTC, Elac og Dali inne for vurdering, må nesten ta meg en runde for lytting etter hvert.
  Forsterker så ser det ut som jeg muligens kan ende med Marantz SR7010 etter hvert.
  Prosjektor så ser det ut som det kan bli Epson EH-TW7200.
  Lerret så vil jeg ha ramme-lerret, men her er jeg litt forvirret enda ser det ut til og må lese litt mer (skjønner heller ikke helt greia enda om duk følger med eller ikke) og om man skal gå for grå eller hvit duk. Eneste er størrelsen som blir imellom 3.5-4.5M bredde og 21:9 format, da det blir nok også litt gaming og ikke bare film i mancaven.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 12. #12
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Prøver å finne noen svar på nettet angående takhøytalere og effekt til forskjell til de andre kanalene, bør de være like?

  Vurderer om jeg skal drive 7 kanaler med Denon AVR-X6200W
  og de fire takhøytalerne med en Rotel RMB-1565 (ettersom man uansett må ha en ekstern receiver til de siste to kanalene).

  Fant ut Denon X6200 er litt kraftigere enn Marantz SR7010, samt en tusenlapp billigere så da kan det nok se ut som det heller imot den.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 13. #13
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,678
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har du vurdert å vente på 6300-modellen som er like rundt hjørnet? Den har forsterkere innabords for 11 kanaler så du slipper ekstra effektforsterker hvis du skal ha 7.4.

 14. #14
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Odd J Se Innlegg
  Har du vurdert å vente på 6300-modellen som er like rundt hjørnet? Den har forsterkere innabords for 11 kanaler så du slipper ekstra effektforsterker hvis du skal ha 7.4.
  Det var et utrolig bra tips, takk skal du ha! Ser ut som den kommer irundt Oktober også, regner med jeg kan vente en liten mnd. på den sånn sett. Får nok å henge fingrene i den første mnd., blir å flytte om en ukes tid til ny kåk og fullt trykk på jobb. Så får tatt litt mer nøyaktige mål etc. om en uke.
  Tar nok noen uker for å finne noen ok vegghengte høytalere også, ser ut som sub blir frittstående foreløpig.
  Denon er vel ganske varm i lyden? Ser ut som det kan bli en liten tur innom Hifiklubben for å lytte litt i morgen..
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,678
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kom til bake med lytteinntrykk, det er ikke så lett å bli klok på hvorvidt de ulike merkene har noen 'huslyd' lenger. Hvis du ser etter i fagbladene så er det blitt mer og mer enkeltstående tester av en og en receiver. Rene sammenligningstester er det nesten helt slutt på og man er veldig forsiktig med å trekke konklusjoner eller rangere. Dette tror jeg er bevisst, man ser at det blir færre og færre aktører (konkurransen virker med andre ord) og man er rett og slett litt forsiktig med merkene for ikke å ødelegge markedet for de. Tror jeg.

  Men det var en digresjon, kos deg en time eller to på Hifiklubben og spør også om NAD kommer med Atmosutstyrte receivere snart.

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da har jeg vært å lyttet litt på Hifiklubben. Da ble det å høre litt på Denon 6200 sammen med Dali Rubicon LCR og Opticon LCR, samt in-wall fra B&W som var ok og noe vegghengt fra B&W som ikke hørtes bra ut. Så resultatet ble, vet ikke helt.. Ble ikke helt overbevist akkurat, Rubicon LCR kan vel være et alternativ rundabout til 6 kanaler men det er ihvertfall definitivt en høytaler som trenger en sub eller to "attåt"! LCRene høres ut som de trenger endel timer mer med innspilling slik at de løsner litt i lyden, det er dette som gjør meg usikker. Opticon blir utelukket i forhold til frontrekka, men kan kanskje duge til bak/surround (men i forhold til finish på utseendet så er det verdt å kjøre Rubicon der også om det faller på Dali "onwall" av typen LCR).
  De har ikke hørt om Denon 6300 eller Nad med atmos enda, så det er vel bare å smøre seg litt med tålmodighet. Når det gjelder varme i lyden så er nok Denon ganske nøytral og Nad har litt varme, ettersom B&W hørtes ok ut sammen med Denon (sliter med dotter i ørene med B&W sammen med varm elektronikk) og Dali vet jeg ikke om blir helt rett her i forhold til fronter igjen. Tror Elac som Avshop og Dynabel har kan være verdt et lite besøk senere når jeg får tid, og kanskje Jamo D600 for nysgjerrigheten sin skyld. Hvis jeg ikke føler noe klaff der, så har også Klipsch endel greier innenfor vurdering. Dali Rubicon LCR kvalifiserer akkurat til lista over aktuell kandidat til runde 2, men trengs mer lytting og tuning i forhold til sub i demo før jeg får bestemt meg.

