Blu-Ray/DVD-sonefri

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg har kjøpt meg en billig og grei plasmaskjerm (denne), som jeg får i løpet av uka, håper jeg. Hurra for det. Etter å ha gjort det, begynte jeg å lete etter en ny Blu-Ray/DVD-spiller og da starta det å bli virkelig gøy. Så vidt jeg kan forstå er situasjonen slik:

1. Regionfri Blu-Ray er enten dyrt (over 3-4 000) eller umulig
2. De aller fleste Blu-Ray spillere som også spiller DVD kan, i teorien, gjøres sonefri, men det later til at de nesten uten unntak krever en spesiell fjernkontroll (?!).
3. DVD-spillere er nesten ikke på markedet lengre

Jeg fant en dvd-spiller som var sonefri og som virker grei nok, prisen tatt i betraktning (Phillips-DVD3380). I tillegg fant jeg en hos Hi-Fi klubben, men den koster over det dobbelte og siden jeg på sikt skal gå for HTPC er det mildt sagt grenser for hvor mye penger jeg gidder å bruke på å spille DVD i mellomtida. Samtidig, jeg har mye DVD og er glad i film, så vil jo gjerne ha muligheten til å se de, da.

Det jeg lurer på er: stemmer oppfatninga mi som jeg satte opp i de punktene over? Hvis ikke, hva er galt? Og hvis noen vet om en Blu-Ray/DVD-spiller som er sonefri (eller kan bli det på en enkel måte) på DVD og ikke koster noe særlig over 2 000, si for guds skyld fra - jeg hadde ikke hatt noe i mot å hatt en Blu-Ray spiller. :)
 
N

nb

Gjest
Har du PC får du sonefri BR med AnyDVD installert. Jeg synest dog BR på PC er noe herk, så ikke nødvendigvis noe jeg vil anbefale.

Som du sier er det ikke mange BR som er sonefrie. Ad den spesielle fjernkontrollen for å få sonefri DVD, så har nok forhandlerene ofte en slik liggende og kan fikse det om du godsnakker litt med de. Jeg fikk i alle fall tilbud om det da jeg vurderte en Panasonic-spiller. PM meg om du vil ha mer detaljer rundt dette (butikk i Oslo).

Når det skal sies, så er det mye av BR-plater som ikke har noen sone og kan spilles av på alle spillere.
 

atonal

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.09.2006
Innlegg
3.256
Antall liker
424
Sted
Friedrichstadt
Grattis med ny TV ;D Hvorfor ikke en PS3, så har du en bra spillkonsoll og mulighet til trådløs mediastreaming i tillegg. Koster ca 2500 kr.
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Takk. :)

Jeg har en Xbox360, så et overveldende behov for enda en spillkonsoll har jeg ikke. Kan PS3 upscale DVD og gjøres sonefri?

Interessant tanke, nb, jeg skal PM'e deg.
 
N

nb

Gjest
Mbare skrev:
Takk. :)

Jeg har en Xbox360, så et overveldende behov for enda en spillkonsoll har jeg ikke. Kan PS3 upscale DVD og gjøres sonefri?

Interessant tanke, nb, jeg skal PM'e deg.
PS3 kan ikke gjøres sonefri. Den upscaler også DVD, men går ikke for å være av de beste på DVD-avspilling (har aldri spillt DVD på min PS3 så har ikke testet det selv).
 

Lille_Adam

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2007
Innlegg
1.686
Antall liker
14
Jeg er i samme situasjon (får plasma på døra i kveld) og valgte den billigste BR-spilleren fra Samsung (BD-C5500) fordi det plenty guider på nett som sier hvordan du gjør den DVD-sonefri med fjernkontrollen. Tror jeg ga ca. 1350 bols. I tillegg har den nettverkstilkobling og fungerer etter sigende bra som streamer, som er akkurat det jeg var på jakt etter. BlyRay filmer ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å handle mer enn 2-3 av i året.... Ellers er 80% av alle BlyRay filmer sonefrie ifølge "de som vet" og etter å ha konsultert div lister over slike ting så ser det ut til å stemme ganske så bra.
 
N

nb

Gjest
Bare et lite apropos: Jeg har Oppo, som er sonefri på BR (og DVD). Jeg satt den i Europeisk sone da jeg skrudde den på for første gang, og der har den stått siden. Jeg har knapt en eneste DVD med noe annet enn Sone 2 heller. Så det er kanskje greit å tenke gjennom det faktiske behoved før man betaler en del ekstra for en sonefri løsning. Har man mange filmer med annen sone, er det selvsagt en annen sak. Og det kan jo være kjekt å ha om det skulle dukke opp noen gode tilbud eller sære utgivelser man har lyst på som ikke er å få med europeisk sone.

Jeg kjøper lite spillefilmer på BR, har inntrykk av at det er omtrent det eneste som har sonebegrensning. Alt jeg har av dokumentarer og musikk-BR er sonefritt, og det er med få unntak det jeg kjøper siden det ikke er veldig mange filmer jeg har planer om å se flere ganger.
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Fant og kjøpte meg en Pioneer-dvd-spiller som jeg fikk gjort sonefri gjennom en firmware-oppgradering og det funka smertefritt. Er forøvrig enig i prinsippet til nb, om at det er greit å sjekke hvor mye utenom region 2 man har før man "må" ha sonefri. For min del har jeg en god del utenfor sone 2, rett og slett fordi jeg er noe over normalt filminteressert og har kjøpt en del film fra både Asia og Amerika. Og en eller to fra Sør-Amerika, uten at jeg husker om det er en egen sone. Vel, vel. Alt godt her i hjemmet i hvert fall, fornøyd med tv'n og dvd-spilleren og X-box-spill ser bedre ut enn noengang. :)
 
Topp Bunn