Har nå solgt unna stereo delen av anlegget mitt med tanke på overgang til ren hjemmekino.
Sitter nå igjen med en Anthem 500 mrx som begynner å dra på årene å skal byttes ut.

Er så veldig mye der ute men vanskelig å få en god ordning som passer lommebok å ørene
Planen er å gå over til atmos.

Før jeg blabrer i vei så er oppsett mitt Piega Premium 50 i front å Premium Large Center. Surr kanalene er pr. dags dato Dali og Klipsch og B&W ASW610XP. Sub skal ikke byttes ut, men surround kanalene skal nok byttes ut etterhvert kanskje.

Jeg står å vingler mellom en løsning med receiver og effekttrinn for fronter å center å bruke receiver`en til surround kanalene, eller gå for en prosessor og effekttrinn i 11 kanaler.

Av en eller annen grunn så har jeg ikke fått hørt om det er noe særlig forskjell på lyden vis man har en prosessor vs receiver med effekttrinn ved siden av, noe som kan fortelle meg hva forskjellen blir på lyden? Det jeg er mest spent på om man betaler mye mer for en bitte liten økning eller om det er så stor forskjell at man ikke kan si nei?

Jeg har tenkt litt på å gå for Marantz, siden de nå har begynt å få samarbeide med Piega å da trur jeg at Marantz vil spille med de høyttalerne jeg har.
Det jeg lurer også på er vis jeg hadde kjøpt en 11 kanals effekttrinn, som f.eks Yamaha MX-A5000, hvordan lyden blir i fronten da. Synes det virker litt rart at de små surround kanalene skal ha like mye/lite krefter som frontene å centeren får. Ville jo tro at det er bedre å ha en løsning der fronter å center har en bedre effekttrinn en surround kanalene? Det er derfor jeg vingler mellom en receiver og prosessor, med receiveren får jeg " gratis " power til surround kanalene å trenger kun å kjøpe en god effektrinn med 3-5 kanaler for frontene å center. Igjen så koster jo marantz prosessoren like mye som reciveren men da må legge inn mer penger for å dekke surround kanalene.

Fordelen med prosessor er at jeg da kan få tatt i bruk Dirac, når det kommer for atmos.

Blei mye skriverier her, men tankene flyr i alle måtene man kan sette det sammen her å ønsker å høre hvordan dere har løst det?