Amatørvarsel: Hvordan sette Xeo3 i et surround-oppsett?

Saarloos

Medlem
Ble medlem
30.06.2014
Innlegg
17
Antall liker
1
Jeg har i dag et 5:2-oppsett med hovedsaklig XTZ-enheter, men på grunn av overgang til nytt hus ønskes et litt mer diskret sett. Tenker derfor å bytte ut fronthøytalerne med noen som er mindre - og på Soundgarden i Trondheim ble jeg på det sterkeste anbefalt Dynaudio sin XEO3 (Dynaudio Xeo 3 | Lyd & Bilde) for et års tid siden. Jeg slo det fra meg den gang og stilte ikke mange spørsmål, fordi jeg egentlig hadde bestemt meg for XTZ uansett - men nå har disse plutselig blitt litt aktuelle igjen.

Har en del spørsmål jeg lurer på. Lat som at det er moren deres som spør, for jeg er omtrent på samme nivå når det gjelder slike ting.

Jeg har i dag en Onkyo-forsterker som i dag har tilkoblinger FF/RR/C + 2x Sub. Hvordan blir det med dette når man skal bruke en trådløs fronthøytaler med innebygd forsterker? Jeg forstår liksom ikke helt hvordan dette skal gjøres, og innbiller meg nesten at høytalerne kun er egnet i et stereo-oppsett, men det hadde jo også vært veldig rart.

Om dere kunne gitt meg en trinnvis forklaring på hvordan alt dette teknisk sett skal gjøres, så hadde jeg satt umåtelig stor pris på det. :)

Om noen har erfaringer med nevnte høytalere, er jeg også interessert i å høre disse.
 

Karl_Erik

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.10.2002
Innlegg
2.191
Antall liker
1.065
Torget vurderinger
1
Du er nødt til å ha en AV-receiver med pre-out, og det har ikke TX-SR606.

Hvis du har det, er det ikke noe problem å bruke disse trådløse høyttalerne til et multikanalsoppsett. Du kobler da det analoge signalet fra pre-out inn i rca-inngangtene på den boksen din.

Men jeg ville uansett også hatt en digital forbindelse til bruk i stereo. Jeg går ut fra at du får bedre resultat med digital overføring helt fem til høyttaleren - det er uheldig med en ekstra AD- og DA-konvertering.
 

Saarloos

Medlem
Ble medlem
30.06.2014
Innlegg
17
Antall liker
1
Takk for svar.

Finnes det noen kurante recievere med pre-out til en "normal" pris du kan anbefale? Normal i den forstand at det passer i et helt standard husholdningsbudsjett

Det siste avsnittet forsto jeg ikke helt. Minner om at jeg er amatør, og mangler grunnleggende forståelse for en del uttrykk og begreper. ;)
Har forresten en QNKTC/Henry Audio DAC som er brukt i stereo-oppsett, bare til opplysning. Vet ikke om det har noen relevans.
 

Karl_Erik

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.10.2002
Innlegg
2.191
Antall liker
1.065
Torget vurderinger
1
Det er jo veldig avhengig av hva du definerer som husholdningsbudsjett... :)

Noen eksempler på rimelige modeller med pre-out:
- Denon AVR-X3100W (eller AVR-X3200 som er i anmarsj)
- Yamaha RX-V779 (kommer i sommer)
- Yamaha RX-A850 (kommer i sommer)

Henry DAC er en glimrende DAC selv om den er billig. Men det hjelper ikke noe hvis signalet senere blir konvertert til digitalt igjen i forbindelse med den trådløse overføringen til de aktive Dynaudio høyttalerne. Da blir Henry-DACen bare et ekstra unødig ledd som i beste fall ikke forringer signalet.

Derfor er det i akkurat denne settingen optimalt med digitalt signal som overføres til høyttalerne.
 
Topp Bunn