hvor kraftig surroundreceiver ville dere kjøpt til Yamaha NS-555 høytalere ?

ivarman

Fersking
Ble medlem
27.11.2010
Innlegg
3
Antall liker
0
Har ikke så god peiling på hifi! har noen nye Yamaha NS-555 og trenger en ny Surroundreceiver! hva mener dere en minimum forsterker til dei ? tenkte pris mellon 4-10 tusen
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Har du mange par NS555? En vanlig stereoforsterker er jo ellers nok dersom man bare har ett par høyttalere.

Utover det så tror jeg (tror vel å merke) at minimum forsterker er lavere enn entrylevelmodell til alle "vanlige" forsterkerleverandører, og du bør heller tenke klang enn watt. Dette er relativt lettdrevne og voltfølsomme høyttalere.
 

ivarman

Fersking
Ble medlem
27.11.2010
Innlegg
3
Antall liker
0
Har 2 stk, men skal kjøpe center og 2 små bakhøytalere og sub! skal brukes til film å musikk! så vil ha surround! som sagt så har jeg ikke så god peiling på hifi! for eks. en pioneer forsterker med 5x130watt, er det bra til dei høytalerne, lr sgo eg gått for noge kraftigere ? er kun i de siste jeg har lest litt på nettet om hifi, så vett ikkje ke du snakker om når du sier jeg må tenke klang istedenfor watt :) hehe
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Det jeg mener er at du bør velge en forsterker du liker lyden av, og i prinsippet se helt bort fra watt fordi alle forsterkere av denne typen antakelig har evig nok watt for ditt formål.

Det er slett ikke slik at mer watt betyr bedre lyd. Det er ikke engang oftest slik. Liker du Pioneer-lyden så gå for en Pioneer. 130W pr kanal er iallefall mer enn jeg noen gang har pleid å ha, til langt mer krevende høyttalere.

Altså; velg en forsterker du liker, ikke la deg distrahere av oppgitt watt. Det er uansett ofte bare manipulerte tøvewatt-angivelser som oppgis for slike forsterkere uansett.
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
275
Sted
Tranby
Surroundrecivere til film blir ofte vurdert etter litt andre kriterier enn stereo til musikk. Har ikke sett dette skrevet direkte på trykk, men leser man mellom linjene forstår man det slik.
Til film vil man gjerne ha mye dynamikk og høy lyd. Vær derfor skeptisk til billig utstyr som har "mye trøkk". Man får sjelden både i pose og sekk slik at man må regne med å betale ekstra hvis man også vil ha god lyd.
Sony er et merke som ofte har nøytral og detaljert lyd også på surround og derfor passer godt også til musikk. Min gamle AV333ES på 21 kg hadde kun 80W FTC pr kanal. Har en Sony ES stereo forsterker med samme vekt og samme effekt pr kanal, men i bare 2 kanaler. Den har bedre nivå i bassen og gir inntrykk av og være mye kraftigere selv om den på papiret har samme effekt. I dag har mange atskillig svakere bestykkede surroundforsterkere dobbelt så mange watt.
Slik at jeg er enig i rådene til Vidar P.
 
Topp Bunn