TV oppsettet: Rotel 1552 Mk2 på UnitiQute

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.914
Antall liker
1.947
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei i sommerkvelden!

Lenge hatt lyst til å teste en god, ikke for dyr power amp i "TV oppsettet". UnitiQuten ble nemmelig litt spe i lyden alene, når Luxman forsvant.
Så jeg valgte Rotels 1552Mk2 fremfor Naims NAP 100, for at det skulle "monne". Og det gjorde det til de grader! Høres ut som et nytt anlegg. Venninnes umiddelbare kommentar: Høres ut som du har lagt til subwoofere og lyden/detaljer svever rundt i rommet. (Jamført med kun Quten i drift) Samt utrolig ørevennlig lyd på høyere nivåer. Jeg tror jeg totalt har undervurdert hvor mye en skikkelig kraftig, god power amp har å si for opplevelsen. For dem som får utnyttet kraften..
Det er her jeg plutselig fikk en "utfordring" som det heter i disse tider; når jeg skur opp til normal styrke for musikk og dialoger på film etc., så er det rett og slett FOR mye drag i anlegget! Luxusproblem kanskje, -men jeg bor i bygård, og her lukter det naboklager selv om disse p.t.er på ferie..
Skulle kanskje valgt NAP 100? Skal en gjøre med dette da? Gå ut med et bytte ønske kanskje?
 
X

X186841

Gjest
UnitiQute og NAP100 var knallkombo hos meg ihvertfall. Har fortsatt NAP100 på en Pioneer U-05.

Er jo mulig å vurdere ett bytte :)
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Kan du ikke bare ha litt lavere styrke da?

Hva er "normal" styrke? :)
 

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.914
Antall liker
1.947
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Hei!

Er nok ikke noe gain problem Griff, volumkontroll må faktisk noen % høyere nå enn ved Qute alene.

lovemusikk: når jeg sier normalstyrke, så mener jeg et nivå som føles komfortabelt og hvor eksempelvis filmdialog høres tydelig.
Med ny forsterker ble det så mye mer trøkk/anslag/dynamikk og detaljer. Det fører til at man sitter uønsket parat, og justerer volum opp og ned etter hva som skjer på skjermen. Har skrudd på DRC i BR spilleren (reduserer dynamikken) og det flater ut litt.
Dette er først og fremst et TV oppsett. Som et rent musikk oppsett, så ville det være litt annerledes.

Altså, dette er jo ikke noe å grine over, og jeg har fått egenskaper tilført som mange søker. Men jeg ble veldig overrasket over at en power amp kunne bety så mye, og at det var såpass til potensiale i mine HT. Og for en sensitiv Britfi ble det litt mye.
Tilhører ikke Klipsch/JBL eller Vega-klanen jeg vettu.8)
 
Topp Bunn