  Litt digresjon kan jo være sunt.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 17. #17
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,678
  Tagget i
  0 Innlegg
  De har nok hørt om 6300-modellen ja, men de prøver jo å selge de modellene de har nå selvfølgelig. Det som gjør at jeg synes den er veldig interessant er at det (hvis jeg har forstått det riktig) skal gå an å etterjustere lyden litt etter å ha kjørt romkorreksjon. Fram til nå har man måttet godta resultatet som Audessey kommer fram til, eller slå av hele romkorreksjonen. Nå vil det altså bli mulig å etterjustere etter egen smak, mer som på Yamaha.

 18. #18
  Hifi Freak Torja's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2008
  Innlegg
  2,146
  Tagget i
  0 Innlegg
  Min hjemmeside med kino/hifi: http://tjarot1.simplesite.com/

 19. #19
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har vært stille her en stund nå, vært mye og gjort på jobb og ellers i det private så ikke fått så mye tid til overs til dette.
  Men nå har jeg endelig fått dratt på AVshop og hørt litt på Adam GTC, disse imponerte virkelig og spesielt til den prisen! Krystallklar diskant og bra med trøkk, om man skulle utsette på noe så må det nok være et eller annet med mellomtonen som jeg ikke får helt satt fingeren på. Ingen frekvenser som utmerker seg spesielt heller, så man slipper rumlebass og hylende diskant og knappt hørbar tale. Mulig bafflewallen de har forbedrer mye i forhold til lyden, men det blir det også på meg etter hvert.
  Alcons som jeg også fikk en demo på var virkelig imponerende, men også til en helt annen prisklasse..
  Tviler på at jeg finner noe bedre i forhold til passende prisklasse enn Adam GTC til hjemmekinoen, det var såpass bra at jeg fikk gåsehud i enkelte partier med Pink Floyd konsert på DVD/Blu-ray også. Jeg er jo i utgangspunktet litt bortskjemt med Dali Epicon 6 fra før på stereoen hjemme, uten å få den helt store opplevelsen der så ofte som man skulle ønske (kanskje på tide å spille de ordentlig inn og gjøre noen akustiske tiltak i stua etter hvert, uten at dama legger så alt for mye merke til det).
  Frem til nå så har valget falt på Denon X6300 (når den kommer) og Adam GTC 77 i front og center med GTC55 resten av systemet + 2 stk. Adam subber.
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

 20. #20
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Sep 2013
  Innlegg
  504
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da regner jeg med de fleste komponenter skal komme etter hvert.
  Mange tanker i hodet hvordan jeg bør gå frem nå, tror jeg bør kjøre på en fermacell-plate imot naboen for å prøve å minimere litt lyd inn imot naboen, og med scenemolton dratt utenpå så slipper jeg å male den veggen. Ser ut som jeg har dobbel gips fra før på den veggen, og er det da best å lime på fermacell-platene? Litt kjedelig er det jo at kåken er pussa opp i sommer før jeg flytta inn..
  Driver også å ser på hva man bør bygge bafflewallen av, bør man gå for trefiner/kryssfiner eller fermacell i front på den? Er Fermacell lett å skjære hull i?
  Stereo: Stue1: Dali Epicon 6-NAD C388-King Cable Silver Code HT-kabel. Stue2: Quad Z4-Nad C368
  Hjemmekino: Yamaha CX-A5100-ForsterkerEndringer kommer-Sony UBP X800-3x Adam Audio GTC77, 4x GTC55, 2x 12" Adam Audio sub-4xCanton Vento 816 for atmos-Kabling er PA

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed